IMUNSKI SISTEM

Vsako živo bitje ima v sebi “notranjega zdravnika”, ki nas ščiti pred različnimi boleznimi. Gre za imunski sistem, ki je po svojem delovanju sicer zelo zapleten, ampak bistveno kar mora človek vedeti o njem je, da dela v naše dobro noč in dan. Predvsem od nas samih je odvisno, kako bomo imunski sistem varovali oziroma uničevali. Dober imunski sistem pomeni notranje ravnovesje, ko bolezen ni prisotna  – smo zdravi. Takoj, ko se nam imunski sistem poslabša, postanemo dovzetni za bolezni. Bakterije in virusi tako hitreje ogrozijo naše zdravje.

Jože Majes pravi: “Znano je, da ljudje, ki imajo imunski sistem dobro delujoč, ali kot jaz pravim v dobri kondiciji, ne zbolijo za nobeno boleznijo. Tudi poškodbe hitreje pozdravijo. Če imunski sistem deluje brez napak, je tudi majhna verjetnost, da bomo zboleli za rakom, ker mutagene celice hitreje propadajo.”

Kaj kaže na to, da imamo oslabljen imunski sistem?
– povečano število bradavic
– pogosti herpesi na sluznici
– veliko viroznih obolenj
– utrujenost
– počutimo se brez moči…

Kako ohranjati dober imunski sistem?
– izogibati se je potrebno stresu
– gibati se na svežem zraku
– imeti uravnoteženo prehrano
– telesa ne preobremeniti z delom
– telesa ne preobreneiti s sintetičnimi zdravili
– si vzeti dovolj časa za počitek, dopust…

Jože Majes svetuje uživanje Jožefove paste JM 500 za odrasle in Jožefove paste JM 505 za otroke. Jožefova pasta zaradi svoje bogate sestave, hitro in učinkovito dvigne imunski sistem.Vsebuje aronijo, rastlinski glicerol iz kokosovih vlaken, suhe slive, brusnice, gozdne borovnice, med, bio trsni sladkor, bio sok aronije, rožni koren, surovi kakav, olje črne kumine, timijan, cimet, aloe vera, ingver, kurkuma in askorbinska kislina. Vsaka od sestavin je sama po sebi zelo učinkovita, vendar se učinek poveča, ko so sestavine povezane, pripravljene v obliki zeliščne paste, ki jo jemo po žličkah. Če želimo pasto jesti preventivno, potem je dovolj, da pojemo 2x dnevno po 1 čajno žličko. V primeru, da smo bolni in imamo že precej oslabljen imunski sistem, svetujemo, da povečate doziranje in pojeste največ 4x dnevno po 1 čajno žličko. Otroci imajo doziranje prilagojeno glede na starost (napisano na embalaži paste).

Poleg paste lahko preko dneva pijete tudi čaj JM 150 Družinski, ki vsebuje rastline z veliko antioksidanti, da za telo dobro poskrbimo in pomagamo “notranjemu zdravniku” telo pripeljati nazaj v ravnovesje. Čajček je prijetnega okusa, sladkaste arome, ki pa ga po potrebi lahko tudi še dodatno osladite. Za slajenje priporočamo med. Čaj vsebuje aronijo, repik, šipek, ognjič, monardo didimo, ajdo, citronko, meliso in slezenovec. Priporočamo, da popijete 1 liter čaja preko celega dneva. Lahko pijete hladnega ali pa ga shranite v termovki in takšnega pijete po požirkih večkrat dnevno. Čaj pripravim tako, da štiri čajne žličke mešanice poparimo z 1 litrom umirjenega kropa, po 10 min pa ga precedimo.

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

 

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> JOŽEFOVA PASTA JM 500
>> JOŽEFOVA PASTA JM 505 JUNIOR
>> ČAJ DRUŽINSKI JM 150

 

Related Posts