VNETJE OZ. POŠKODBA MIŠIC

 

 

Preobremenitev mišic pripelje do mišičnega vnetja ali celo do poškodbe mišic. Tanka mišična vlakna se lahko natrgajo, membrane mišice utrpijo škodo in preveč stresa zaradi nevajenosti na povečano delo, kot je recimo hitrejši tek, dolgo kolesarjenje, uporaba težjih bremen pri vsakodnevnem delu, hišnih opravilih lahko poškodujejo mišice. Encimi, ki so v mišicah, se pojavijo v krvi, tonus mišic se precej poveča, zgodi se tudi, da upade moč mišic. V stanju, ko nas mišice bolijo, pečejo ali so poškodovane, je potrebno telesu pomagati, da se hitreje regenerira.

Kako si lahko na naraven način pomagamo, da se mišice hitreje regenerirajo, obnovijo?
Glede na znanje in povratne informacije ljudi, lahko priporočimo uporabo ayurvedskega mazila Balm. To mazilo je sestavljeno iz eteričnih olj preko 50 različnih rastlin, ki so zmešana skupaj z osnovo. Osnovo mazila predstavljata kafra in sezamovo olje, ki omogočata hitro in globoko prodiranje eteričnih olj v telo. Tam očisti nečistoče, ki povzročajo bolečino, odpre mikrokanale in odstrani odmrlo, poškodovano tkivo. S tem omogoči, da se telo lahko začne regenerirati in graditi nove celice. Torej, mazilo Balm pomirja bolečino in hkrati obnavlja tkivo na zelo globokih ravneh.

Komur pa je ljubše uporabljati olje, si lahko boleče mesto masira z oljem Balm. Nekateri uporabniki pravijo, da je lahko Balm v obliki olja MA 628 v svojem delovanju še močnejši in bolj učinkovit, ne daje pa tako zelo hladilnega/grelnega učinka kot mazilo.

Kako ga uporabljamo, da bo učinek čim večji?
Tanek sloj Balma nanesemo na boleč del telesa. Nežno vtiramo 5 min, po končani masaži na prizadeto mesto položimo toplo brisačo (lahko jo namočimo v toplo vodo in močno ožamemo), da zadrži toploto na zmasiranem predelu telesa. Po cca 2 minutah brisačo odstranimo. Ta postopek lahko ponovimo nekajkrat dnevno.

Opomba! Mazilo Balm je zelo učinkovito tudi pri bolečinah, ki so posledice revme, udarcev, pri glavobolih, bolečinah v sklepih. Odlično se obnese pri obrabah kolkov, kolen, sklepov, pri kalcinaciji. Učinkovit je tudi pri oteklinah, ali pa ga uporabimo za odpiranje dihalnih poti (se namažemo po prsih).

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> AJURVEDSKO MAZILO BALM
>> AJURVEDSKO OLJE MA 628 BALM

 

 

Related Posts