Jožetovi nasveti

ŽOLČ

ŽOLČ – VNETJE ŽOLČNIKA

Vnetje žolčnika (holecistitis) je največkrat posledica nenadne zapore izvodil žolčnika. Če se izvodilo žolčnika zapre, potem tekočina (žolč) zastaja in naselijo se mikroorganizmi, ki povzročijo okužbo. Žolčnik je sicer majhen organ v človekovem telesu, ki pa lahko povzroča velike težave.

 

vnetje žolčnika

 

Kateri so možni simptomi, ki kažejo na vnetje žolčnika?

– bolečina- nenadna slabost, lahko tudi bruhanje
– povišana telesna temperatura
– bolečina v zgornjem desnem delu trebuha in pod desnim rebrnim lokom

 

“Samo vnetje žolčnika ni življenjsko ogrožajoče stanje; nevarni so zapleti, ki pri tem nastanejo.         – Jože Majes”

 

Ali lahko vnetje žolčnika pozdravimo na naraven način?

Naše izkušnje kažejo, da lahko vnetje žolčnika zelo uspešno zdravimo z rastlinami, ki rastejo v naravi. Seveda priporočamo, da začnemo težavo zdraviti čim prej, saj drugače tvegamo tudi žolčne kamne in pesek (https://kmetija-plavica.si/zolcni-kamni).

Za zdravljenje vnetega žolčnika svetujemo piti rastline, ki so po okusu bolj grenke, saj vsebujejo veliko čreslovin. Jože Majes zato glede na svoje znanje in izkušnje priporoča piti čajno mešanico Rumenko JM 158. Le-ta vsebuje kordabenedikto, rman, meto, gorski vrednik, artičoko in repik.

Popiti je potrebno 1 liter čaja dnevno, po požirkih skozi dan. To delamo 21 dni, potem pa sledi en teden pavze, nato kuro po potrebi ponovimo. Za še boljši učinek se lahko zraven kombinirate tudi RUBI FIX KAPLJICE JM 431. Kapljice vsebujejo med drugim tudi gorski vrednik in so primerne za težave z vnetjem žolča oz. žolčnimi kamni, tudi za težave z vranico in jetri. Uživajo se 3x na dan po 20 kapljic v 1dcl vode ali čaja in se popije, pol ure pred jedjo.

Ali prehrana vpliva na žolčnik?

Seveda. Priporočamo, da se iz prehrane izločijo vse mastne jedi, še posebej živalskega izvora. Odsvetujemo tudi uživanje hrane, ki je zelo slana, ali pa vsebuje konzervanse. Zelo pomembno je iz jedilnika črtati jedi, ki vsebujejo jajčni rumenjak in takšne, ki povzročajo napenjanje (stročnice, gobe, zreli siri…). Za uživanje v prehrani svetujemo le hladno stiskano olivno olje!

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> JM 158 ČAJ RUMENKO

>>RUBI FIX KAPLJICE JM 431