Jožetovi nasveti

Driska – diareja

Driska oz. diareja

DRISKA oz. DIAREJA

 

Kadar odvajamo blato bolj pogosto kot ponavadi in je konsistenca blata bolj redka, govorimo o driski. Le-to lahko povzročijo različni dejavniki kot na primer: prevelika količina vlaknin v prehrani, zaužita pokvarjena hrana, lahko gre za stranski učinek jemanja zdravil, ali pa prisotnosti črevesnih bakterij, virusov ali parazitov, driska je značilna tudi pri določenih oblikah alergije in pri sindromu razdražljivega črevesja.

Driska oz. diareja

Kako si pomagati na naraven način?

Najprej poskusimo s tradicionalnimi pripravki naših babic in dedkov:

– zaužijemo posušene borovnice,

– spijemo skodelico pravega ruskega čaja,

– pojemo nekaj koščkov prepečenca in si skuhamo prežgano juho.

Zelo je pomembno, da v času, ko imamo drisko, pijemo dovolj tekočine – da slučajno ne bi prišlo do dehidracije!

Če je driska še vedno prisotna in je na takšen način ni mogoče zaustaviti, potem Jože Majes iz Kmetije Plavica priporoča čajno mešanico JM 187 ZAPIRALNIK iz hrastovega lubja in korenine srčne moči. Običajno zadostuje že enodnevna kura. Čaj pripravimo tako, da mešanico poparimo in nato še rahlo vremo dve do tri minute. Pustimo stati 10 min, precedimo in popijemo do tri male skodelice mešanice na dan. Čaj ugodno deluje na črevesje, še posebaj na debelo črevo. Vsebuje čreslovine hrasta in srčne moči, ki zdravijo vnetja in ustavljajo drisko. Obe zdravilni rastlini vežeta strupe in uničujeta mikrobe, zato čaj zelo pomaga, kadar je driska posledica okužbe ali zastrupitve. S pitjem tega čaja lahko uspešno pozdravimo krvavitve iz črevesja.

Indijsko tradicionalno zeliščarstvo AJURVEDA pa priporoča za to težavo naslednje:

INHALACIJSKO OLJE MA 634: deluje na neuravnoteženo Kapha došo; pomaga ohranjati čiste dihalne poti; olajša nelagodje v predelu glave, v sklepih in mišicah; koristen za odstranjevanje Ame – nečistoč. Zelo vsestranski preparat, ki ga lahko uporabljamo za zelo različne težave in je zelo učinkovit. Ob driski ali slabosti, bruhanju: 2-4 kapljice inhalacijska olja damo v mlačno vodo in popijemo 2-4x dnevno.

ZELIŠČNI TABLETI; MA1 RASAJANA ZA MOČ: dobro se obnese kot podporni preparat pri boleznih, ki povzročajo izčrpavanje telesa (driska, vročina). Zaradi prevelikih obremenitev in stresa, ki so lahko posledica službe, športa, drugih obveznosti ali bolezni je naše telo pogosto izčrpano, tudi zakisano. MA1 vrača telesu moč in ga regenerira.

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> ČAJ JM 187 ZAPIRALNIK

>> MA 634 INHALACIJSKO OLJE

>> MA 1 RASAJANA ZA MOČ