RAK OZIROMA RAKAVA OBOLENJA

Človekovo telo je sestavljeno iz več milijard celic, ki se obnavljajo, ko so poškodovane, ali pa se zamenjajo z novimi, ko se postarajo in odmrejo. Telo je narejeno tako, da se samozdravi, vendar se lahko zaradi različnih vzrokov ravnovesje v telesu poruši in takrat je pomembno telesu pomagati, da se hitreje samozdravi. Človekova naloga, torej je, da skuša telo ohraniti v ravnovesju. Problem namreč nastane, ko se začne dogajati, da se celice ne popravijo, kot bi se morale in ne odmrejo zaradi poškodovanosti. Takrat se začnejo razvijati poškodovane celice, katerih razmnoževanje  poteka nenadzorovano. Takšne celice tvorijo bule, ki jih imenujemo tumorji (rak na dojki, na pljučih, na črevesju…), ali vplivajo na delovanje krvi (levkemija, limfomi…). Skratka, rakave bolezni povzročajo škodo telesu, ker nenormalne celice pomenijo motnjo v delovanju telesa.

Zakaj nekdo zboli za rakom?

Težko je razložiti, zakaj nekdo zboli za rakom, nekdo drug pa ne. Z gotovostjo lahko rečemo, da obstaja veliko dejavnikov, ki povečajo tveganje za bolezni, tudi rakava obolenja. Če imate enega ali več dejavnikov, še ne pomeni, da boste zboleli za rakom. Nekateri ljudje imajo več dejavnikov tveganja, a ne bodo nikoli zboleli za rakom, medtem ko so drugi na dejavnike tveganja bolj občutljivi. Razlogi za to niso popolnoma znani. Vaši geni, način življenja in okolje, v katerem živite ali delate, igrajo morda pri tem svojo vlogo. Na primer, če imate bližnje sorodnike, ki so imeli raka na črevesju, imate morda povečano tveganje, da ga dobite tudi vi. Kljub temu pa vemo, da večina ljudi, ki zbolijo za rakom na črevesju, nima bližnjih sorodnikov, ki so imeli to bolezen. Poleg genskega zapisa in okolja, kjer se gibljemo, so odločilnega pomena tudi drugi dejavniki, na primer način prehranjevanja, način življenja, gibanje… Danes je dobro znano, da je pljučni rak tesno povezan s kajenjem tobaka, in tudi druge vrste raka, kot so rak na želodcu, jetrih in materničnem vratu, so pogostejše pri kadilcih. Toda ni vedno tako preprosto. Čeprav je to veliko manj pogosto, pa se lahko pljučni rak pojavi tudi pri ljudeh, ki niso nikoli kadili. Drugi dejavniki tveganja se razlikujejo od primera do primera. Na primer, izpostavljanje soncu je povezano s kožnim rakom, z drugimi vrstami raka pa ne.

Ločimo 4 široke kategorije raka:

 • KARCINOMI to so maligni tumorji, ki zrastejo iz epitelnih celic, ki gradijo večino telesnih organov. V to kategorijo se uvršča okrog 80% vseh rakov.
 • SARKOMI to so maligni tumorji, ki zrastejo iz celic opornih tkiv in se pojavljajo zlasti v vezivu, maščevju, kosteh in hrustancu.
 • LEVKEMIJE so rakaste bolezni krvi in krvotvornih organov. Navadno se ne pojavljajo v obliki bul ali zatrdlin.
 • LIMFOMI so rakaste bolezni limfnega sistema, ki ga v našem telesu tvori omrežje mezgovnic in bezgavk. Limfni sistem deluje kot neke vrste filter, ki preprečuje da bi v telesu  nevarne snovi vdrle v krvni obtok.

Kombinacija kemoterapij/obsevanj z naravnimi pripravki:

Obstaja veliko različnih oblik rakavih obolenj in na splošno velja, da se nekatere vrste raka bolje odzivajo na zdravljenje kot druge. Pri nekaterih bolnikih se bo rak odkril dovolj zgodaj, da bo tumor morda mogoče odstraniti v celoti in preprečiti, da bi se spet pojavil. Pri drugih bodo morda cilji zdravljenja ustavili širjenje raka ali le lajšati simptome, ki jih povzroča. Zdravljenje raka se izvaja tudi zato, da bi raka ohranili pod nadzorom in preprečili, da bi se širil ali da bi tumor rasel ali zato, da bi zmanjšali tveganje, da bi se rak povrnil. Včasih se zdravljenje uporablja le za lajšanje določenih simptomov, kot je bolečina, ki jo povzroča rak. Velikokrat se težko izognemo zdravljenju s kemoterapijami in obsevanji, skratka, je vsekakor potrebno upoštevati navodila zdravnikov na Onkološkem inštitutu. Vendar ob tem svetujemo, da svojemu telesu pomagate bolezen lažje premagati in preprečite ali vsaj omilite stranske učinke kemoterapij in obsevanj. Glede na naše izkušnje, to je mogoče in je zelo priporočljivo kombinirati oboje.

Vloga prostih radikalov in antioksidantov:

Prosti radikali so nestabilne molekule, ki zaradi neparnega števila elektronov zelo hitro reagirajo z drugimi spojinami. V telesu jih potrebujemo za delovanje organizma, vendar v primernih količinah. Če jih nastaja preveč, začnejo povzročati škodo: napadejo zdrave celice, poškodujejo proteine, DNK in RNK. Prosti radikali povzročajo od 80 do 90 odstotkov degenerativnih bolezni: aterosklerozo, diabetes, očesno mreno, artritis, prezgodnje staranje, kožne gube in rakava obolenja. Za borbo proti prostim radikalom telo nenehno proizvaja substance, ki se imenujejo antioksidanti, vendar se s staranjem zmanjšuje sposobnost tvorjenja le-teh. Ravno zato je zelo pomembno, da jih v telo vnašamo tudi z zdravo, svežo hrano, najbolj v obliki sadja in zelenjave, bogate z vitaminom E in C.

Kako lahko zmanjšamo možnost, da bi zboleli za rakom? Kako lahko telesu pomagamo zdraviti raka?

Drži, da je veliko odvisno od genskega zapisa posameznika, na kar nimamo vpliva, vendar na ostale dejavnike lahko vplivamo. Smiselno je narediti vse, kar je v naši moči, da bi preprečili bolezen in precej zmanjšati možnosti, da zboleli. Z bolj zdravim načinom prehranjevanja, z življenjskih slogom in več gibanja lahko telesu pomagamo pri hitrejšem obnavljanju in tvorbi novih, zdravih celic.

PREHRANA – Zelo pomembno je uživati čim bolj pestro hrano, z veliko sadja in zelenjave, ter imeti redne obroke. V prehrani se izogibajte škrobu, jedem iz bele moke, preslani in sladki hrani, po drugi strani pa uživajte več zelene zelenjave (paprika, bučke, solata, peteršilj…), sadja (limone, jabolka, aronija, suhe slive, robidnice…) in zelišč (ingver, cimet, timijan, kurkuma…). Vsa v naprej pripravljena hrana in omake, vsebujejo veliko konzervansov, ki tudi zakisajo telo – povzročijo, da se tvori preveč prostih radikalov, zato se temu v prehrani izogibamo. Dnevno je potrebno popiti tudi dovolj tekočine, brez primesi, dodatkov – najbolje, da pijemo toplo vodo, ki pospeši procese v celicah in se najhitreje absorbira v telesu. Izogibajmo se gaziranim pijačam, alkoholu, kavi, saj vse to zakisa telo.

zdrava raznolika prehrana

GIBANJE – Svetujemo veliko gibanja na svežem zraku tako, da se v telesu pospešita dihanje in utrip srca. Pomembno pa je, da se telesa z aktivnostjo ne obremeni preveč (večji fizični napori), ker bi takšno početje zaviralo obnavljanje celic. Če je telo dlje časa izpostavljeno večji obremenjenosti, pomeni to za telo svojevrsten stres, ki zavira zdravljenje telesa oz. lahko celo povzroči bolezni.

NAČIN ŽIVLJENJA – Kolikor je v naši moči se je dobro izogibati onesnaženemu okolju, delu s škodljivimi kemikalijami in pesticidi. Vemo tudi to, da kajenje zakisa telo, zato toplo priporočamo, da se mu odpoveste. Stres je eden od glavnih dejavnikov, ki zavira formiranje  zdravih celic in povzroča najrazličnejše bolezni, torej se izogibajte prevelikim telesnim ali mentalnim naporom, pa tudi čustvenemu stresu. Glede na naše znanje in izkušnje se zavedamo, da je poleg fizičnega zdravja zelo pomembno tudi področje duševnega. Od naših misli in čutenj je posredno odvisno, ali se bo fizično zdravje poslabšalo ali izboljšalo. Zaradi tega je skoraj najbolj pomembno to, kaj čutimo v naši notranjosti, da v sebi ne gojimo strahov in slabih misli. Potrebno je živeti z ljubeznijo, pošteno do soljudi in živeti čim bolj polno življenje, v krogu svojih najbližjih, ki nam v težki bolezni še toliko bolj želijo stati ob strani in razumeti naše občutke.

Glede na naše izkušnje, svetujemo poleg vode dnevno piti tudi čajno mešanico Mladost JM 151, saj pomaga prinesti v kri veliko kisika, ta pa topi proste radikale in se posledično kri hitreje obnavlja. Čaj je sestavljen iz listov koprive, korenin regrata, trpotca, rmana, ptičje dresni, kordabenedikte, orehovih listov in islandskega lišaja. Pijemo ga 1 liter dnevno, lahko toplega ali hladnega. Pripravimo ga tako, da 4 čajne žličke mešanice prelijemo z 1 litrom umirjenega kropa in precedimo po 10 minutah. Čaj Mladost JM 151 svetujemo piti dlje časa, lahko tudi več mesecev, le na vsake 3 tedne je potrebo kuro za 1 teden prekiniti. V eni vrečki čaja je 100g zelišč, kar zadošča za 1 kuro, to je 3 tedne pitja.

Za vse tiste, ki že prejemajo kemoterapije (v obliki citostatikov, ali kako drugače) ali pa so s kemoterapijami ravno zaključili, svetujemo piti čajno mešanico Kemoterap/Ljubezen JM 152. Ta pa poleg listov koprive, rmana, regratovih korenin in trpotca vsebuje še ognjič, ki blagodejno vpliva na želodčno sluznico. Pijemo ga 1 liter dnevno, lahko toplega ali hladnega. Pripravimo ga tako, da 4čajne žličke mešanice prelijemo z umirjenim kropom in precedimo po 10 minutah. Omenjeni čaj blaži stranske učinke kemoterapij in deluje proti slabosti, slabem občutku v želodcu in razkisa telo.

Zelo dobro se za zdravljenje obnese tudi OLJE ČRNE KUMINE JM 702. Raziskave so celo pokazale, da lahko ob uživanju črne kumine vsak zdrav organizem prepozna in uniči rakave celice, preden lahko tumor ogrozi naše zdravje. Črna kumina na splošno izboljšuje imunski sistem. S črno kumino pomagamo uravnati v telesu imunski, hormonski in energijski sistem. Črna kumina naj bi imela sinergijske učinke, ki naj ne bi “popravljali” le enega dela telesa. Njeno delovanje poseže v notranjost in zato lahko odpravi marsikatero težavo. Črna kumina deluje protibakterijsko, protivirusno, proti glivično in antioksidativno.

Svetuje se uživanje SIRUPA ALOA ARBORESCENS. Glede na številne znanstvene raziskave je Aloa Arborescens izredno učinkovita na naslednjih področjih: razstrupljanje in čiščenje krvi, dobro počutje, proti rakovim obolenjem,  celično zdravljenje, imunski sistem, prebavni sistem, želodčne težave in refluks ter druge težave, ki jih povzroča oslabljen imunski sistem. Aloa Arborescens je tudi zelo močen antioksidant, kar vpliva na pH ravnotežje v telesu.

Posebaj imamo pripravljene čajne mešanice tudi za :

 1. Zdravljenje raka na pljučih – svetuje se čajna mešanica JM 109 RAMAPRAN 
 2. Zdravljenje raka na želodcu – čajna mešanica JM 127
 3. Številni pijejo tudi čaj iz BELE OMELE JM 194Zdravilne lastnosti omele so izredne. Ljudem, ki so preboleli raka, ali pa so za to bolezen potencialni kandidati , priporočam, da vsako jutro na tešče popijejo skodelico hladnega namoka bele omele. V tej količini ni škodljiva. Ima lastnost, da lahko zavira razvoj razsevkov.
 4. Zdravljenje raka prostate: Pri raku prostate ali simptomih, gremo k zdravniku. Glede na stanje PSA nam zdravnik odredi preventivni pregled prostate. Ponavadi je to punkcija. Po diagnozi in če je ugotovljen karcinom, predlagamo kuro po znani avstrijski zeliščarki Mariji Treben, svetuje se uporabo rastline DROBNOCVETNI VRBOVEC JM 134.
  TERAPIJA: 1.)Bolnik naj vsako jutro na tešče popije 2,5 dcl poparka drobnocvetnega vrbovca. Priporoča se trimesečno pitje zelišča. Pijemo na način: 3 tedne pitje, nato teden dni premora, zopet pijemo 3 tedne, sledi teden dni premora in nato nadaljujemo s pitjem še 3 tedne. Po tej kuri ponovni pregled pri izbranem zdravniku.
  2.)Lahko pa se ga pripravi zjutraj 1 liter. V 1 liter kropa, damo 4 čajne žličke vrbovca, pustimo 10 minut. Potem precedimo in popijemo skozi celoten dan po požirkih. Pijemo 3 tedne oz. dokler vrečke ne porabimo, potem naredimo 7 dnevni premor in lahko kuro ponovimo!Drobnocvetni vrbovec jm 134 obstaja tudi v obliki kapljic DROBNOCVETNEGA VRBOVCA JM 420. Te kapljice se narejene na osnovi rastlinskega glicerola in se uživajo 60 kapljic dnevno (3x dnevno po 20 kapljic pol ure pred vsakim obrokom in vsaj 2 urni zamik od sinteznih zdravil). Za celostno zdravljenje in zmanjševanje rakovih celic priporočamo sočasno jemanje tudi ayurvedske PASTE AMRIT KALASH MA4, ki po raziskavah in povratnih informacijah strank, zdravi celo rakava obolenja.

Indijsko tradicionalno zeliščarstvo –  AYURVEDA pa svetuje  naslednje:

Glede na naše znanje in izkušnje mnogih ljudi, svetujemo poleg čaja JM151 ali JM 152 uživati tudi ajurvedsko pasto AMRIT KALASH MA4. To je eden najbolj raziskanih preparatov Ajurvede, ki je izjemno dobrodejen kot dodatek k prehrani bolnikov obolelih za rakom, aterosklerozo in drugimi kroničnimi boleznimi, hkrati pa je tudi izjemno učinkovito sredstvo preventive bolezni za zdrave ljudi. Izdelek izboljšuje spomin ter povečuje splošno raven energije in vitalnosti. Pomaga ohranjati telesno zdravje in duševno počutje na vrhunskem nivoju, vzdržuje mladostnost vseh tkiv in organov. Je najučinkovitejši znani  antioksidant, saj 1000-krat učinkoviteje nevtralizira proste radikale kot vitamin C ali E. Ker je AMRIT KALASH topljiv tako v vodi kot v maščobah, lahko deluje povsod v telesu, tako znotraj kot zunaj celic. Prednost tega pripravka je tudi v tem, da nevtralizira vse znane proste radikale, medtem ko ostali antioksidanti delujejo le na določene proste radikale. MAHARISHI AMRIT KALASH (MAK) je sestavljen iz 2 preparatov, ki sta sestavljena iz različnih sestavin. Lahko uporabljate vsakega posebej, vendar najbolj sta učinkovita, če se uživata skupaj.  PASTA MA4 deluje bolj na telo in na zdravje, ZELIŠČNE TABLETE MA5 pa na um in možgane. Tablete in pasto jemljemo dvakrat dnevno, paket pa zadošča za en mesec redne uporabe. Sadno zeliščna pasta je na voljo tudi v obliki tablet brez sladkorja in medu pod imenom AMRIT KALASH BREZ SLADKORJA – MA4T. Zeliščna sestava paste in tablet je sicer ista. Namenjena je ljudem, ki ne smejo ali ne želijo uživati sladkorja.

Ayurveda pa ime med drugim tudi zelo iskane ZELIŠČNE TABLETE MA697. Ta preparat je namenjen za veliko število bolezenskih stanj, predvsem tistih, ki so povezana z vnetji in okužbami. Zelo dobro deluje tudi na razne tvorbe v telesu – ciste, tumorje, rak. Vsebuje zdravilno rastlino Gugglu, na kateri so bile narejene številne študije. Raziskave so potrdile močno protivnetno in protibolečinsko delovanje. Poleg tega preparat vsebuje vse tri sadeže, ki jih najdemo v rasajani za globinsko čiščenje (triphala ma505). Ti sadeži ščitijo celice pred vnetji in omogočijo hitro obnovo poškodovanega tkiva. Rak je močno povezan z vnetnimi procesi v telesu, zato lahko ta preparat jemljemo kot podporo pri rakovih obolenjih.

 

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> JM 151 MLADOST 

>> JM 152 LJUBEZEN

>> JM 702 OLJE ČRNE KUMINE

>> SIRUP ALOA ARBORESCENS

>> JM 109 RAMAPRAN

>> JM 127

>> JM 194 BELA  OMELA

>>  JM 134 DROBNOCVETNI VRBOVEC

>> MA4 AMRIT KALASH PASTA

>> MA5 ZELIŠČNE TABLETE

>> MA4T AMRIT KALASH BREZ SLADKORJA

>> MA697

 

Related Posts