Kuhanje v glinenih posodah je eden najstarejših in hkrati najbolj naravnih načinov priprave hrane. Pitje čaja iz glinenega vrča predstavlja poseben užitek in polnost okusa. Čajnik je izdelan ročno na lončarskem vretenu. V formulacijo in kompozicijo glazur ne dodajamo sestavin, ki bi lahko ob peki postale škodljive, zato so posode absolutno neškodljive. V ta namen so tudi testirane na Inštitutu za varovanje zdravja RS. Posoda je žgana pri 1300 stopinjah Celzija, ko postane nepropustna in zato povsem higienična.
Čajnik uporabljamo brez predhodne priprave. Uporabljamo jih lahko na steklokeramični plošči in na plinskem štedilniku (ob obvezni uporabi gorilne mrežice).
Ob uporabi opozarjamo še na sledeče:
– vrča ne smemo jo izpostaviti temperaturnim šokom (iz hladilnika na štedilnik, vročo
posodo pod mrzlo vodo …)
– med kuhanjem v čajniku nikoli ne sme zmanjkati tekočine (naprimer da pozabimo na štedilniku), drugače lahko posoda poči