CISTE NA LEDVICAH – LEDVICE (CISTE, POLIPI)

 

Zdrave ledvice so potrebe za vitalnost celotnega organizma. Ledvice so parni organ, ki pomaga telesu, da se očisti oz. odstranjuje škodljive snovi iz organizma. Dnevno prečistijo tudi do 200 litrov krvi, ter s tem izločijo do 2 litra odpadkov v obliki seča.

 

Na splošno svetujem odrekanje nezdravi hrani (ocvrti, presladki, preslani) ter svetujem večje uživanje probiotičnih jogurtov, po možnosti z ovsenimi in rženimi kosmiči ter pitje čaja iz korenin gladeža, koprive,regrata in ptičje dresni ter breze.                                                                – Jože Majes

 

Ledvične ciste so posamezne, z ovojnico obdane in s tekočino napolnjene okrogle strukture. Ponavadi se najdejo naključno (npr. pri ultrazvočni preiskavi). Te enostavne ciste so pri otrocih zelo redke, po 50. letu pa jih ima vsaj tretjina ljudi. 

Prehranjevanje in gibanje

Svetujemo, da najprej spremenite način prehranjevanja in se začnete čim več gibati na svežem zraku, ker boste tako telesu pomagali, da se hitreje razstrupi. Pomembno je tudi, da pijete dovolj tople vode in pospešite procese v celicah. Ciste, ki se pojavljajo v ledvicah, se dajo s čajnimi mešanicami razmeroma uspešno odstraniti. Glavna rastlina, ki odpravlja te vodne ciste je korenina gladeža.  Jože Majes priporoča pitje čaj JM 141 čajna mešanica Cistolek.

Navadni gladež (Ononis spinoza) je rastlina katera raste na apnenčastih tleh in ima velike trne. Ta rastlina je trajnica in je primerna tudi kot gojena rastlina. Edini uporabni del rastline so korenine, ki jih kopljemo ali zaorjemo v jeseni. Gladež je močan diuretik, ki odpravlja vodo tudi iz cist na ledvicah. Gladež uporabljamo pri nas v čajnih mešanicah za odpravo cist na ledvicah, za odpravljanje kamnov iz ledvic, ter zmanjševanja kreatinina v seču. Če bi pili čaj le iz zdravilne rastline gladež, potem ga po sedemdnevni uporabi za teden dni prekinete in ponovno uporabite. Pri nas je v čajnih mešanicah poleg gladeža še druge diuretične rastline, zato se lahko pije čaj po 3 tedne, potem se svetuje 1 teden pavze.

Zraven se sočasno zelo priporoča tudi uživanje DIURFIX KAPLJIC JM 412. Te kapljice so sestavljene iz glicerola rastlinskega izvora, vode, izvlečka koruznih laskov, listov koprive, korenine gladeža, listov breze, korenine regrata in preslice. Te kapljice zelo dobro pomagajo pri odvajanju vode iz telesa in kakršnihkoli težav s sečili. Zdravijo ledvice, mehur, sečevode…

Za stimulacijo imunskega sistema, blaženja vnetij, iz telesa izloča strupe in čisti kri, deluje protivirusno,… pa svetujemo uživanje SIRUP ALOA ARBORESCENS.

Indijsko tradicionalno zeliščarstvo AJURVEDA pa priporoča za to težavo naslednji izdelek, zeliščne tablete MA 697. Ti zeliščni tableti imajo, močno protivnetno in antibakterijsko delovanje in ščitijo celice ter zagotavljajo hitro celjenje poškodovanih tkiv zaradi vnetja in infekcij. Glavna uporaba: za vnetja, infekcije, ciste, izrastke, tumorje. Uživa se 1-2 zelišči tableti 2-3x dnevno s toplo vodo.

 

Kako lahko poskrbimo za zdravje ledvic?

– redna telesna aktivnost

– redne meritve krvnega tlaka, ter ustrezno zdravljenje povišanega krvnega tlaka

– redno preverjanje krvnega sladkorja, ter ustrezno zdravljenje sladkorne bolezni

– v prehrani uživanje manj soli

– jemo zdravo raznoliko hrano ter obenem skrbimo za normalno telesno težo

– pitje dovolj tekočine, najbolje je voda

– ne kadimo

– previdno pri jemanju zdravil

Za še bolj celostno zdravljenje vašega telesa s čajem JM 141, priporočamo uporabo naslednje razkisovalne diete.

Priporočamo: (ekološko pridelana) polnozrnata žita (ječmen, oves, pšenica, pira in rž, proso) in listnate dele hitro rastoče zelenjave. Zelo so priporočljivi šparglji in artičoka. Zelenjava naj se uživa v obliki blago dušenih prilog, kot surova solata pa le občasno. Priporoča se tudi uživanje živil, kot je ajda, stročnice, zbita, špičasta zelenjava (recimo vodna kreša). Občasno si velja pripraviti tudi rjav riž, proseno kašo in koruzne žgance. Zelo dobra jed je kuhan riž z zelenjavo, zelenjavne juhe…itd. Če imate radi meso, potem se raje zatekajte k piščančjemu oz. kurjemu dušenemu mesu.

Odsvetujemo: pitje kave, zelenega čaja, gaziranih pijač in alkoholnih pijač. Iz jedilnika odstranimo vse, kar vsebuje rafiniran sladkor in konzervanse. Izogibamo se sladkarijam, težki hrani in škrobnatim jedem (bel kruh, bele testenine…).

Mnenje stranke:FRIDA IZ OKOLICE LAŠKEGA piše: 

Pozdravljen, gospod Jože, lansko leto sem bila pri vas: Omenila sem, da imam cisto na ledvicah. Priporočili ste mi čaj. Seveda sem ga z veseljem pila. Kuro s čajem sem ponovila že dvakrat. Potem sem bila na kontroli in se mi je stanje izboljšalo. Zato sem vam zelo hvaležna. 

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> SIRUP ALOA Z MEDOM, 500ML

>> JM 412 KAPLJICE DIURFIX-DIURETIČNE, 100ML

>> JM 141 ČAJ CISTOLEK, 100G

>> GLADEŽ 100g

>> MA 697 

Related Posts