DRISKA oz. DIAREJA

 

Kadar odvajamo blato bolj pogosto kot ponavadi in je konsistenca blata bolj redka, govorimo o driski. Le-to lahko povzročijo različni dejavniki kot na primer: prevelika količina vlaknin v prehrani, zaužita pokvarjena hrana, lahko gre za stranski učinek jemanja zdravil, ali pa prisotnosti črevesnih bakterij, virusov ali parazitov, driska je značilna tudi pri določenih oblikah alergije in pri sindromu razdražljivega črevesja.

Driska oz. diareja

Kako si pomagati na naraven način?

Najprej poskusimo s tradicionalnimi pripravki naših babic in dedkov: zaužijemo posušene borovnice, spijemo skodelico pravega ruskega čaja, pojemo nekaj koščkov prepečenca in si skuhamo prežgano juho. Zelo je pomembno, da v času, ko imamo drisko, pijemo dovolj tekočine – da slučajno ne bi prišlo do dehidracije.

Če driska še vedno prisotna in je na takšen način ni mogoče zaustaviti, potem Jože Majes iz Kmetije Plavica priporoča čajno mešanico JM 187 (Ustavljalnik) iz hrastovega lubja in korenine srčne moči. Običajno zadostuje že enodnevna kura. Čaj pripravimo tako, da mešanico poparimo in nato še rahlo vremo dve do tri minute. Pustimo stati 10 min, precedimo in popijemo do tri male skodelice mešanice na dan.

 

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

 

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> ČAJ JM 187 (USTAVLJALNIK)

 

Related Posts