ZOBOBOL

Dandanes so zoboboli vse redkejši, ker so zobozdravniki veliko bolj dostopni, pa tudi ljudje smo bolj ozaveščeni in preventivno skrbimo za zdravje naših zob. Vseeno pa se lahko zgodi, da nas začne boleti zob, ko najmanj pričakujemo in ne moremo takoj k zobozdravniku.  V takšnem primeru je zelo zaželjeno vedeti, kako si lahko pomagamo sami, da bo bolečina izginila. Vsekakor si želimo, da bi blažili zobobol na naraven način, brez stranskih učinkov, in da ne bi po nepotrebnem uživali protibolečinksih tablet.


Kako blažiti zobobol na naraven način?
Ko začutimo to ostro bolečino, je zelo pomembno, da se čim prej po licu, na zunanji strani dlesni, kjer je izvor bolečine, namažemo z ayurvedskim mazilom Balm. Večina ljudi je na začetku, ko jim to povemo, precej skeptičnih, a kasneje nas presenečeni kličejo, da je res pomagalo. Na splošno velja, da se je takrat potrebno izogibati fizični aktivnosti, čim bolj umiriti in uživati živila, ki delujejo protivnetno (čebula, ingver, kurkuma, cimet, česen, lovor, poper …).

Priporočamo tudi, da v kombinaciji z mazilom grgrate razredčeno tinkturo timijana JM 410, ki zdravi vneto ustne sluznice, dlesni. Ker deluje antiseptično, se bo zobobol hitreje zdravil. V kozarec natočimo pol dcl tople vode in notri kanemo približno 1 čajno žličko tinkture. Vse skupaj zmešamo in žvrkljamo po ustih, 3krat dnevno.

Z naravnimi pripravki lahko začasno rešimo zobobol, vendar nas bolečina vsekakor opozarja na to, da se nekaj dogaja in je zato potreben pregled pri zobozdravniku. Ta dva pripravka svetujemo uporabljati tudi po obisku zobozdravnika, ker bosta pomagala k hitrejšemu zdravljenju razbolelih živcev in vnetih dlesni.

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

 

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> AYURVEDSKO MAZILO BALM
>> TINKTURA  TIMIJANA JM 410

 

Related Posts