ŽELODČNA BAKTERIJA – HELICOBACTER PYLORI

Želodčna bakterija Helicobacter pylori je skoraj redna spremljevalka povečane kisline v želodcu. Vsak človek sicer gosti to bakterijo, vendar velik problem lahko nastane, če se bakterija preveč namnoži. Če se ob ugodnih razmerah bakterija preveč razmnoži, lahko potuje tudi po telesu in pride še v druge organe.

Ravno ta bakterija je povzročiteljica ran na želodcu, razdražljivega črevesja in lahko tudi raka na želodcu. Lahko bi rekli, da je to oportunistična bakterija. V nas ima ugodne razmere za preživetje. Če pa ima ugodne razmere, se razmnoževanju ne more upreti. Največji problem, ki se dandanes pojavlja, je ta, da je vse več bakterij, ki pa so že postale odporne na antibiotike.


Veliko ljudi obišče našo kmetijo z razlogom, ker imajo težave z želodcem. Zaradi hitrega načina življenja, neredne prehrane in preveč stresa se povečuje število ljudi, ki imajo težave z bakterijo helicobacter pylori. Ravno, zato svetujemo, skrbeti za svoje zdravje že preventivno in biti kakor le moremo pazljivi pri prehranjevanju, jesti manj sladkega, slanega, zaužiti čim manj konzervansov in najti način, da odmislimo vsakodneven stres.

 

Način preventivnega zdravljenja je seveda tudi to, da si vsak dan vzamemo dovolj časa za počitek, saj se takrat naše telo najbolj obnavlja in zdravi.                    – Jože Majes

Ali obstaja kaj naravnega, kar želodčna bakterija helicobacter pylori ne mara?

Glede na znanje in izkušnje na Kmetiji Plavici vemo, da je za zdravljenje želodčne bakterije Helicobacter pylori potrebno uporabiti zdravilne rastline, ki jih bakterija ne mara – če nima ugodnih razmer za življenje, se ne more razmnoževati. Ravno zato je Jože Majes sestavil čajno mešanico JM 126 Pirolinček, ki vsebuje timijan, janež, sporiš, rman, slezenovec, kamilico.

Svetujemo narediti najprej 1 kuro, to je 3 tedne pitje, nato sledi 1 teden pavze in potem kuro ponovimo. Če se želimo čim hitreje pozdraviti in zares odpraviti to nadležno bakterijo, se je potrebno držati tudi diete kot pri povečani želodčni kislini (lahko preberete v članku: Želodčna kislina). Čaj pripravimo tako, da v liter kropa damo 4 ravne čajne žličke posušene mešanice. Pustimo stati 10minut, nato precedimo in popijemo skozi celoten dan.

Na Plavici priporočamo uživanje totrovega ali ričkovega olja JM 701, ki zmanjša bolečino, naredi ovoj na vneti želodčni sluznici.

Če to čajno mešanico JM 126 Pirolinček uživamo skupaj s sinteznimi zdravili – antibiotikom, potem naredimo 2 urni zamik med uživanjem.

Dietna prehrana v času zdravljenja:

– Jejte majhne obroke (to pomaga vašemu želodcu hitreje prebaviti zaužito hrano), dobro prežvečite hrano, zmanjšajte vnos slane, mastne in sladke hrane.
– Izogibanje alkoholu, gaziranim pijačam, kofeinu (kava, kakav, coca-cola) in začinjeni hrani ter belemu rafiniranem sladkorju.
– Pripravite hrano s kuhanjem na pari ter pečenjem v foliji.

– Izogibajte se kisli hrani, kisu.
– Predvsem zvečer se vzdržite prevelike količine hrane. Najbolje je, če zaključite s hrano do 18h ure.
– Zmanjšajte vnos mleka in mlečnih izdelkov. Ni priporočljivo uživanje plesnivih sirov (npr. Gorgonzola) in mastnega ter dimljenega mesa (slanina, klobase).
– Odstranite iz svoje diete svež kruh in ostale izdelke iz bele moke (sveža peciva, krofi).
– Izogibajte se kakršnim koli krompirjevim jedem pripravljenim na olju (čips, pomfri, krompirček itd.) in težko prebavljivi zelenjavi: zelje, por, čebula, olive, paprika, gobe, kumarice, kumare, hren in fižol.
– Ni primerno uživanje svežega sadja s koščicami (npr. slive, češnje, avokado) in nekaterih oreškov (arašidi, pistacije, mandlji).

Nada iz Knežaka je povedala: “Zet je imel bakterijo Helicobacter pylori in posledično grozne težave z želodcem. On je naredil tri kure z vašim čajem za odpravo te bakterije. Zdaj nima več težav. Hvala vam.”

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> JM 126 ČAJ PIROLINČEK

>> JM 701 RIČKOVO/TOTROVO OLJE