Kaj je Herpes zoster oz. Pasavec?
Gre za virusno bolezen, ki jo povzroča varičela zoster (ta isti virus povzroča tudi norice) in za katero so značilni zelo boleči kožni izpuščaji v obliki mehurčkov, napolnjenih s tekočino. Po navadi ima značilno obliko pasu, od tod tudi ime pasovec. Lahko se pojavi kjer koli na telesu, najpogosteje pa je videti kot pas prizadete kože, ki se vije od sredine hrbta, prek strani telesa na sprednjo stran do prsnice. Virus varičela zoster se aktivira največkrat pri odraslih ljudeh, kot posledica močno oslabljenega imunskega sistema  – velikokrat so to ljudje, ki imajo kronične bolezni, ali pa je njihovo telo izčrpano zaradi stresa.

herpes zoster oz. pasavec

Ali si lahko pomagamo na naraven način?
Če opazimo boleče kožne izpuščaje v obliki vodenih mehurčkov, moramo čim prej  obiskati zdravnika ter poskrbeti za dvig imunskega sistema, da se bo naše telo imelo moč zdraviti. Pri tem je ključnih prvih 72 ur, ko opazimo kožne izpuščaje ter začutimo gomazenje, saj bo zdravljnje veliko uspešnejše in hitrejše. Pri takšnem hudem pomanjkanju odpornosti najhitreje učinkuje uživanje Jožefove paste JM 500. Ker gre v takšnem primeru za kurativno zdravljenje, ni dovolj vzeti le preventivno priporočenega odmerka, temveč pojemo 4 čajne žličke omenjene paste. Ob tem smo pozorni, da v prehrano vnesemo veliko sadja, zelenjave in zelišč, ki imajo protivneten učinek (cimet, ingver, kurkuma, timijan…).

Poleg paste za povečanje obrambe telesa, Jože Majes priporoča piti čajno mešanico Hekso JM 163, ki je sestavljena iz jetičnik, dišeča perla, melisa, žajbelj in kamilice. Čaj se pije 3 tedne, in sicer 7 dcl čaja dnevno. Najprej naredimo 1 kuro, potem za en teden prekinemo in kuro še ponovimo. To čajno mešanico lahko pijemo tudi, če vzporedno uživamo od zdravnika predpisana  zdravila. Čaj bo namreč pripomogel k hitrejšemu zdravljenju bolezni.

Ko se boleči kožni izpuščaji začnejo sušiti, začne ponavadi vse skupaj precej srbeti. Proti srbečici in za hitrejše zdravljenje izpuščajev na koži svetujemo uporabo pripravka iz hrastovega lubja, to je zelišče Hrastek JM 162. Hrastovo lubje pripravimo tako, da v 2 litra kropa vsujemo 2 jušni žlici lubja. Vse skupaj po 10 minutah precedimo in z ohlajeno tekočino umivamo prizadeto mesto. To delamo dokler srbečica in izpuščaji ne izginejo.

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

 

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> JOŽEFOVA PASTA JM 500
>> ČAJ HEKSO JM 163
>> ČAJ HRASTEK JM 162

 

Related Posts