KRONIČNA OBSTRUKTIVNA PLJUČNA BOLEZEN

KOPB je kronična bolezen, ki prizadene dihala in je še do nedavnega veljala za neustavljivo in neozdravljivo. Največkrat zbolijo kadilci, ali pa tudi tisti, ki so bili več let izpostavljeni strupenim snovem. Zaradi vnetja pljučnih mešičkov bolniki sprva težje dihajo, imajo »kratko sapo«, nato tudi kašljajo, ker se jim v pljučih nabira odvečna sluz.
Vneta so velika dihala, mala dihala ter pljučni mešički. Če bolezen napreduje, lahko pristanejo tudi na postelji z dodatkom kisika. Bolniki s KOPB imajo pogosto tudi težave z boleznimi srca, saj je zaradi te bolezni tudi srce bolj obremenjeno.
“Mnogi bolniki so tudi astmatiki ali pa se srečajo tudi s hujšo diagnozo kot je pljučni rak. Pomembno je, da bolezen začnemo sami zdraviti in ne čakamo na zdravnika.  – Jože Majes”
kopb

KOPB je izredno pogosta bolezen, saj naj bi jo imelo menda celo do 100 tisoč Slovencev.

Značilni simptomi, ki spremljajo KOPB so:

– jutranje kašljanje z izkašljevanjem

– težka sapa, zadihanost tudi že ob manjših naporih

– dolgoleten kašelj in izkašljevanje (ki ga spremlja izmeček)

– povečano sluzenje

– piskajoče dihanje, še posebej ob napadih kašlja

– pogoste okužbe dihal še posebej pozimi

Simptomi nastopijo zelo počasi in jih bolniki, dolgo časa preprosto ne prepoznajo. Pri zdravljenju večine drugih kroničnih bolezni smo sicer dokaj učinkoviti, njihovega napredovanja pa ne znamo ustaviti. Pri KOPB je drugače. Zgodaj odkriti bolniki (kateri npr. opustijo kajenje,…) imajo manjšo okvaro pljuč, in če opustijo še razvade potem bolezen ne napreduje več.

 

Kako si lahko pomagamo, če imamo KOPB?

Vsekakor se svetuje uživanje večje količine sadja in zelenjave, ki telesu dajejo moč, da se sam ozdravi. Vitamini, antioksidanti pospešijo sam proces zdravljenja, kar je pri kronični bolezni še toliko bolj pomembno. Ker gre za bolezen, za katero zdravniki pravijo, da je neozdravljiva, je potrebno čaj piti vsaj 3 mesece, to je 3 vrečke čaja JM 107 Sapapran.

Čaj je sestavljen iz trpotca, sleza, islandskega lišaja, ptičje dresni, koprive, slezenovca, trobentice in bezga. Pripravlja se ga kot hladni namok: v 1 liter hladne vode namočimo 4 čajne žličke mešanice čaja. pustimo namakati 6-8 ur (čez noč). Precedimo in segrejemo, vendar ne zavremo! Shranimo, lahko pijemo toplo ali hladno, po požirkih skozi dan, 1 liter dnevno.

Glede na povratne informacije ljudi je videti, da čaj pomaga že po prvi kuri, vendar je rezultat še veliko boljši, če kuro vsaj nekajkrat ponovimo.
Na podlagi izkušenj vemo, da se tudi KOPB veliko hitreje zdravi, če sočasno jemo Jožefovo pasto JM 500, ki deluje protivnetno in daje potrebno moč telesu, vsebuje pa tudi olje črne kumine, ki je odlično za zdravljenje dihal.

 »Spominjam se, kako sem pred leti prejel zahvalno pismo človeka, ki je bil v zadnji fazi bolezni KOPB in ni mogel več niti do kopalnice, kaj šele hoditi po stopnicah. Takšni bolniki si ponavadi pomagajo s pumpico, a njemu ni več nič pomagalo. Po pitju čajne mešanice Sapapran se mi je ves vesel zahvaljeval, da ne potrebuje niti pumpice in da se že sprehaja po stopnicah, pa ob tem ni nič zadihan. Take informacije mi dajejo moč in veselje da nadaljujem z mojim delom.«

Indijsko tradicionalno zeliščarstvo –  AYURVEDA pa za podporo telesu, da bo zdravljenje KOPB lažje svetujemo uživati tudi ayurvedsko Prana tekočino MA 357. Deluje tako, da zdravi bronhije, poveča prekrvavitev v pljučnih mešičkih in odpravlja morebitno sluz, ki se nabira na pljučih. Ljudje pravijo, da jim pomaga pri suhem kašlju, ko zaradi premalo sape v pljučih težje dihajo. Vsebuje različne sestavine med drugim tudi pravi ingver, sveto baziliko, cimet, dolgozrnati poper, sladki koren…

Ayurveda pa svetuje tudi naslednje zeliščne tablete MA 251ki pomagajo pri infekcijah zgornjega respiratornega trakta (astma, sinusitis, laringitis, suh kašelj, prehlad), delujejo proti alergijsko in proti mikrobom, primerne so  tudi za nosečnice.

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> ČAJ JM 107 SAPAPRAN
>> JM 500 JOŽEFOA PASTA

>> MA 357 PRANA TEKOČINA

>> MA 251 ZELIŠČNE TABLETE 30g

Related Posts