IMUNSKI SISTEM

Vsako živo bitje ima v sebi “notranjega zdravnika”, ki nas ščiti pred različnimi boleznimi. Gre za imunski sistem, ki je po svojem delovanju sicer zelo zapleten, ampak bistveno kar mora človek vedeti o njem je, da dela v naše dobro noč in dan. Predvsem od nas samih je odvisno, kako bomo imunski sistem varovali oziroma uničevali. Dober imunski sistem pomeni notranje ravnovesje, ko bolezen ni prisotna  – smo zdravi. Takoj, ko se nam imunski sistem poslabša, postanemo dovzetni za bolezni. Bakterije in virusi tako hitreje ogrozijo naše zdravje.

Jože Majes pravi: “Znano je, da ljudje, ki imajo imunski sistem dobro delujoč ali kot jaz pravim – v dobri kondiciji, ne zbolijo za nobeno boleznijo. Tudi poškodbe hitreje pozdravijo. Če imunski sistem deluje brez napak, je tudi majhna verjetnost, da bomo zboleli za rakom, ker mutagene celice hitreje propadajo.”

Kaj kaže na to, da imamo oslabljen imunski sistem?
– pogosti herpesi na sluznici
– veliko viroznih obolenj
– utrujenost

– povečano število bradavic
– počutimo se brez moči…

 

Kako ohranjati dober imunski sistem?
– izogibati se je potrebno stresu
– gibati se na svežem zraku
– imeti uravnoteženo prehrano
– telesa ne preobremeniti z delom
– telesa ne preobreneiti s sintetičnimi zdravili
– si vzeti dovolj časa za počitek, dopust…

Že kot preventiva pa tudi kot kurativa se zelo dobro obnese TIMIJAN TINKTURA JM 410.  Grgramo pripravek iz pol dl mlačnega nesladkanega čaja in 40 kapljic tinure. Po grgranju vse izpljunemo. Lahko tudi uporabimo razpršilko in si večkrat dnevno razkužujemo ustno votlino.

  • Vsako jutro lahko grgramo timijanovo tinkturo, da odstranimo škodljive bakterije iz ustne votline in grla.
  • Pomaga tudi proti aftam v ustni votlini, vnetju ustne votline in majavih zobeh.

Jože Majes svetuje uživanje Jožefove paste JM 500 za odrasle ali  Jožefove paste JM 505 za otroke. Le-ta zaradi svoje bogate sestave, deluje blagodejno na imunski sistem.Vsebuje aronijo, rastlinski glicerol iz kokosovih vlaken, suhe slive, brusnice, gozdne borovnice, med, bio trsni sladkor, bio sok aronije, rožni koren, surovi kakav, olje črne kumine, timijan, cimet, aloe vera, ingver, kurkuma in askorbinska kislina. Vsaka od sestavin je sama po sebi zelo učinkovita, vendar se učinek poveča, ko so sestavine povezane, pripravljene v obliki zeliščne paste, ki jo jemo po žličkah. Če želimo pasto jesti preventivno, potem je dovolj, da pojemo 2x dnevno po 1 čajno žličko. V primeru, da smo bolni in imamo že precej oslabljen imunski sistem, svetujemo, da povečate doziranje in pojeste največ 4x dnevno po 1 čajno žličko. Otroci imajo doziranje prilagojeno glede na starost (napisano na embalaži paste).

Poleg paste lahko pijete tudi JM 150 Družinski čaj, ki vsebuje rastline z veliko antioksidanti, da za telo dobro poskrbimo in pomagamo “notranjemu zdravniku” telo pripeljati nazaj v ravnovesje. Čajček je prijetnega okusa, sladkaste arome, ki pa ga po potrebi lahko tudi še dodatno osladite z  medom. Čaj vsebuje aronijo, šipek, ognjič, plavico, ajdo, timijan, citronko, meliso in slezenovec. Priporočamo, da popijete 1 liter čaja preko celega dneva. Lahko pijete hladnega ali pa ga shranite v termovki in takšnega pijete po požirkih večkrat dnevno.

Odlično se obnese tudi SIRUP ALOA ARBORESCENS. Glede na številne znanstvene raziskave je Aloa Arborescens izredno učinkovita na mnogih področjih – razstrupljanje in čiščenje krvi, dobro počutje, proti rakovim obolenjem,  celično zdravljenje, imunski sistem, prebavni sistem, želodčne težave in refluks. Aloa Arborescens je tudi zelo močen antioksidant.

S črno kumino pomagamo uravnati v telesu imunski, hormonski in energijski sistem. OLJE ČRNE KUMINE JM 702 naj bi imelo sinergijske učinke, ki naj ne bi “popravljali” le enega dela telesa. Njeno delovanje poseže v notranjost in zato lahko odpravi marsikatero težavo. Raziskave so celo pokazale, da lahko ob uživanju črne kumine vsak zdrav organizem prepozna in uniči rakave celice, preden lahko tumor ogrozi naše zdravje. Črna kumina deluje protibakterijsko, protivirusno, protiglivično in antioksidativno.

Posebaj pripravljene čajne mešanice:

Indijsko tradicionalno zeliščarstvo – AYURVEDA pa svetuje:

  • kot podporo imunskemu sistemu zeliščne tablete  MA 1000 AJURIMUN  Ta preparat vsebuje širok spekter ajurvedskih zelišč, ki zelo dobro vplivajo na imunski sistem, da se okrepi in nas tako obvaruje pred raznimi okužbami z virusi in bakterijami. V preparatu sta na primer Ašvaganda in Punarnava, ki sta splošno znani po negovalnem, krepilnem učinku za telo. Telo pomlajujeta ter dvigujeta življenjsko energijo, vitalnost in imunost.  Za najboljši učinek je dobro, da pričnemo z jemanjem že začetkom sezone prehladov, gripe, angine…
  •  MA 4 AMRIT KALASH PASTA, katera odlično deluje na naravno odpornost organizma, je odlična proti prehladom, infekcijam in raku. To je eden najbolj raziskanih preparatov Ajurvede, ki je izjemno dobrodejen kot dodatek k prehrani bolnikov obolelih za rakom, aterosklerozo in drugimi kroničnimi boleznim, hkrati pa je tudi izjemno učinkovito sredstvo preventive za zdrave ljudi.

MAHARISHI AMRIT KALASH (MAK) je sestavljen iz 2 preparatov, ki sta sestavljena iz različnih sestavin. Lahko uporabljate vsakega posebej, vendar najbolj sta učinkovita, če se uživata skupaj.  PASTA MA4 deluje bolj na telo in na zdravje,  ZELIŠČNE TABLETE MA5 pa na um in možgane. Tablete in pasto jemljemo dvakrat dnevno, paket pa zadošča za en mesec redne uporabe. Sadno zeliščna pasta je na voljo tudi v obliki tablet brez sladkorja in medu pod imenom AMRIT KALASH BREZ SLADKORJA – MA4T. Zeliščna sestava paste in tablet je sicer ista. Primerna je tudi za ljudi, ki ne smejo ali ne želijo uživati sladkorja.

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> JOŽEFOVA PASTA JM 500
>> JOŽEFOVA PASTA JM 505 JUNIOR
>> ČAJ DRUŽINSKI JM 150

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

 

Related Posts