Gradivo, Interno Gradivo Članki

TROMBOZA, VENSKA TROMBOZA

TROMBOZA – VENSKA TROMBOZA

O venski trombozi govorimo, kadar pride do delne ali popolne zapore žil s krvnim strdkom. Najpogosteje se pojavlja na nogah. Bolezen je lahko, kar zapletena, saj lahko privede tudi do pljučne embolije, ki pa lahko zahteva smrtne žrtve. 

O venski trombozi govorimo, kadar pride do delne ali popolne zapore žil s krvnim strdkom. Najpogosteje se pojavlja na nogah. Bolezen je lahko, kar zapletena, saj lahko privede tudi do pljučne embolije, ki pa lahko zahteva smrtne žrtve. 

Strdki v venah so posledica, nagnjenosti krvi k strjevanju  in upočasnjenega pretoka po venah.  Povečana nagnjenost k strjevanju krvi se pojavi ob jemanju kontracepcijskih tablet, ko je upočasnjen pretok krvi npr, mavec na nogi, tudi neprekinjeno sedenje med dolgimi letalskimi prevozi, … Najpomembnejša zapleta venske tromboze sta: – kronična motnja odtoka krvi iz prizadetega uda (npr. noga ali roka)  – in pljučna embolija.

Kaj je tromboza?

Ločimo površinski tromboflebitis, kjer nastane tromboza na površini vene in vensko trombozo, kjer strdek zamaši globoko veno. Površinski tromboflebitis nastane zaradi vnetnih sprememb žilne stene, ki nastanejo v okolici strdka. Vena v kateri je strdek je odebeljena in boleča, koža okoli vene pa je pordela in vneta. Zdravniki odsvetujejo mirovanje bolnikom s površinskim tromboflebitisom.

Globoka venska trombozase pogosto pojavi pri internističnih, onkoloških in nevroloških bolezni ter kirurških posegov, zbolijo lahko popolnoma zdrave osebe. Najpogosteje se pojavi v spodnjem delu nog. Najpogosteje obolevajo starostniki, prizadene pa tudi mlajše osebe.

Znaki in simptomi:

– novo nastala bolečina (pri pokretnih bolnikih je ta bolečina hujša med hojo)

– oteklina stopal in gležnjev, ki čez noč ne uplahne obsežnejša)

– temno modra barva kože

– koža je na dotik topla

– topa bolečina, kjer je venska tromboza, poleg tega ob masaži boli še močneje

– značilne krčne žile (podkožne vene so nabrekle)

Venska tromboza, sploh pa, če se vene ne zapira popolnoma, lahko poteka tudi brez simptomov, tako da zanjo bolniki sploh ne vedo, ali pa je prvi znanilec šele pljučna embolija.

Preberite, kaj Jože Majes svetuje pri tej bolezni…

Zunanji znaki tromboze pri ostarelih ljudeh so črne noge. Vzrok je povečano število tromboidov v krvi. Tromboza je nevarna predvsem zato, ker krvni strdki mašijo žile. Dostikrat to opazimo pri ljudeh v visoki starosti, ko upada mišična masa. Eden od simptomov so vedno hladne noge. Ob agresivnem pojavu prostih radikalov so strdki oz. trombodidi povzročitelji infarkta.

Pri tako imenovanih črnih ne prekrvavljenih nogah priporočamo mazanje okončin s JM 300 SMOLNATIM MAZILOM, ki zelo poveča prekrvavitev. Noge si masiramo, mažemo 3x dnevno s krožnimi gibi (potegnete vedno proti srcu).

Obenem se svetuje piti čistilne čaje. Zelo dober je čaj JM 176 ČISTKO/KRIŽIL. Ta čajna mešanica se svetuje za čiščenje in boljšo elastičnost ožilja, proti arteriosklerozi, lajša bolečine v nogah, saj deluje kot analgetik. Ta čajna mešanica vsebuje naslednje zdravilne rastline: ajda, kopriva, citronka, potrošnik korenine in ovsena slama. Čaj se pripravi po navodilih 1 liter dnevno, se ga popije. 100g pakiranje zadostuje za 1 zdravilno kuro, cca. 21 dni.

Pri obolelosti za notranjo trombozo priporočamo pitje čaja iz openj, ki ločijo jedrca orehovih plodov. Za takšen čaj je potrebno stolči kar precej zrelih orehov. Tem opnicam primešamo še korenine koprive. Torej če pred prazniki tolčemo orehe, le spravite orehove opne – pregradice! Iz njih si lahko vsakodnevno pripravimo skodelico čaja.

Jože Majes: „Kaj lahko sami naredimo, da preprečimo vensko trombozo pa tudi, da jo čimbolj uspešno zdravimo?“

– Vsekakor je najprej potrebno veliko gibanja na svežem zraku, da kri po telesu dobro kroži obogatena s kisikom.

– Ena od rešitev je tudi fizioterapevtska masaža, ki tudi pospeši cirkulacijo.

– Poleg tega je pomembna tudi uravnotežena prehrana in dovolj popite tekočine.

– Zelo dobro pomaga tudi uporaba kompresijskih nogavic.

– Ko počivate oz. med spanjem si noge, gležnje podložite da so v višini srca.

 

Jože Majes svetuje, da si zjutraj skuhate JM 200 čaj Trombopreč , ki ga potem preko celega dneva počasi popijete, lahko tudi hladnega. Namreč, v naravi rastejo rastline, ki so zelo uspešne pri zdravljenju tromboze. To so ognjič, rman, bel mrtva kopriva, plešec, žajbelj in orehove pregradice. Sestavine v čajni mešanice zdravijo ožilje, pomagajo povečati prekrvavitev, elastičnost ožilja in izboljšati kri. Ker imamo pogosto pomanjkanje orehovih pregradic imamo na voljo še naslednjo mešanico JM 176 ČISTKO/ KRIŽIL (že opisana zgoraj).

  •  Tudi Jožefova pasta JM 500 se je izkazala odlično, sploh pri tistih, ki so imeli na nogah temne lise ali pa so se jim začele delati ranice na koži.
  • Proti strjevanju krvi običajno zdravniki hitro predpišejo tablete, od naravnih pripravkov pa je zagotovo najboljše redno uživanje ČESNOVIH KAPLJIC JM 405.  Prednost učinkovin v česnu je v tem, da poleg redčenja krvi, super vplivajo na celotno ožilje in so hkrati krepčilno sredstvo, vitatonik za celo telo.
Naj poudarimo da je venska tromboza nevarna bolezen, saj se skoraj v polovici primerov razvije pljučna embolija, katera pa je lahko celo smrtno nevarna. Preventivna skrb za zdravje oz. tudi potem pravilen pristop k zdravljenju pa lahko zelo olajšajo nas/vaš vsakdan.
Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> JM 300 SMOLNATIM MAZILOM

>> JM 176 ČISTKO

>> JM 200 TROMBOPREČ

>> JM 500 JOŽEFOVA PASTA

>> JM 405 ČESNOVE KAPLJICE