MENSTRUACIJA

Ste ena tistih žensk, ki ima težave z menstruacijo?

Veliko žensk ima v času menstruacije bolečine v predelu jajčnikov in morejo posledično jemati protibolečinske tablete, saj drugače bolečine ne popustijo. Nekatere imajo večje težave v času ovulacije, ko jih mučijo neprijetna napetost v predelu jajčnikov, maternice, pa tudi spremlja razdražljivo počutje.

So tudi takšne ženske, ki imajo precej neredne menstruacije ali jim menstruacija iz določenega razloga kar izgine za več mesecev ali celo let.

 

 

Boleča menstruacija

 

Kako si lahko ženska pomaga pri težavah z menstruacijo na naraven način?

 

Vsekakor je tudi tukaj zelo pomembno to, da se dovolj gibamo, uravnoteženo prehranjujemo in pijemo dovolj tekočine, saj na tak način spodbujamo naravno delovanje telesa.

Včasih pa je potrebno telesu malce pomagati, da spet najde notranje ravnovesje in se menstrualni cikel uredi. Vsekakor za težave z menstruacijo priporočamo 3 tedensko pitje čajne mešanice JM 144 Ženski čaj, vsak dan 1 liter čaja, ki ga lahko pripravimo zjutraj in potem tudi hladnega pijemo preko celega dne.

Pogosto pomaga že 1 vrečka čaja, ki zadostuje za 3 tedne. Ženska začne piti čaj kakšen teden pred menstruacijo in ga potem brez prekinitve pije 3 tedne. Če po eni kuri težava še ne bi bila odpravljena, se po enotedenski pavzi pitje čaja ponovi. Ženske čaj zelo pohvalijo in večina sploh ne more verjeti, da lahko bolečine izginejo in jim potem ni več potrebno jesti protibolečinskih tablet. Tudi takšne ženske, ki menstruacije dolgo časa niso imele, potem spet imajo redne menstruacije in normalno obarvan izcedek.

V ponudbi imamo tudi bolj nov artikel JM 436 Ženske kapljice katere se uživajo 3x dnevno po 20 kapljic v 1dcl vode ali čaja in popijete pol ure pred jedjo.

Nekatere se zdravljenja lotijo bolj celostno in poleg čaja JM 144 Ženski čaj pijejo še sirup iz Aloe Arborescens, saj zelo ugodno deluje na rodila in hormonsko neravnovesje, blagodejno vpliva na hormone, zdravi vnetja v telesu in res dobro vpliva na jajčnike in maternico.

Poleg tega je sirup super proti utrujenosti, ker močan antioksidant. Aloa Arborescens daje moč in pomaga tudi pri nespečnosti in razdražljivosti. Popije se dve embalaži – eno za drugo, brez prekinjanja, nato sledi pavza.

Redne menstruacije, neboleče ovulacije, so za žensko zelo pomembni. Seveda je to tudi predpogoj, ko želimo načrtovati družino. Zdravilne učinkovine rastlin, ki jih mešanica vsebuje, zdravijo namreč jajčnike, uravnavajo ženske hormone in vplivajo na debelino maternice.

Če imate močne krvavitve, ki so obenem tudi zelo boleče, vam svetujemo pitje čajne mešanice JM 146 Menstroneutral. Zdravilna mešanica vsebuje naslednje zdravilne rastline: plešec, kopriva, plahtica, rman, njivska preslica in melisa. Mešanico poparimo, precedimo čez 10 minut in ohlajeno pijemo vsaj teden dni pred menstruacijo in med menstruacijo. Pije se po 1 liter čaja na dan, skupaj ga pijete 21 dni, nato prekinete za 7 dni in ponovite.

Če so krvavitve tako močne da postanete slabokrvni, potem vam svetujemo tudi uživanje JOŽEFOVE PASTE JM 500, ki izboljša krvno sliko, tudi težave z železom v krvi, s pomočjo aronije.

 

Indijsko tradicionalno zeliščarstvo –  AYURVEDA pa svetuje:

Ti zeliščni tableti učinkujejo:

-pri vseh težavah, povezanih z menstruacijo ( PMS, beli tok, miomi, bolečine in krči…).

-poleg tega krepijo mišice maternice in regulirajo menstrualni ciklus,

-vplivajo na obnovo reproduktivnih tkiv in uravnavajo hormone,

-zdravijo infekcije urinarnega trakta, težave z ledvicam, anemijo, inkontinenco, zlatenico

-vsebuje veliko kalcija in železa v lahko dostopni obliki

-pomlajuje in regenerira celice

Ti tableti pa pridejo v poštev v primeru res hudih težave z maternico, sploh če so hude krvavitve, pri katerih prihaja tudi do anemije. Pomagajo tudi pri hudih težavah s krvavečimi hemoroidi. Umirja Pitta došo. Izogibajte se kisli in močno začinjeni hrani, paradižniku, siru… Pakiranje vsebuje 120 zeliščnih tablet; uživa pa se 2-4tablete 2x dnevno z napitkom iz meda in vroče vode, pol ure pred obrokom, zjutraj in zvečer.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> ČAJ JM 144 (ŽENSKI)

>> SIRUP ALOA ARBORESCENS Z MEDOM

>> JM 436 ŽENSKE KAPLJICE

>> JM 146 MENSTRONEVTRAL

>> MA 347 MENSTROMAP

>> MA 690 

>> JM 500 JOŽEFOVA PASTA 

Related Posts