Izdelki

JM 417 KAPLJICE ŠČETICE


učinkovite v boju z LYMSKA  BORELIOZA – KLOP

Je najpogostejša bolezen, ki jo prenašajo klopi.  Največje tveganje za okužbo je v toplem delu leta, okužbe pa se pojavljajo po vsej Sloveniji. Klopov je največ v listnatih gozdovih z bogato podrastjo in na obrobju gozdov.

Lajmsko boreliozo povzroča spiralasto zvita bakterija Borellia burgdorferi. Glavni vir teh bakterij so divje živali (srnjad), ki živijo v gozdovih in za boreliozo ne zbolijo. Klop se okuži, ko pije kri take živali, in nato bakterije pri naslednjem pitju s slino prenese na drugo žival ali človeka.  Za boreliozo lahko zbolijo tudi nekatere domače živali: govedo, konji, psi in mačke.
Čeprav je vbod klopa zelo pogost, pride do okužbe z borelijo le v manjšem številu primerov(tudi vsi klopi niso okuženi, poleg tega pa se bolezen razvije pri manj kot polovici okuženih oseb, ostalim osebam se le tvorijo protitelesa).

prenašajo klopi

Razvoj bakterije ima tri faze. Prvi in najznačilnejši znak lajmske borelioze je kožna sprememba, ki se pojavi nekaj dni do nekaj tednov po vbodu klopa, kjer nas je ugriznil klop se pojavi rdeč madež, nato pa značilen kolobar. Seveda moramo takoj k zdravniku, pri katerem dobimo močan antibiotik. V tej prvi fazi bolezni so lahko prisotni splošni znaki, kot so: utrujenost, slabše počutje in blago zvišana telesna temperatura, navadno pa bolniki nimajo nobenih težav.Kožne spremembe po nekaj tednih ali mesecih spontano izginejo. Nekateri bolniki so s tem ozdravljeni, pri drugih pa bolezen preide v naslednjo fazo.

Če smo ta znak spregledali, pa tudi dostikrat se sploh ne pojavi, nas opozorijo na okužbe bolečine ki se selijo iz enega sklepa v drugega. Borelijske bakterije se, če prve faze bolezni nismo zdravili z antibiotiki, lahko po krvi ali limfi razširijo z mesta vboda na različne telesne organe.

Borelioza poteka v treh obdobjih:

• zgodnja lokalizirana faza (okužba omejena na mesto vboda),
• zgodnja diseminirana faza (okužba se razširi po telesu),
• pozna okužba (razvoj kroničnih posledic okužbe; okvare živčevja, srca, sklepov in kože).

 

Večkrat se ljudje obračajo name in potarnajo, da jih boli komolec ali koleno, jih vedno najprej povprašam, če se jim bolečina seli na primer iz komolca v koleno in v zapestje. Običajno splošni zdravniki večkrat v zmoti odpravijo paciente, češ imate revmo in kot tako boste pač imeli.                                                     – Jože Majes

 

Nekaj značilnih simptomov borelioze:

– Bolnik čuti, kot da bi mu po hrbtenici nekaj plezalo. Je kot neke vrste ščemenja.
– Bolečina se seli iz določenega predela telesa na drug predel telesa. Na primer: en teden boli koleno, drugi teden komolec, pa tretji teden zopet drugo koleno itd.

Če opazite, da se z Vami dogaja nekaj podobnega, poprosite svojega zdravnika, naj Vas pošlje k specialistu, da Vam vzame kri in pa naredi punkcijo iz hrbtenjače. Vendar moramo vedeti, da tudi prvi poseg ni vedno pozitiven. Zelo uspešno je tudi testiranje s pomočjo Bioresonance.

 Borellia burgdorferi

Borelioza in rastlinski pripravek iz ščetice

In kaj narediti, če je testiranje pozitivno? Priporoča se uživanje kapljice ščetice JM 417 za 3 mesece. V tem času je potrebno jemati 3×20 kapljic pripravka na dan, pol ure pred jedjo (za trimesečno kuro potrebujete 3 stekleničke). Ščetica ima v korenini snovi, ki so sposobne razbiti ovoj te trdovratne bakterije, saj antibiotik tega ne more. Kombinacija zdravljena s ščetico in antibiotikom se je izkazala za zelo uspešno, vendar naj poudarimo da med uživanjem obeh pripravkov naj bo časovni razmik vsaj 2 do 3 ure.

Razmeroma pozno so znanstveniki ugotovili, kaj naredi ščetica v našem telesu. Vpliva na bakterije (burg dorferija), da zapusti celico našega telesa, kamor se je skrila pred antibiotiki in našim imunskim sistemom. Ko bakterije borelioze zapustijo celico, jih lahko antibiotik in naš imunski sistem uničijo.

Divja ščetica ima tudi močan razstrupljevalni učinek za celo telo, zato se priporoča med zdravljenjem s ščetico, da se poveča vnos tekočine v telo. Priporoča se vsaj po 2 litra na dan saj na ta način pospešimo izločanje strupov iz telesa.

Tudi po končani 3 mesečni kuri se priporoča v prihodnosti, vsakokrat, ko je polna luna zdravljenje s ščetico po navodilih. Takrat naj to poteka okrog 5 dni (2 dni prej, na dan polne lune in 2 dni kasneje; mnogo raziskav kaže na to, da če je še kaj te bakterije ostalo potuhnjene v telesu, jo zna polna luna prebuditi in ponovno dati zagon bolezni).

Pri boreliozi je potrebno vzpodbuditi imunski sistem, le ta pa ima osnovo v črevesju. Z nepravilno prehrano tudi v kombinaciji z antibiotikom, lahko črevesje dobesedno uničimo. Najpogostejša napaka, katero oboleli z boreliozo naredijo je nepravilna sprememba prehrane (uživajo bolj sveže stisnjene sokove, velike količine zelenjave in sadja…). Hrana med zdravljenjem naj bo lahka, topla hrana katera krepi črevesje. Na primer to so zelenjavne enolončnice, juhe, riž, leča – Mung Dhal in vsa zelenjava… Vključite tudi začimbe, katere pomirjajo črevesje te so: ingver, kumina, janež, majaron, kurkuma…ali pa že pripravljene ayurvedske začimbe CHURNA VATA.

Ostali naravni pripravki proti boreliji pa je STEVIA (Kaže se, da bakterije klopov ne marajo stevije. Deluje kot zdravilo in lahko v nekaj mesecih povsem uniči škodljive bakterije. Pomembno je le, da se v tem času v celoti odpoveste sladkorju in ga zamenjate s stevijo. Dejstvo je torej, da ekstrakt stevije deluje proti vsem še tako antibiotično odpornim bakterijam znanih kot biofilm.)

V tem času je priporočljivo krepiti tudi imunski sistem, da jo bo v trenutku ko se bakterija izloči iz tkiva v kri, naš imunski sistem z njo opravil, drugače bo potrebno uporabiti antibiotik. Za krepitev imunskega sistema se svetuje Jožefovo pasto JM 500 lahko tudi po indijskem tradicionalnem zeliščarstvu – AYURVEDI MA 4 Amrit kalash pasto. Pri procesu zdravljenja borelioze je potrebno zaščititi tudi jetra za kar svetujemo uporabo Olje pegastega badlja JM 700 ali Ajurvedske tablete MA 937 Krepka jetra.

Po končani kuri pa je priporočljivo si prečistiti jetra s kombinacijo čaja jm 157 Hepa čaj in Olja pegastega badlja jm 700.

Na voljo imamo tudi 100g pakiranje zelišča Ščetica. Katero lahko pijete kot čaj, ali pa si doma sami po priloženih navodilih pripravite tinkturo ščetice.

 

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> KAPLJICE ŠČETICE (JM 417)