KRČNE ŽILE – VENSKO POPUŠČANJE

Krči v nogah in težave s krčnimi žilami se največkrat pojavijo pri starejših ljudeh, a opažamo, da zadnja leta tudi vse več mladih toži zaradi tovrstnih težav. Kronična bolezen ven oziroma kronično vensko popuščanje, ki nastane zaradi povišanega tlaka v venah spodnjih okončin, je precej razširjeno obolenje. Po venah odteka uporabljena, s kisikom in hranili osiromašena kri iz tkiv nazaj proti srcu in pljučem. Da kri teče v pravi smeri in ne pride do povratnega toka, skrbijo venske zaklopke in mišična črpalka nog.

Venske zaklopke so na vsakih štiri do pet centimetrov vene. Ločimo globok in povrhnji venski sistem; med seboj sta povezana z manjšimi prehodnimi venami, ki prehajajo skozi mišično ovojnico. Če stene žil niso dovolj gibke, dovolj elastične, potem žile težje stiskajo kri po telesu in posledično se pritisk v spodnjih okončinah poveča. Zato pride do povratnega toka venske krvi nazaj od srca proti obrobnim delom telesa in povišanega tlaka v venah in kapilarah. Seveda so težave z ožiljem tudi delno gensko pogojene, vendar največ je odvisno od našega načina življenja, gibanja in načina prehranjevanja.

Pri teh težavah ljudem svetujemo najprej spremembo načina življenja. Verjetno je ta bolezen delno tudi gensko pogojena, delno pa privzgojena. Predvsem ta bolezen napada ljudi, ki imajo napačne prehranske navade. Preveč soli, suhomesnatih izdelkov, alkohola in prekomerna statična obremenitev okončin so največkrat vzrok teh težav.

“Ljudem svetujemo spremembo načina življenja, predvsem prehranjevanja in pa uporabo čajev, ki krepijo ožilje. Najbolj se seveda obnese čaj iz ajde in šipka. Tak čaj mora bolnik piti vsaj 60 dni ali več.                                                                       – Jože Majes

Krčne žile

Simptomi, ki jih opazi posameznik, kadar nastopijo težave s krčnimi žilami, se običajno pojavijo pred vidnimi kliničnimi znaki. Med njimi so značilni:

– občutki težkih in oteklih nog

– topa in pekoča bolečina

– srbenje

– krči v mirovanju in

– nemirne noge

Kako zdraviti krčne žile na naraven način?

Preden posežete po zdravilih, poskusite težave pozdraviti z naravnimi pripravki, saj so povratne informacije ljudi, ki so se na tak način zdravili, res zelo dobre in vzpodbudne. Najboljša preventiva je omogočiti čim boljšo cirkulacijo krvi.

Najbolj se seveda obnese čajna mešanica Venček JM 129, ki je sestavljena iz 70 % herbe ajde in 30 % šipkovih ovojnic. Tak čaj mora bolnik piti vsaj 60 dni, tri velike skodelica dnevno ali 1 liter dnevno. Eno pakiranje čajne mešanice vsebuje 100g čajne mešanice, to zadostuje za cca. 21 dni.  V primeru, da ne želite piti čaj, lahko konzumirate kot kapljice Rutin JM442 (3x na dan po 20 kapljic v 1dcl vode in popijete pol ure pred jedjo).

Svetuje se tudi naslednja čajna mešanica JM176 ČISTKO – KRIŽIL, pomaga pri čiščenju ožilja, izboljša elastičnost ožilja, poleg tega učinkuje proti arterosklerozi, pomaga tudi pri bolečinah v nogah, dejansko deluje malo kot analgetik. Ta čajna mešanica vsebuje naslednje zdravilne rastline: ajda, kopriva, citronka, potrošnik korenine in ovsena slama. Čaj se pripravi po navodilih 1 liter dnevno, se ga popije. 100g pakiranje zadostuje za 1 zdravilno kuro, cca. 21 dni.

Stene žil se morajo dobro regenerirati, postati bolj elastične, zato pitje tega čaja priporočamo malce dlje, kot pri drugih mešanicah.  Ožilje si je dobro namazati oz. utiramo tinkturo divjega kostanja . Ko se koža posuši si prizadeto ožilje namažemo, (masiramo z krožnimi gibi, proti srcu) še z mazilom divjega kostanja JM 305. Dobro utremo v kožo, noge masirajte od gležnjev navzgor. To delamo 2x dnevno do izboljšanja. To dvoje bo zdravljenje pospešilo.

Indijsko tradicionalno zeliščarstvo AJURVEDA pa priporoča za to težavo naslednji izdelek: Zeliščni tableti Venomap MA344. Ta preparat prečiščuje telo in ožilje, poleg tega, da pomaga pri težavah s povečanimi venami, odpravlja tudi holesterol in težave z revmo. Pozitivni učinki na ožilje se kažejo v izboljšanju krčnih žil, vnetih žil in venskega popuščanja. V tej rasajani je najbolj pomembna kombinacija rastlin guggul in treh sadežev triphala. Triphala deluje izredno prečiščevalno, saj globinsko odstranjuje nečistoče, ureja asimilacijo živil. Za guggul je znanstveno dokazano, da ima izredno pozitivne učinke na vnetne procese v telesu, deluje splošno zdravilno in odstranjujejo holesterol.

PREHRANA: Iz jedilnika je potrebno črtati suhomesnate izdelke, alkohol, kavo. Nezdrava hrana in sladkarije bodo gostili vašo kri, ter pomagali pri nastanku strdkov.  Truditi se je potrebno v prehrani čim manj uporabljati sol in sladkor. Piti veliko tekočine – poleg zgoraj omenjenega čaja najbolj priporočljivo piti vodo. Velik vpliv na nastanek krčnih žil ima tudi povišana telesna teža.

GIBANJE: Izogibajte se temu, da dolgo časa sedite ali stojite. Najbolje je, če smo veliko v gibanju, ker tako pospešimo prekrvavitev v spodnjih okončinah. Tistim, ki v službi delate za računalnikom svetujemo, da se vsake toliko časa sprehodite (med tem, ko se pogovarjate po telefonu), naredite, kakšen počep. Vsekakor pa se vsaj po službi za pol ure sprehodite na svežem zraku. Če imate hude težave, uporabljajte tudi kompresijske nogavice. Le te pomagajo k boljšemu odtekanju krvi iz spodnjih okončin, od koder kri najtežje kroži.

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> ČAJ JM 129 VENČEK
>> MAZILO JM 305 DIVJI KOSTANJ

>> JM 442 KAPLJICE RUTIN, 100ml

>> MA 344 VENOMAP, 30g

>> JM176 ČISTKO – KRIŽIL

Related Posts