TEŽAVE S ŠČITNICO

Vedno več ljudi se na nas obrača s težavami ščitnice: nekaterim preveč deluje, pri drugih je premalodelujoča, nekaterim so jo tudi že operativno odstranili. Ker je ščitnica zaradi proizvajanja hormonov v človekovem telesu zelo pomembna, je njeno delovanje nujno uravnavati in tako preprečiti posledice nepravilnega delovanja. Namreč preveč (hiper) aktivna ali premalo (hipo) aktivna ščitnica lahko vpliva na težave s kožo, na alergije, na utrujenost, razdražljivost, prebavne težave, težave s spanjem, pridobivanje ali izgubljanje teže, otekline ter na različne vrste bolečin in avtoimunih bolezni.

ščitnica

Kako si lahko pomagamo na naraven način?
Glede na svoje znanje in izkušnje, Jože Majes za vse težave s ščitnico (premelo in preveč delujoča) priporoča piti hladni namok iz islandskega lišaja JM 172. Ta rastlina namreč vsebuje do 50% sluzi, velike količine vitamina B 12 (zelo pomembno pri zdravljenju slabokrvnosti) in  joda, kar je pri boleznih ščitnice ključnega pomena.  Priporočamo piti vsak dan 1l hladnega namoka islandskega lišaja – to delamo 3 tedne, nato sledi 1 teden pavze in kuro nato ponovimo. V eni vrečki je 100g čaja, kar zadošča za 1 kuro. Velja navodilo: 4 čajne žličke mešanice zvečer prelijemo s 1l hladne vode, zjutraj precedimo in popijemo v štirih obrokih po požirkih.

Obenem smo na kmetiji pripravili tudi brezalkoholne Kapljice Sita, ki jih svetujemo jemati skupaj s čajem Ščitnik.

Če radi pijete sadno-zelenjavne sokove, si lahko namesto čaja zgoraj pripravite napitek, ki vsebuje hladni namok islandskega lišaja in na tak način zdravite ščitnico.

Recept je sledeči: 
2 dcl hladnega namoka islandskega lišaja (zvečer namočimo 1 čajno žličko islandskega lišaja v 2 dcl hladne vode, zjutraj precedimo)
1 čajno žličko kurkume
1 čajno žličko cimeta
sok polovice limone
0,5 dcl jabolčnega soka
1 pest domače špinače
5 mandeljnov
1 čajno žličko medu

Vse skupaj zmiksamo v sokovniku in popijemo prvič zjutraj na tešče, potem pa je potrebno še dvakrat v dnevu popiti takšen napitek, če imamo s ščitnico resnejše težave.

Težave s ščitnico uspešno zdravimo tudi z ajurvedo in uporabo indijskih zdravilnih ratlin v obliki zeliščnih tablet.
Za premalo delujočo ščitnico priporočamo uživanje ajurvedskih tablet MA 631, ki je eden najboljših pripravkov Maharishi Ajurvede. Deluje tako, da gradi zdravo tkivo, tako da iz vseh nivojev tkiva odstranjuje nečistoče in proste radikale, ki so največji strup za organizem. Koristen je pri boleznih, kjer so udeleženi prosti radikalidiabetes, težave s sklepi, debelost, rak…Tablete MA 631 dvigujejo tudi nivo energije, da imamo boljšo prebavo, smo bolj živahni in imamo dober imunski sistem. Številke znanstvene raziskave potrjujejo antioksidativne učinke preparata.
Za preveč delujočo ščitnici svetujemo uživanje MA 323
Pri težavah s povečano ščitnico, golšo pa svetujemo MA 697

Vsem, ki imajo težave s ščitnico odsvetujemo Glutenska živila, saj je ta hrana pridelana s pomočjo kemikalij, ki so še posebej slaba za ščitnico.

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

 

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> JM 172 ČAJ ISLANDSKEGA LIŠAJA 
>> SITA KAPLJICE

>> AJURVEDSKE ZELIŠČNE TABLETE MA 631 
>> AJURVEDSKA ZELIŠČNA PASTA MA 323
>> AJURVEDSKE ZELIŠČNE TABLETE MA 697

Related Posts