Interno Gradivo Članki

SINDROM NEMIRNIH NOG

Sindromu nemirnih nog – gre za neprijetne občutke v spodnjih okončinah, ki se javljajo zvečer pred spanjem in so vedno vezani na mirovanje. Bolniki ne morejo dlje časa sedeti, ležati. Če vstanejo ali hodijo, težave za kratek čas izzvenijo. Bolezen se vedno javlja pozno popoldne in zvečer.

Bolniki, ki imajo občutke nemira v nogah preko celega dne, nimajo tega sindroma! Ravno tako je tipično, da gibanje simptome olajša. Če nemir v nogah po gibanju ne izzveni, ne gre za sindrom nemirnih nog.

Sindrom nemirnih nog se dogaja v budnosti pred spanjem, pogosto pa se nadaljuje med spanjem. Ker je prisotno  stalno ponavljajoče se gibanja med spanjem se bolniki pogosto prebujajo, posledično so zjutraj utrujeni in podnevi prekomerno zaspani.

Bolezen se sicer z leti ne slabša, se pa izmenjujejo obdobja z bolj ali manj izrazitimi težavami.

KOPEL ZA ZDRAVLJENJE SINDROMA NEMIRNIH NOG

Mnogi ljudi sprašujejo, kaj narediti, če so noge nemirne in pekoče. Naredimo mešanico preslice in plahtice. Pri nas držimo čajno mešanico JM 174 VEGENERV.

Priprava: 3-4 jušne žlice posušene mešanice poparimo z 1 litrom kropa in pustimo stati še 20 minut. Po tem prevretek precedimo in ga zlijemo v škaf oziroma umivalno posodo. K temu prevretku dodamo še toplo vodo si noge namakamo 20 minut. Potem gremo spat. To delamo vsaj 7 dni zapored.

 

Indijsko tradicionalno zeliščarstvo AJURVEDA pa priporoča za to naslednji izdelek , zeliščne tablete MA924. Ti zeliščni tableti se svetujejo kot prhransko dopolnilo, dajejo moč, energijo in vitalnost ter poživljajo celotno fiziologijo. Omogočajo hitro zamenjavo starih celic za nove. Ta preparat se je izkazal kot zelo učinkovit tudi pri sindromu nemirnih nog.  Uživajo se po 2 zeliščni tableti pred spanjem z vodo ali mlekom. Pakiranje vsebuje 50 zeliščni tablet.

Dobro pa je tudi pri zdravniku preveriti ali imamo v telesu dovolj kalija, ali če imamo težave z vrednostjo sladkorja v krvi – sladkorni bolniki.

 

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

> JM 174 VEGENERV