So ledvični kamni tudi vaša težava?

Ledvični kamni so kristalne strukture različnih velikosti, katere ponavadi nastanejo iz odpadnih snovi, izločanih v urinu. Običajno jih sestavlja kalcijev oksalat, sečna kislina in / ali ostali kristali. Ledvični kamni so sprva zelo drobni in se šele po več letih tako povečajo, da začno povzročati težave.

Ledvice so organ, ki je nenehno v pogonu. Ledvice odstranjujejo odvečne odpadne snovi in odvečno tekočino iz krvi. Ledvični kamni so motnja, ki lahko povzroči vnetje in poškodbe, ker motijo odvajanje urina. Ledvični kamni so lahko hudo boleči, odpravljajo pa se na več uspešnih načinov. Najbolj pomembno pri ledvičnih kamnih ni zdravljenje, temveč preventiva. Z zdravim načinom prehranjevanja in prehranskimi dodatki se nastanek ledvičnih kamnov z lahkoto prepreči.


Kako si lahko pomagamo na naraven način?
Jože Majes pravi: “Ljudem z ledvičnimi kamni, ki prihajajo k meni iskat pomoč, svetujem piti čim manj gaziranih pijač, jesti neslano in nemastno hrano. Obenem naj umirijo življenje, če je to mogoče. Kot vedno pa odsvetujem alkohol in cigarete.”
Če imate
ledvične kamne, priporočamo posebno pozornost pri prehrani. Uživajte čim več vode z limoninim sokom, jabolčni kis, sirotko, kefir in sokove iz sveže organske zelenjave.
Povsem se izogibajte mastni hrani in skušajte omejiti vnos trdne hrane – najbolje na en obrok dnevno, ki naj bo zmeren in sestavljen iz protivnetnih živil (losos, sardine, slaniki, sardele, lanena semena, konopljina semena, orehi, olivno in laneno olje, olje avokada…).
Vnetja zmanjšujeta tudi sadnje in zelenjava, še posebej česen, čebula, paprika, temno zelena listnata zelenjava, začimbe kurkuma, origano, kajenski poper, navadni poper, ingver in zeleni čaj.
Poleg nasveta glede prehrane in gibanja, Jože vedno priporoči
čajno mešanico Razbijač JM 140, v kombinaciji z Diuretično tinkturo JM 412. Glede na povratne informacije ljudi vidimo, da oba pripravka učinkovito topita ledvične kamne in pomagata, da se ob tem dravijo celotna sečila.
Čajna mešanica Razbijač JM 140 topi ledvične kamne ali pesek in je sestavljena iz naslednjih zdravilnih rastlin: korenine gladeža, regratovih korenin, ptičje dresni, brezovih listov in korenin koprive. Čaj pripravimo tako, da štiri čajne žličke mešanice poparimo z enim litrom umirjenega kropa. Precedimo čez 5 do 10 min in popijemo po požirkih preko
dneva. Čaj pijemo 21 dni (1 vrečka čaja/100g zelišč), nato prekinemo za 7 dni in po potrebi kuro ponovimo. Vsak dan pripravimo svež čaj.
Diuretična tinktura JM 412 pomaga, da se raztopljene snovi lepo izločijo iz telesa, skupaj z odvečno vodo. Tinktura hkrati zdravi ledvice, mehur in sečna izvodila, saj vsebujejo učinkovine koruznih laskov, preslice, gladeža, breze, koprive in regrada.
Uporabljamo jih 3-krat dnevno, in sicer 25 kapljic tinkture zmešamo v pol dcl tople vode in popijemo.

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/88 73 62 oz. pošljite mail: info@k2m.com

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> JM 412 KAPLJICE DIURFIX

>> ČAJ JM 140 RAZBIJAČ

Related Posts