Žajbelj

Domovina žajblja je Primorska. Če hočemo doma imeti dober žajbelj, ki najbolj diši, ga moramo nabirati konec maja v Istri ali Dalmaciji. Že od daleč nas pozdravljajo lepi modri rdeče cvetovi. Poznamo več vrst žajblja, čeprav je najboljši tisti, ki raste v naravi.

Žajbelj vsebuje rastlinski strup beta tujon, ki se izloči le v močno koncetriran alkohol. Vendar ga kljub temu pripravljamo in pijemo bolj previdno. V Evropski uniji so konctrirani alkoholi z žajbljem prepovedani. Žajbljeve liste se priporoča nabirati tik pred cvetenjem. Žajbelj je tudi znana začimba, ki jo uporabljamo predvsem pri pripravi mesnih, fižolovih in krompirjevih jedi.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Najpogostejši izdelki, ki so jih kupovali bralci članka:

JM 109 – BIO ČAJ

15.00
Vsebina: Posušeni in rezani deli rastlin v kartonski embalaži Pakiranje: 100g Tip izdelka: Zeliščni čaj Sestavine: Preslica, bela omela, islandski

JM 120 – BIO ČAJ ROŽDAN

12.00
Vsebina: Posušeni in rezani deli rastlin v kartonski embalaži Pakiranje: 100g Tip izdelka: Zeliščni čaj Sestavine: Hmelj, Plahtica, Žajbelj, Melisa,

ŽAJBELJ, 100G

8.00
Vrsta izdelka: Posušeno zelišče Pakiranje: 100g Shranjevanje: v temnem prostoru pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom Proizvajalec: Plavica d.o.o., Zagradec 6a,

ZELIŠČNI BONBONI – ŽAJBELJ 100G

1.95
Sestavine: sladkor 54 %, glukozni sirup 44,3 %, eterično olje žajblja 1,5 %, sok koprive 0,2 % Neto količina: 100g