TEŽAVE S ČREVESJEM

 

Najbolj pogosta obolenja ljudi, ki pridejo na kmetijo so: ulcerozni kulitis (simptomi so driske z občasnimi krvavitvami), huda zaprtja, žepki oz. divertikli na debelem črevesju, notranji in zunanji hemoroidi, hude driske in rak na debelem črevesju.

 

Bolečina v trebuhu

Bolečina v trebuhu je eden od sindromov razdražljivega črevesja.

Tudi tukaj velja pravilo, da se moramo prvo vprašati, kako živimo, kaj jemo, kako na splošno skrbimo za svoje zdravje. Nobena skrivnost ni, da je večino zdravja v zdravi prehrani, lepih mislih, svežem zraku, letom primernem športu in odrekanju škodljivim razvadam. (Jože Majes, str. 98)

Natančen vzrok sindroma razdražljivega črevesja ni znan. Težave so lahko posledica motnje v načinu komunikacije črevesja, možganov in živčnega sistema. Ta sindrom ni nalezljiv, se ne deduje in ne povzroča raka. Večkrat so že opazili povezavo, da se lahko razvije iz ponavljajočih vnetji želodčne in črevesne sluznice. Stres ni vzrok za razvoj razdražljivega črevesja, lahko pa zaradi povezave med možgani in črevesjem, sproži oz. znatno poslabša simptome razdražljivega črevesja.

Simptomi sindroma razdražljivega črevesa so: bolečine v trebuhu, vetrovi, napihnjenost, bolečine ob praznjenju črevesa, občutek nepopolnega izpraznjenja črevesa, zaprtje, driska, najpogosteje pa izmenjavanje obdobij zaprtja in drisk.

Jože Majes svetuje.

Dandanes se mora človek znati spoprijeti s stresnim življenjem in se kljub hitremu ritmu vsakdana, truditi živeti zdravo. Pojesti topel obrok hrane, ki je pripravljen v domači kuhinji, zraven pa dodati še pol ure hitrejše hoje po jesenskem zraku, je najboljše za telo. Kdor pa ima večje težave, naj si pomaga s čajno mešanico JM 102, ki zdravi razdraženo črevesje, želodec, težave s sluzjo prebavnega trakta, drisko. Rastline, kot so trpotec, kamilica, listi jagode, srčna moč, plešec, rman, slezove korenine, lubje hrasta… imajo lahko, v pravilnih odmerkih, z bogatim znanjem o nabiranju in sušenju, le blagodejen učinek na človekovo črevesje, prebavo. Če želimo pospešiti proces zdravljenja in celostno zdraviti težavo, potem sočasno pijemo še totrovo oz. ričkovo olje JM 701.
Navadni riček (Camelina Sativa) je starodavna kulturna rastlina in je imela v preteklosti pomembno mesto med poljščinami. Spada v družino križnic. Izvorna rastlina je divji riček, ki se pojavlja v vzhodni Evropi in severozahodni Aziji. Olje navadnega rička se je tradicionalno uporabljalo kot domače zdravilo. Kot splošno krepilno sredstvo so ga predpisovali pri težavah zaradi rane na želodcu in dvanajsterniku, prav tako pa tudi v primerih raznih vnetij ter za oskrbo opeklin in ran. Ričkovo olje je bistro, rumene do zelene barve, značilnega vonja in rahlo pekočega okusa. Olje navadnega rička vsebuje 7-14% nasičenih, 26-41% enkrat nenasičenih ter kar 46-64% večkrat nenasičenih maščobnih kislin. Med nasičenimi maščobnimi kislinami prevladujeta palmitinska in stearinska kislina. Zaradi visoke vsebnosti in stabilnosti tokoferolov, uvrščajo olje navadnega rička med funkcionalno hrano.

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite email: info@k2m.si

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> ČAJ CELEŽ (JM 102)
>> TOTROVO (RIČKOVO) OLJE (JM 701)

Related Posts