MIŠICE OZ. POŠKODBA MIŠIC

Preobremenitev mišic pripelje do mišičnega vnetja ali celo do poškodbe mišic. Tanka mišična vlakna se lahko natrgajo, membrane mišice utrpijo škodo in preveč stresa zaradi nevajenosti na povečano delo, kot je recimo hitrejši tek, dolgo kolesarjenje, uporaba težjih bremen pri vsakodnevnem delu, hišnih opravilih lahko poškodujejo mišice. Encimi, ki so v mišicah, se pojavijo v krvi, tonus mišic se precej poveča, zgodi se tudi, da upade moč mišic. V stanju, ko nas mišice bolijo, pečejo ali so poškodovane, je potrebno telesu pomagati, da se hitreje regenerira.

Kako si lahko na naraven način pomagamo, da se mišice hitreje regenerirajo, obnovijo?

1.) Glede na znanje in povratne informacije ljudi, lahko priporočimo uporabo ayurvedskega mazila Balm MA 728. To mazilo je sestavljeno iz eteričnih olj preko 50 različnih rastlin, ki so zmešana skupaj z osnovo. Osnovo mazila predstavljata kafra in sezamovo olje, ki omogočata hitro in globoko prodiranje eteričnih olj v telo. Tam očisti nečistoče, ki povzročajo bolečino, odpre mikrokanale in odstrani odmrlo, poškodovano tkivo. S tem omogoči, da se telo lahko začne regenerirati in graditi nove celice. Torej, ayurvedskego mazilo Balm MA 728 pomirja bolečino in hkrati obnavlja tkivo na zelo globokih ravneh.

Komur pa je ljubše uporabljati olje, si lahko boleče mesto masira z oljem MA 628 Balm. Nekateri uporabniki pravijo, da je lahko Balm v obliki olja MA 628 v svojem delovanju še močnejši in bolj učinkovit, ne daje pa tako zelo hladilnega/grelnega učinka kot mazilo.

Kako ga uporabljamo, da bo učinek čim večji?
Tanek sloj ayurvedskega mazila Balm MA 728 nanesemo na boleč del telesa. Nežno vtiramo 5 min, po končani masaži na prizadeto mesto položimo toplo brisačo (lahko jo namočimo v toplo vodo in močno ožamemo), da zadrži toploto na zmasiranem predelu telesa. Po cca 2 minutah brisačo odstranimo. Ta postopek lahko ponovimo nekajkrat dnevno.

Opomba! Mazilo ayurvedskega mazila Balm MA 728 je zelo učinkovito tudi pri bolečinah, ki so posledice revme, udarcev, pri glavobolih, bolečinah v sklepih. Odlično se obnese pri obrabah kolkov, kolen, sklepov, pri kalcinaciji. Učinkovit je tudi pri oteklinah, ali pa ga uporabimo za odpiranje dihalnih poti (se namažemo po prsih).

2.) Pomaga tudi naslednja kombinacija (te izdelke imajo mnogi tudi že doma):- prizadeto mesto namažemo s tinkturo arnike JM 400 to vtiramo toliko časa, da je koža suha. Na ta način se odprejo kožne pore, nato vsaj 15 minut (oz. do suhega) vtiramo  Šentjanževo olje JM 703, ki pronica skozi pore in “podmaže” kombinacijo arnike in šentjanževega olja, ponavljamo vsaj 2x na dan.

3.) Če imate modrice podplutbe, pa si lahko pomagate tudi s Smolnatim mazilom JM 300. Utirate večkrat dnevno na prizadeto mesto, pospeši pretok krvi in posledično pomaga k hitrejšemu celjenju. Vedno utiramo vse s krožnimi gibi proti srcu, da obenem pospešimo še pretok krvi.

4.) Lahko pa si pomagamo še na naslednji način – uporabljajmo glino, kot GLINENO BLATO za obloge ALI PA KOT KOMBINACIJA GABEZOVIH KORENIN IN GLINE:

  • Pri zunanji uporabi glina dokazano deluje protirevmatsko, protiartrozno, antiseptično, protiradioaktivno … Mnogi so se z redno uporabo glinenih obkladkov izognili resnejšim operacijam.
  • Glino si lahko pripravimo v obliki glinene obloge ali kataplazme(kašaste zmesi), s tem, da vedno za pokritje uporabimo naravno tkanino, kot je bombaž ali lan. Glineno blato je primerno za zdravljenje zlomov, zvinov, bolečin v mišicah in sklepih, zamašenih karpalnih kanalih …
  • Glineno blato svetujemo narediti zvečer – namažemo na boleče/prizadeto mesto vsaj 1 cm debelo, preko ovijemo bombažno tkanino ki diha. Oblogo pustimo do zjutraj, potem pa jo izperemo. Medtem, ko se glina suši, deluje v globino tkiva, zato nikakor ne smemo za prekrivanje uporabiti materiala, ki ne diha. Postopek ponavljamo dokler težava ne izveni.
  • JM 502 – zmlete gabezove korenine (100g). Ta pripravek uporabljamo pri čiščenju karpalnih kanalov v zapestju, pri zlomih, zatrdlinah in zvinih. Poudarjamo da je ta pripravek namenjen le zunanji uporabi. Gabezove korenine nabiramo pozno jeseni, jih posušimo in zmeljemo. Po priloženih navodilih si iz teh korenin naredimo nekakšno kašo, s katero si namažemo prizadeto mesto. Takšna kombinacija se lahko uporablja največ 15 dni, potem pa nadaljujemo samo z glino, brez korenin gabeza.Priprava: 1 jušno žlico korenin poparimo z 2 dcl kropa. po 10 minutah primešamo toliko gline v prahu da dobimo gosto kašasto zmes. Takšno oblogo si zvečer nanesemo na obolelo mesto in zjutraj odstranimo. Za zaščito uporabimo naravne tkanine. Uporabo gabeza svetujemo največ 10-15 dni zaporedoma, potem sledi vsaj 3 -mesečna prekinitev njegove uporabe. 

Splošni nasveti:

  • počitek, poškodovanega uda ne obremenjujte preveč
  • poškodovano mišico lahko povijete z elastičnim povojem
  • dvignite poškodovani ud v višji položaj
  • odvisno kako hudo je stanje, če vam odgovarja si ga lahko hladite z ledom

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> MA 728  MAZILO BALM
>> MA 628 MA 628 OLJE BALM

>> JM 400 TINKTURA ARNIKE

>> JM 703 ŠENTJANŽEVO OLJE

>> JM 300 SMOLNATO MAZILO

>> GLINENO BLATO

>> SIVA GLINA 

>> JM 503 GABEZ

 

Related Posts