Razno

PREVEČ ŽELEZA V KRVI

PREVEČ ŽELEZA V KRVI

To je, ko imamo v krvi preveč železa. Hematokriti so povečani. V takšnem primeru se jemlje sintezne pripravke ali pa se uporablja čajne mešanice, v kateri prevladujejo rastline, ki vsebujejo kumarine, kot sta dišeča perla in medena detelja. Priporoča se aspirin in Česnove kapljice. V skrajnem primeru pa takšnim bolnikom puščajo kri.

Železo je mineral, prisoten v vseh telesnih celicah, največ pa se ga nahaja v rdečih krvničkah in v mišicah, kjer je soodgovoren za vezavo, shranjevanje in transport kisika po telesu. Železo je ključni element presnove in sestavlja številne encime in hormone. Železo ima v telesu številne izredno pomembne funkcije.

Prisoten je v beljakovinah v hemoglobinu in v mioglobinu.  Hemoglobin v rdečih krvnih celicah omogoča vezavo in prenos kisika od pljuč po vsem telesu. Mioglobin, ki se nahaja v mišičnih celicah pa veže in shranjuje kisik za nemoteno delovanje mišic.   – Jože Majes

Presežek železa:

Zaradi izredno učinkovitega mehanizma uravnavanja absorpcije železa v črevesju tudi dolgotrajno uživanje povišanih količin železa pri zdravih ljudeh le redko povzroči zastrupitev. Vzrok za zastrupitev – preveč železa v krvi, je največkrat HEMOKROMATOZA, dedna presnovna bolezen, pri kateri je moten mehanizem uravnavanje absorpcije železa v črevesju. Možen vzrok so lahko tudi dedne anemije, ki jih ne povzroča pomanjkanje železa (pri teh anemijah povišano absorpcijo železa povzroča stalno nastajanje novih rdečih krvnih celic, zaradi česar je povečana potreba po železu).

Najpogostejši simptomi zastrupitve z železom so:

  • poškodbe jeter, srčne mišice in trebušne slinavke, hiperpigmentacija kože in bolečine v sklepih
  • previsoka količina železa v telesu je tudi dejavnik tveganja za pojav nekaterih srčno-žilnih bolezni ter raka jeter in črevesja, pripomore pa tudi k nastanku živčno degenerativnih bolezni, kot sta Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen.

 

Ali si lahko pomagamo na naraven način?

Svetujemo uživanje čajne mešanice Fepreč JM 173. Takšno čajno mešanico se pije po 1 liter dnevno in vsebuje naslednje sestavine:kopriva, dišeča perla, bazilika, melisa. Čaj se  pripravi tako, da na 1 liter kropa damo 4 čajne žličke (ravne) čajne mešanice. Pustimo 10 minut. Nato precedimo in popijemo skozi celoten dan 1 liter.

Poleg se zelo svetuje tudi uživanje Česnovih kapljic JM 405. Česnove kapljice se v osnovi svetuje za izboljšanje in uravnavanje holesterola v krvi, čistijo ožilje, uravnavajo tlak, tudi proti parazitom… Česen priporočamo tudi bolnikom, ki se jim gosti kri. Pri tem pa moramo paziti, da česnovih kapljic  ne kombiniramo z drugimi sinteznimi zdravili za redčenje krvi oziroma prilagodimo doziranje, jemljemo le polovično dozo predlagane. Uporaba : 2 krat na dan po 30 kapljic s toplo vodo pred jedjo ( ali 3 x na dan po 20 kapljic vsaj pol ure pred obrokom)

Indijsko tradicionalno zeliščarstvo –  AYURVEDA pa za to težavo svetuje naslednje zeliščne tablete Raktamap MA 579 ki svetujejo za ljudi, kateri imajo motnje v delovanju jeter, ter težave s kožo. Ti tableti so učinkoviti, pri zdravljenju zlatenice iz različnih vzrokov, hepatitisu in cirozi jeter, so kot dopolnilo pri zdravljenju anemije, diabetesa, vodenice. Pomagajo organom, ki tvorijo kri – jetra, vranica, kostni mozeg, limfna žleza. Izločajo črevesne parazite, lahko delujejo tudi kot odvajalo.

POMEMBNO: Če jemljete sintezna zdravila, potem uživajte naravne pripravke z vsaj 2 urnim zamikom, vedno raje pred jedjo, ali pa potem ko se hrana po obroku že prebavi!

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> JM 405 ČESNOVE KAPLJICE

>> JM 173 FEPREČ

>> MA 579 RAKTAMAP