Jožetovi nasveti

PARKINSONOVA BOLEZEN

PARKINSONOVA BOLEZEN

Je napredujoča bolezen možganov, ki nastane zaradi postopnega propada možganskih celic, ki proizvajajo dopamin.

DOPAMIN je kemični prenašalec sporočil v možganih in vpliva na načrtovanje, začetek in izvedbo gibov. Bolezen se začne počasi, zelo neopazno, simptomi pa se začnejo kazati dejansko, ko primanjkuje že 80% dopamina.

Je nevrološka motnja in predstavlja drugi najpogostejši vzrok demence. Vsaj polovica bolnikom z napredovano Parkinsonovo boleznijo ima tudi demenco. Za demenco pa so značilne motnje spomina, mišljenja, vedenja in vsakodnevnega funkcioniranja.

Pogosteje za to boleznijo zbolevajo moški, po 55 letu. Zelo pomembno je, da se to bolezen dovolj zgodaj odkrije, saj se lahko zelo upočasni njen potek. Pomembno pa je da se pozornost posveti tudi k obrazložitvi bolezni, razlagi pacientu in svojcem, saj predsodki družbe lahko zelo stigmatizirajo in obremenijo še dodatno.

Parkinsonova bolezen je redka, kronična in počasi napredujoča bolezen. Gre za bolezen gibanja in motorike. Kaže pa se kot tresavica. Oboleli ima značilno držo – sklonjen naprej, gibanje je počasno, mišice so otrdele ter težave so z ravnotežjem in hojo. 

Prve znake opazijo ponavadi svojci, in sicer tresenje rok v mirovanju, počasni gibi  npr. pri zapenjanju gumbov, podrsavanje ob hoji, kratki koraki, ko se ustavijo kar obstanejo,…

Vzroki bolezni niso povsem znani, so pa  pomembni vplivi okolja in genetski dejavniki.

Parkinsonove bolezni za zdaj še ne znamo pozdraviti, se pa da omili njene simptome in olajšati pacientu življenje. Z zdravili, se nadomešča pomakanje dopamina v možganih. Bolezen sčasoma prizadene celotno telo,telesno, čustveno duševno in socialno področje ter tako zmanjšuje kakovost življenja.

 

Kako si lahko pomagamo na naraven način?

Glede na svoje znanje in izkušnje, Jože Majes za to bolezen, pripravil naslednjo čajno mešanico JM 119 PARKINSONČEK; SPROŠČEN DAN. Mešanica vsebuje naslednje zdravilne rastline: bazilika, meta, melisa, rožmarin, tavžentroža in plahtica. Svetuje se piti po 1 liter čaja dnevno. 1 pakiranje (100g) zadostuje za 1 kuro, to je cca. 21 dni. Potem se naredi 1 teden premora in vsekakor lahko čaj ponovno pijete. Ugodno vpliva na blaženje simptomov pri tej bolezni.

Indijsko tradicionalno zeliščarstvo AJURVEDA pa priporoča za to težavo naslednje izdelke:

Zeliščno maslo TIKTAMAP MA367. Deluje tako, da poveča imunski odziv v koži in sklepih. Poskrbi za pravilno delovanje imunskih celic. Po drugi strani pa zmanjšuje preveliko vzdraženje živčnega sistema in uravnoteži sproščanje hormonov oz. drugih živčnih prenašalcev živčnih signalov v mišice.Tako nadzira gibanje mišic in pomaga pri živčno – mišičnih boleznih. Zelo dobro se obnese pri Parkinsonovi bolezni, saj dobivamo čudovite povratne informacije od strank, ki smo jim na ta način pomagali. Uživa se 1-2 čajni žlički  2x dnevno, najbolje zjutraj in pred spanjem s toplo vodo.

Poleg pa se priporoča uživanje tudi zeliščnih tablet MA 5 AMRIT KALASH (zeliščni tableti – rasajana delujejo  na um in možgane). Za boljše pomnjenje se priporoča tudi uživanje zeliščnih tablet MA 3 RASAJANA ZA STAREJŠE (obnavljajo možgansko tkivo, ga neguje, hrani in oživlja, izboljšuje spomin in inteligenco).

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> JM 119 PARKINSONČEK

>> MA 367 TIKTAMAP

>> MA 5 AMRIT KALASH, TABLETE

 >> MA 3 RASAJANA ZA STAREJŠE