MIOMI NA MATERNICI

Imate tudi vi miome na maternici?
Miomi so najpogostejša tvorba v mišični steni maternice. V večini primerov so miomi majhni kroglasti tumorji, ki ne povzročajo nobenih težav, in jih sploh ne odkrijemo ali pa jih odkrijemo povsem po naključju. Ti tumorji so hormonsko odvisni, torej se odzivajo na ženske spolne hormone, estrogene in progesteron. Zato so pogostejši pri ženskah, ki niso nikoli rodile, ki so zgodaj dobile menstruacijo ali jo pozno izgubile, hitreje lahko rastejo pri ženski, ki se bliža menopavzi. Pogosteje se pojavljajo v družini, obstaja torej neka genetska osnova, nagnjenost k nastanku miomov.

Res je, da so nenevarni, a kljub temu lahko povzročajo številne težave. Miomi namreč ležijo tik pod površino maternice, v steni ali pod sluznico maternične votline. Lahko imajo obliko vozla, bule ali kepe, včasih se pojavijo tudi kot zadebeljena maternična stena. Najpogosteje se začnejo pojavljati med 35. in 45. letom starosti, do menopavze (dokler delujejo hormoni) pa se utegne njihovo število povečati, pri čemer lahko tudi rastejo.

Po velikosti se zelo razlikujejo: od velikosti grahovega zrna do obsežnih tvorb s premerom nad sedem centimetrov. Seveda lahko takšne tvorbe ovirajo normalno krčenje maternice v času menstruacije, kar se kaže v obliki spremenjene količine in barve izcedka, navadno so menstruacije močne, dolgotrajnejše in boleče. Veliko žensk nam tudi pove, da jih zaradi miomov večkrat boli v križu, ali pa imajo posledično celo boleče spolne odnose. Če se miomi nahajajo v maternični votlini pod sluznico, lahko povzročajo neplodnost, ponavljajoče se splave in predčasne porode.

Kako si lahko pomagamo na naraven način?
Glede na povratne informacije žensk, priporočamo pitje čajne mešanice JM 148 Cvetnik-Miomček, ki je sestavljena iz največjega procenta plahtice in gladeža, vsebuje pa tudi rman, preslico, angeliko in korenine koprive. Čaj se svetuje piti najprej tri tedne, nato sledi en teden pavze, potem pa se kuro po potrebi ponovi. Vsak dan spijemo 1l čaja, ki ga pripravimo tako, da 4 čajne žličke (male, ravne) mešanice prelijemo s 1l umirjenega kropa in po 10 min precedimo. Čaj pijemo po požirkih skozi dan 21 dni. Ponavadi čaj hitro učinkuje, vendar, če je miom večji, kuro še enkrat ali dvakrat ponovimo. Miom se zaradi sestave čaja začne počasi krčiti, zmanjševati, dokler tvorba popolnoma ne izgine.

Če želite pospešiti in bolj celostno zdraviti maternico, potem vsekakor zraven pijte še sirup iz Aloe Arborescens z medom, saj med drugim tudi odlično vpliva na hormone, zdravi vnetja v telesu in res dobro vpliva na jajčnike in maternico.

Indijsko tradicionalno zeliščarstvo –  AYURVEDA pa svetuje uživanje ayurvedski zeliščnih tablet Menstromap MA347. Ti zeliščni tableti učinkujejo:

-pri vseh težavah, povezanih z menstruacijo ( pms, beli tok, miomi, bolečine in krči…).

-poleg tega krepijo mišice maternice in regulirajo menstrualni ciklus,

-vplivajo na obnovo reproduktivnih tkiv in uravnavajo hormone,

-zdravijo infekcije urinarnega trakta, težave z ledvicam, anemijo, inkontinenco, zlatenico

-vsebuje veliko kalcija in železa v hitro razgradljivi obliki (izboljša strukturo kosti in kvaliteto krvi)

-pomlajuje celice, regenerira celice, na osnovi tega gradi mladostnejše telo

Preparat izboljšuje prebavni ogenj (Agni) med tkivi, zato se tika lepše formirajo. Hrani žensko fiziologijo in uravnava vse menstrualne težave. Uravnava Apanao Vato, ki je odgovorna za vse organe pod popkom(organe izločanja, ženski organi, noge), ter Ranjako Pitto, ki izboljšuje delovanje jeter in nastajanje krvi. Prečiščuje maščobno tkivo s čimer zagotavlja, da v kosti pride več hrane.

Ali ayurvedske zeliščne tablete MA690. Ti tableti pa so še bolj učinkoviti, če so hude težave z maternico, sploh, če so hude krvavitve, pri katerih prihaja tudi do anemije. Pomaga tudi pri hudih težavah s krvavečimi hemoroidi. Umirja Pitta došo. Izogibajte se kisli in začinjeno hrani, paradižniku, siru… Pakiranje vsebuje 120 zeliščnih tablet; uživa pa se 2-4tablete 2x dnevno z medom in vročo vodo pol ure pred obrokom zjutraj in zvečer.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> ČAJ Cvetnik-Miomček JM 148
>> SIRUP IZ ALOE ARBORESCENS Z MEDOM

>> MA 347 

>> MA 690

Related Posts