TEŽAVE S ČREVESJEM

 

Najbolj pogosta obolenja ljudi, ki pridejo na kmetijo so: ulcerozni kulitis (simptomi so driske z občasnimi krvavitvami), huda zaprtja, žepki oz. divertikli na debelem črevesju, notranji in zunanji hemoroidi, hude driske in rak na debelem črevesju.

 

Bolečina v trebuhu

Bolečina v trebuhu je eden od sindromov razdražljivega črevesja.

Tudi tukaj velja pravilo, da se moramo prvo vprašati, kako živimo, kaj jemo, kako na splošno skrbimo za svoje zdravje. Nobena skrivnost ni, da je večino zdravja v zdravi prehrani, lepih mislih, svežem zraku, letom primernem športu in odrekanju škodljivim razvadam. (Jože Majes, str. 98)

Simptomi sindroma razdražljivega črevesa so: bolečine v trebuhu, vetrovi, napihnjenost, bolečine ob praznjenju črevesa, občutek nepopolnega izpraznjenja črevesa, zaprtje, driska, najpogosteje pa izmenjavanje obdobij zaprtja in drisk.

Dandanes se mora človek znati spoprijeti s stresnim življenjem in se kljub hitremu ritmu vsakdana, truditi živeti zdravo. Pojesti topel obrok hrane, ki je pripravljen v domači kuhinji, zraven pa dodati še pol ure hitrejše hoje po jesenskem zraku, je najboljše za telo.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ