RAK OZIROMA RAKAVA OBOLENJA

Človekovo telo je sestavljeno iz več milijard celic, ki se obnavljajo, ko so poškodovane, ali pa se zamenjajo z novimi, ko se postarajo in odmrejo. Telo je narejeno tako, da se samozdravi, vendar se lahko zaradi različnih vzrokov ravnovesje v telesu poruši in takrat je pomembno telesu pomagati, da se hitreje samozdravi. Človekova naloga torej je, da skuša telo ohraniti v ravnovesju. Problem namreč nastane, ko se začne dogajati, da se celice ne popravijo, kot bi se morale in ne odmrejo zaradi poškodovanosti. Takrat se začnejo razvijati poškodovane celice, katerih razmnoževanje  poteka nenadzorovano. Takšne celice tvorijo bule, ki jih imenujemo tumorji (rak na dojki, na pljučih, na črevesju…), ali vplivajo na delovanje krvi (levkemija, limfomi…). Skratka, rakave bolezni povzročajo škodo telesu, ker nenormalne celice pomenijo motnjo v delovanju telesa.

Zakaj nekdo zboli za rakom?

Težko je razložiti, zakaj nekdo zboli za rakom, nekdo drug pa ne. Z gotovostjo lahko rečemo, da obstaja veliko dejavnikov, ki povečajo tveganje za bolezni, tudi rakava obolenja. Če imate enega ali več dejavnikov, še ne pomeni, da boste zboleli za rakom. Nekateri ljudje imajo več dejavnikov tveganja, a ne bodo nikoli zboleli za rakom, medtem ko so drugi na dejavnike tveganja bolj občutljivi. Razlogi za to niso popolnoma znani. Vaši geni, način življenja in okolje, v katerem živite ali delate, igrajo morda pri tem svojo vlogo. Na primer, če imate bližnje sorodnike, ki so imeli raka na črevesju, imate morda povečano tveganje, da ga dobite tudi vi. Kljub temu pa vemo, da večina ljudi, ki zbolijo za rakom na črevesju, nima bližnjih sorodnikov, ki so imeli to bolezen. Poleg genskega zapisa in okolja, kjer se gibljemo, so odločilnega pomena tudi drugi dejavniki, na primer način prehranjevanja, način življenja, gibanje… Danes je dobro znano, da je pljučni rak tesno povezan s kajenjem tobaka, in tudi druge vrste raka, kot so rak na želodcu, jetrih in materničnem vratu, so pogostejše pri kadilcih. Toda ni vedno tako preprosto. Čeprav je to veliko manj pogosto, pa se lahko pljučni rak pojavi tudi pri ljudeh, ki niso nikoli kadili. Drugi dejavniki tveganja se razlikujejo od primera do primera. Na primer, izpostavljanje soncu je povezano s kožnim rakom, z drugimi vrstami raka pa ne.
Kombinacija kemoterapij/obsevanj z naravnimi pripravki:

Obstaja veliko različnih oblik rakavih obolenj in na spošno velja, da se nekatere vrste raka bolje odzivajo na zdravljenje kot druge. Pri nekaterih bolnikih se bo rak odkril dovolj zgodaj, da bo tumor morda mogoče odstraniti v celoti in preprečiti, da bi se spet pojavil. Pri drugih bodo morda cilji zdravljenja ustaviti širjenje raka ali le lajšati simptome, ki jih povzroča. Zdravljenje raka se izvaja tudi zato, da bi raka ohranili pod nadzorom in preprečili, da bi se širil ali da bi tumor rastel ali zato, da bi zmanjšali tveganje, da bi se rak povrnil. Včasih se zdravljenje uporablja le za lajšanje določenih simptomov, kot je bolečina, ki jo povzroča rak. Velikokrat se težko izognemo zdravljenju s kemoterapijami in obsevanji, skratka, je vsekakor potrebno upoštevati navodila zdravnikov na Onkološkem inštitutu. Vendar ob tem svetujemo, da svojemu telesu pomagate bolezen lažje premagati in preprečite ali vsaj omilite stranske učinke kemoterapij in obsevanj. Glede na naše izkušnje, to je mogoče in je zelo priporočljivo kombinirati oboje.

Vloga prostih radikalov in antioksidantov:
Prosti radikali so nestabilne molekule, ki zaradi neparnega števila elektronov zelo hitro reagirajo z drugimi spojinami. V telesu jih potrebujemo za delovanje organizma, vendar v primernih količinah. Če jih nastaja preveč, začnejo povzročati škodo: napadejo zdrave celice, poškodujejo proteine, DNK in RNK. Prosti radikali povzročajo od 80 do 90 odstotkov degenerativnih bolezni: aterosklerozo, diabetes, očesno mreno, artritis, prezgodnje staranje, kožne gube in rakava obolenja. Za borbo proti prostim radikalom telo nenehno proizvaja substance, ki se imenujejo antioksidanti, vendar se s staranjem zmanjšuje sposobnost tvorjenja le-teh. Ravno zato je zelo pomembno, da jih v telo vnašamo tudi z zdravo, svežo hrano, najbolj v obliki sadja in zelenjave, bogate z vitaminom E in C.

 

Kako lahko zmanjšamo možnost, da bi zboleli za rakom? Kako lahko telesu pomagamo zdraviti raka?
Drži, da je veliko odvisno od genskega zapisa posameznika, na kar nimamo vpliva, vendar na ostale dejavnike lahko vplivamo. Smiselno je narediti vse, kar je v naši moči, da bi preprečili bolezen in precej zmanjšati možnosti, da zboleli. Z bolj zdravim načinom prehranjevanja, z življenjskih slogom in več gibanja lahko telesu pomagamo pri hitrejšem obnavljanju in tvorbi novih, zdravih celic.

PREHRANA – Zelo pomembno je uživati čim bolj pestro hrano, z veliko sadja in zelenjave, ter imeti redne obroke. V prehrani se izogibajte škrobu, jedem iz bele moke, preslani in sladki hrani, po drugi strani pa uživajte več zelene zelenjave (paprika, bučke, solata, peteršilj…), sadja (limone, jabolka, aronija, suhe slive, robidnice…) in zelišč (ingver, cimet, timijan, kurkuma…). Vsa v naprej pripravljena hrana in omake, vsebujejo veliko konzervansov, ki tudi zakisajo telo – povzročijo, da se tvori preveč prostih radikalov, zato se temu v prehrani izogibamo. Dnevno je potrebno popiti tudi dovolj tekočine, brez primesi, dodatkov – najbolje, da pijemo toplo vodo, ki pospeši procese v celicah in se najhitreje absorbira v telesu. Izogibajmo se gaziranim pijačam, alkoholu, kavi, saj vse to zakisa telo.

Glede na naše izkušnje, svetujemo poleg vode dnevno piti tudi čajno mešanico Mladost JM 151, saj pomaga prinesti v kri veliko kisika, ta pa topi proste radikale in se posledično kri hitreje obnavlja. Čaj je sestavljen iz listov koprive, korenin regrata, trpotca, rmana, preslice, kordabenedikte, orehovih listov, črne detelje in islandskega lišaja. Pijemo ga 1 liter dnevno, lahko toplega ali hladnega. Pripravimo ga tako, da 4 čajne čličke mešanice prelijemo z 1 litrom umirjenega kropa in precedimo po 10 minutah. Čaj Mladost JM 151 svetujemo piti dlje časa, lahko tudi več mesecev, le na vsake 3 tedne je potrebo kuro za 1 teden prekiniti. V eni vrečki čaja je 100g zelišč, kar zadošča za 1 kuro, to je 3 tedne pitja.

Za vse tiste, ki že prejemajo kemoterapije (v obliki citostatikov, ali kako drugače) ali pa so s kemoterapijami ravno zaključili, svetujemo piti čajno mešanico Kemoterap/Ljubezen JM 152. Ta pa poleg listov koprive, rmana, regratovih korenin in trpotca vsebuje še ognjič, ki blagodejno vpliva na želodčno sluznico. Pijemo ga od 6 do 7 dcl dnevno, lahko toplega ali hladnega. Pripravimo ga tako, da 3 čajne čličke mešanice prelijemo z umirjenim kropom in precedimo po 10 minutah. Omenjeni čaj blaži stranske učinke kemoterapij in deluje proti slabosti, slabem občutku v želodcu in razkisa telo.

Glede na naše znanje in izkušnje mnogih ljudi, svetujemo poleg čaja JM151 ali JM 152 uživati tudi ajurvedsko pasto Amrit kalash. To je eden najbolj raziskanih preparatov Ajurvede, ki je izjemno dobrodejen kot dodatek k prehrani bolnikov obolelih za rakom, aterosklerozo in drugimi kroničnimi boleznimi, hkrati pa je tudi izjemno učinkovito sredstvo preventive bolezni za zdrave ljudi. Izdelek izboljšuje spomin ter povečuje splošno raven energije in vitalnosti. Pomaga ohranjati telesno zdravje in duševno počutje na vrhunskem nivoju, vzdržuje mladostnost vseh tkiv in organov. Je najučinkovitejši znani  antioksidant, saj 1000-krat učinkoviteje nevtralizira proste radikale kot vitamin C ali E. Ker je Amrit Kalash topljiv tako v vodi kot v maščobah, lahko deluje povsod v telesu, tako znotraj kot zunaj celic. Prednost tega pripravka je tudi v tem, da nevtralizira vse znane proste radikale, medtem ko ostali antioksidanti delujejo le na določene proste radikale. Maharishi Amrit Kalash (MAK) je sestavljen iz 2 preparatov, ki sta sestavljena iz različnih sestavin. Lahko uporabljate vsakega posebej, vendar najbolj sta učinkovita, če se uživata skupaj. Pasta deluje bolj na telo in fizično zdravje, tablete MA5 pa bolj na um in možgane.

GIBANJE – Svetujemo veliko gibanja na svežem zraku tako, da se v telesu pospešita dihanje in utrip srca. Pomembno pa je, da se telesa z aktivnostjo ne obremeni preveč (večji fizični napori), ker bi takšno početje zaviralo obnavljanje celic. Če je telo dlje časa izpostavljeno večji obremenjenosti, pomeni to za telo svojevrsten stres, ki zavira zdravljenje telesa oz. lahko celo povzroči bolezni.

NAČIN ŽIVLJENJA – Kolikor je v naši moči se je dobro izogibati onesnaženemu okolju, delu s škodljivimi kemikalijami in pesticidi. Vemo tudi to, da kajenje zakisa telo, zato toplo priporočamo, da se mu odpoveste. Stres je eden od glavnih dejavnikov, ki zavira formiranje  zdravih celic in povzroča najrazličnejše bolezni, torej se izogibajte prevelikim telesnim ali mentalnim naporom, pa tudi čustvenemu stresu. Glede na naše znanje in izkušnje se zavedamo, da je poleg fizičnega zdravja zelo pomembno tudi področje duševnega. Od naših misli in čutenj je posredno odvisno, ali se bo fizično zdravje poslabšalo ali izboljšalo. Zaradi tega je skoraj najbolj pomembno to, kaj čutimo v naši notranjosti, da v sebi ne gojimo strahov in slabih misli. Potrebno je živeti z ljubeznijo, pošteno do soljudi in živeti čim bolj polno življenje, v krogu svojih najbližjih, ki nam v težki bolezni še toliko bolj želijo stati ob strani in razumeti naše občutke.

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> JM 151 ČAJ MLADOST
>> JM 152 ČAJ KEMOTERAP/LJUBEZEN
>> PASTA AMRIT KALASH MA 4
>> TABLETE MA 5

 

Related Posts