Razno

SARKOIDOZA

SARKOIDOZA

To je sistemska, napredujoča več organska bolezen neznanega vzroka. Značilna je tvorba granulomov (v telesu nastajajo nenormalni skupki vnetnih celic). To izgreda podobno kot pri tuberkulozi.  Bolezen se ponavadi pojavi pljučih, koži ali na bezgavkah. Redke, vendar tudi pa prizadene tudi jetra, oči, srce in možgane. Lahko pa v bistvu prizadene katerikoli organ v telesu.  Znaki oz. simptomi te bolezni so ponavadi bolj blagi oz. brez simptomatski oz. so odvisni od tega, kateri organ je prizadet.

To je sistemska, napredujoča več organska bolezen neznanega vzroka. Značilna je tvorba granulomov (v telesu nastajajo nenormalni skupki vnetnih celic). To izgreda podobno kot pri tuberkulozi. Bolezen se ponavadi pojavi pljučih, koži ali na bezgavkah. Redke, vendar tudi pa prizadene tudi jetra, oči, srce in možgane. Lahko pa v bistvu prizadene katerikoli organ v telesu. Znaki oz. simptomi te bolezni so ponavadi bolj blagi oz. brez simptomatski oz. so odvisni od tega kateri organ je prizadet.

Vzrok bolezni ni ravno pojasnjen. Domneva se, da gre za posledico imunskega odziva na izpostavljenost dražljaju, kot je npr. neke vrste okužba sploh pri osebah, katere imajo že to bolezen v družini. Diagnozo se postavi glede simptomov in bolezenskih znakov, oz. z biopsijo prizadetega tkiva. Ponavadi se kažejo povečane bezgavke obojestransko ob spodnji strani pljuč, povečane vrednosti kalcija v krvi, tudi povečane vrednosti določenih encimov v krvi.

Vzroke se pravi lahko iščemo v prepletu genetskih in okoljskih dejavnikov ter posledično neustrezen imunski odziv!

Sarkoidoza se lahko v nekaj letih spontano pozdravi, pri nekaterih bolnikih pa gre za dolgotrajno in hudo bolezen. Splošna medicina svetuje protivnetna zdravila, s katerimi se le blaži simptome.

SIMPTOMI IN ZNAKI:

 • utrujenost (85%  bolnikov)
 • pomanjkanje energije
 • izguba telesne teže
 • bolečine v sklepih (70% bolnikov)
 • artritis
 • motnje srčnega ritma, bolečine v prsnem košu
 • povišana telesna temperatura
 • nočno znojenje
 • suhe oči, meglen vid, glavkom, siva mrena, slepota
 • otekanje kolen
 • suh in sunkovit kašelj (včasih lahko tudi že krvav izmeček), občutek težkega dihanja,
 • duševni simptomi (tesnoba, depresija)
 • simptomi na koži pa so zelo različni (rdeči, vneti vozliči pod kožo; kot granulomi; …)

Veliko lahko naredimo že s preventivo, za naše zdravje: – ohranite zdrava pljuča (opustite kajenje, izogibajte se škodljivim plinom, param in dimom,…)

Kako si lahko pomagamo na naravni način?

Čajno mešanico JM 105 SARKOBUM priporočamo ljudem, ki imajo sarkoidozo pljuč. Pomaga, da se odvečna sluz v pljučih izloči, da se pljučni mešički hitreje zdravijo in postanejo bolj prekrvavljeni, napolnjeni s kisikom. Ta čajna mešanica vsebuje naslednje zdravilne rastline, trpotec, jetičnik, repik, timijan, artičoka, kopriva, ptičja dresen, kordabenedikta in islandski lišaj. Vsak dan si pripravite 1 liter čaja po navodilih in ga popijete skozi dan. Po 3 tednih oz., ko vam čajne mešanice zmanjka, naredite 1 teden premora in po potrebi kuro ponovite.

Za dvig odpornosti najhitreje učinkuje uživanje Jožefove paste JM 500. Ta pasta je super za dobro krvno sliko, deluje protivnetno,  in ker vsebuje res veliko antioksidantov super vpliva na celotno telo. Ker gre v takšnem primeru za kurativno zdravljenje, ni dovolj vzeti le preventivno priporočenega odmerka, temveč pojemo 3-4 čajne žličke omenjene paste dnevno. Ob tem smo pozorni, da v prehrano vnesemo veliko sadja, zelenjave in zelišč, ki imajo protivneten učinek (cimet, ingver, kurkuma, timijan…).

Indijsko tradicionalno zeliščarstvo AJURVEDA pa priporoča za to težavo naslednje izdelke: uživanje AMRIT KALASH PASTE MA 4, ta pasta vsestransko krepi organizem, izboljšuje zdravje in počutje, zmanjšuje posledice staranja, krepi imunski sistem ter ustvarja ravnovesje v duhu in telesu.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> JM 105 SARKOBUM

>> JM 500 JOŽEFOVA PASTA

>> MA 4 AMRIT KALASH PASTA