LEDVIČNI KAMNI – SEČNI KAMNI

Ledvice – dobro delovanje ledvic je za zdravje človeka ključnega pomena. Ledvice skupaj z mehurjem poskrbijo za učinkovito čiščenje telesa. Se pravi, ko je delovanje ledvic oteženo, je posledično prizadeto celotno telo. Za dobro delovanje ledvic potrebno poskrbeti tudi z zdravim načinom življenja.

Paziti moramo torej:

– da pijemo dovolj vode, tekočine, da ne privede do dehidracije ( vsaj 2-2,5 l na dan)

– paziti pri hrani; škodi hrana, ki vzpodbuja zakisanost (meso, rabarabara, špinača… izdatno pitje mineralne vode – ledvični kamni)

– če imamo bolezen oz. zdravila, ki obremenjujejo ledvice

– izogibamo se stalnemu stresu, strahu, preobremenjenosti…

Bolečine v ledvicah, če so vzrok ledvični kamni, čutimo kot krčevite bolečine v spodnjem delu hrbta, pogosto segajo te bolečine vse do dimelj. Ledvični kamni povzročajo bolečine, ko se premaknejo iz neboleče lege in se začnejo spuščati po sečevodu.

So ledvični kamni tudi vaša težava?

Ledvični kamni – sečni kamni, so kristalne strukture različnih velikosti, nastajajo v ledvicah, kot posledica, kadar je seč prenasičen s solmi in se te iz njega izločajo. Večinoma so ti kamni iz kalcija, lahko pa tudi iz sečne kisline,… ti kamni so lahko zelo različnih velikosti. Ledvični kamni so sprva zelo drobni in se šele po več letih tako povečajo, da začno povzročati težave. Pesek ali mali sečni kamni običajno ne delajo težav, probleme povzročajo večji ledvični kamni.

Ledvice so organ, ki je nenehno v pogonu. Ledvice odstranjujejo odvečne odpadne snovi in odvečno tekočino iz krvi. Ledvični kamni so motnja, ki lahko povzroči vnetje in poškodbe, ker motijo odvajanje urina. Ledvični kamni so lahko hudo boleči, odpravljajo pa se na več uspešnih načinov. Najbolj pomembno pri ledvičnih kamnih ni zdravljenje, temveč preventiva. Z zdravim načinom prehranjevanja in prehranskimi dodatki se nastanek ledvičnih kamnov z lahkoto prepreči.

Kako si lahko pomagamo na naraven način?

– Pitje zadostnih količin tekočine

– Redna telesna aktivnost

– Če imate ledvične kamne, priporočamo posebno pozornost pri prehrani. Uživajte čim več vode z limoninim sokom, jabolčni kis, sirotko, kefir in sokove iz sveže organske zelenjave.

– Povsem se izogibajte mastni hrani in skušajte omejiti vnos trdne hrane – najbolje na en obrok dnevno, ki naj bo zmeren in sestavljen iz protivnetnih živil (losos, sardine, slaniki, sardele, lanena semena, konopljina semena, orehi, olivno in laneno olje, olje avokada…).

– Vnetja zmanjšujeta tudi sadne in zelenjava, še posebej česen, čebula, paprika, temno zelena listnata zelenjava, začimbe kurkuma, origano, kajenski poper, navadni poper, ingver in zeleni čaj.

Ljudem z ledvičnimi kamni, ki prihajajo k meni iskat pomoč, svetujem piti čim manj gaziranih pijač, jesti neslano in nemastno hrano. Obenem naj umirijo življenje, če je to mogoče. Kot vedno pa odsvetujem alkohol in cigarete.                                                                                                                                  – Jože Majes

 

 

Poleg nasveta glede prehrane in gibanja, Jože vedno priporoči čajno mešanico Razbijač JM 140, v kombinaciji z Diuretičnimi kapljicami  JM 412. Glede na povratne informacije ljudi vidimo, da oba pripravka učinkovito topita ledvične kamne in pomagata, da se ob tem zdravijo celotna sečila.
Čajna mešanica Razbijač JM 140 topi ledvične kamne ali pesek in je sestavljena iz naslednjih zdravilnih rastlin: korenine gladeža, regratovih korenin, ptičje dresni, brezovih listov in korenin koprive. Čaj pripravimo tako, da štiri čajne žličke mešanice poparimo z enim litrom umirjenega kropa. Precedimo čez 5 do 10 min in popijemo po požirkih preko
dneva. Čaj pijemo 21 dni (1 vrečka čaja/100g zelišč), nato prekinemo za 7 dni in po potrebi kuro ponovimo. Vsak dan pripravimo svež čaj.
Diuretične kapljice JM 412 pomaga, da se raztopljene snovi lepo izločijo iz telesa, skupaj z odvečno vodo. Tinktura hkrati zdravi ledvice, mehur in sečna izvodila, saj vsebujejo učinkovine koruznih laskov, preslice, gladeža, breze, koprive in regrata. Uporabljamo jih 3-krat dnevno, in sicer 25 kapljic zmešamo v pol dcl tople vode ali čaja in popijemo.

Za stimulacijo imunskega sistema, blaženja vnetij, iz telesa izloča strupe in čisti kri, deluje protivirusno,… pa svetujemo uživanje SIRUP ALOA ARBORESCENS.

Indijsko tradicionalno zeliščarstvo AJURVEDA pa priporoča za to težavo naslednji izdelek, zeliščne tablete MA 232. Ti zeliščni tableti delujejo kot diuretik, imajo močno protivnetno in antibakterijsko delovanje – preprečujejo razvoj bakterij, virusov v urinu, topijo ledvične kamne, učinkujejo pri težavah s prostato pri moških (vnetja), rešujejo težave z uriniranjem (boleče, oteženo),…  Priporoča se uživati  po 2-4 zelišči tableti 2x dnevno s sladkorjem in toplim mlekom pol ure pred obrokom odvisno od resnosti bolezni, zjutraj in zvečer. Pakiranje vsebuje 120 zeliščnih tablet.

AJURVEDA  ima še ene zeliščne tablete pod imenom MA2  RASAJANA ZA VITALNOST. Preparat je namenjen intenzivnemu čiščenju in podpori naših sečil. Uravnava Apano Vato, inteligenco, ki upravlja z izločanjem in organi, ki se nahajajo pod popkom, predvsem s sečili in spolnimi organi. Tako preparat podpira normalno delovanje urgenitalnega sistema in pomaga pri težavah, kot so inkontinenca, pekoča bolečina pri uriniranju,… Nepravilno delovanje sečil namreč lahko ustvari probleme zaradi kopičenja infekcij in nečistoč. Uporaba tega preparata pa ščiti ravno pred tem. Uživa se 1-2 zeliščne tablete 2x dnevno s toplo vodo ali toplim mlekom. Pakiranje vsebuje 100 zeliščnih tablet.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> ČAJ JM 140 RAZBIJAČ

>> KAPLJICE jM 412 DIURETIČNE 

> SIRUP ALOA ARBORESCENS

>> MA 232, 60g

>> MA2 RASAJANA ZA VITALNOST

Related Posts