ZDRAVJE IN LEPOTA SKOZI NOTRANJE RAVNOVESJE – AYURVEDA

Ajurveda je indijsko ljudsko zdravilstvo z večletno tradicijo. Ajurveda je znanost katera skozi notranje ravnovesje človeka vpliva na zdravje in srečo človeka.  Preprosta je za uporabo saj jo lahko uporablja vsakdo ne glede na to iz kakšnega okolja izhaja, kaj ima rad oz. ne mara. Kaže nam kako živeti uravnoteženo življenje, daje nam nasvete za celostno dobro počutje, naravno lepoto in trajno zdravje. Skrivnost ajurvede je v pristopu in znanju, povezanosti človeka in narave, ter njenih zakonov. 

V Indiji danes traja študij ajurvede na fakulteti 6 let. Diplomant dobi naziv zdravnik ajurvedske medicine. Ajurveda uporablja izključno naravna zdravila.

Jože Majes: ” V decembru 2012 sem v Indiji sam obiskal takšno tovarno zdravil in se na lastne oči prepričal, kako delajo, npr. močno antioksidativno zdravilo AMRIT KALASH in mazilo BALM. Te farmacevtske tovarne so zelo moderno opremljene. Razvili so tudi posebno metodo tako imenovane diagnostike puls, ki ima tisočletno tradicijo. V Evropi obstaja kar nekaj ajurvedskih klinik tako v Nemčiji kot v sosednji Avstriji.”

 

Ajurveda temelji na razumevanju treh osnovnih sil narave, z drugim imenom doše. Doše so izredno fini energijski principi, kateri celostno učinkujejo na naravo, ljudi in ponovno odkrivanje našega duha in telesa. Tri osnovne sile v naravi – doše se delijo na : Vata, Pitta, Kapha. Doša v posamezniku je določena preko osebnosti, radosti, naših žalosti, moči in naše šibkosti. Ko je doša oz. telo v ravnovesju, takrat naše funkcije delujejo brezhibno, naše telo je izvrstnega zdravja in zato se počutimo odlično.