GLAVOBOL, MIGRENA

Glavobol je ena najpogostejših bolečin.

tenzijski glavobol
Tenzijski glavobol.

Kaj ga povzroča?

Mesto in jakost bolečine določa veliko različnih dejavnikov.

Trije od štirih glavobolov nastanejo zaradi napetosti (tenzije) mišic skalpa ali vratu. Bolečina pri tenzijskih glavobolih je srednje intenzivna, lokalizirana pa v zatilnem in čelnem delu glave. Pogosto jo je čutiti kot tesno zategnjen trak okoli glave.

Glavobol lahko nastane tudi zaradi alkoholnega mačka, neredne prehrane, dolgega potovanja, hrupa, slabega zraka, slabega vremena, preveč spanja, prevelikega razburjenja, povišane temperature, bolečih sinusov ali zob.

Glavobol zaradi spanja
Glavobol lahko nastane tudi zaradi preveč spanja.

Kako si pomagati na naraven način?

Eden od načinov, ki lahko pomaga je menjavanje hladnih in toplih obkladkov. Kot posledica tenzijskega glavobola (posledica zategnjenosti v vratu in glavi, katere vzrok je med drugim tudi stres, tesnoba ali pomanjkanje spanja) zmočite krpo z vročo vodo, jo ožemite ter položite na čelo ali zadnji del vratu, da se zategnjene mišice sprostijo. Za lajšanje vaskularnega glavobola (posledica širjenja krvnih žil v določenih predelih možganov) ravnajte podobno, samo da namesto vroče vode uporabite mrzlo. Zaradi mrzle vode se bodo krvne žile skrčile, zato se bo zmanjšal pretok krvi in s tem pritisk v predelu bolečine.

Drugi način je masaža in najbolj pomaga, če je glavobol posledica vnetih sinusov. S sredincema si masirajte točki ob nosnicah v višini nosne konice. Masirajte v smeri urinega kazalca 2-3 minute.

V tretjem nasvetu priporočamo, da povečate cirkulacijo krvi – preženite kri v noge. Če kri teče v nižje dele telesa, se zmanjša pritisk v žilah glave. Zato za lajšanje kljuvajočega vaskularnega glavobola namočite noge v manjšo kad z vročo vodo, v katero ste zmešali gorčico v prahu. Po približno pol ure noge obrišite. Počutili se boste bolje.

Svetujemo tudi pitje Jožetove čajne mešanice JM 168 Glavca, saj glede na povratne informacije ljudi, dobro deluje. Pomaga, da napetost v glavi popusti in se tudi koncentracija spet poveča. Vsebuje precej zdravilnih rastlin: grško seno, jetičnik, meliso, sivko, trobentico…

 

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si
Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> ČAJ JM 168 GLAVCA

 

Related Posts