Jožetovi nasveti

TEŽAVE Z NOSOM

TEŽAVE Z NOSOM

 

Nekaj  nasvetov za pomoč pri težavah z nosom:

HRASTE V NOSU

Hraste v nosu povzroča parazit, ki je izredno vztrajen. to težavo odpravimo z mazilom Ognjiča JM 301, ki ga večkrat dnevno dajemo v nos. Zvečer si nosnice očistimo, tako da se useknemo. To delamo toliko časa, da se nam nos očisti. Če se hraste zopet pojavijo, postopek ponovimo. S tem se zajedavca rešimo in se običajno ne pojavi več.

IZGUBA VONJA

Na kratko bomo opisali postopek zdravljenja izgube vonja, ki spada med tako imenovane sodobne socialne bolezni. Izguba vonja je posledica nezaščitenega dela v lakirnicah, industriji lakov in topil, industriji, kjer so prisotna močna lepila, in v delavnicah, kjer je prisoten prah oziroma veliko abrazivnega prahu.

Ščep posušenih in zmletih korenin sleza JM183 namočimo v 1 dcl prekuhane hladne vode. Namok precedimo čez od 6 do 8 ur. Sluz zavržemo, nasičeno tekočino, pa spravimo v pipeto, kjer jo lahko hranimo dva dni. Tako pri sinusnih vnetjih kot pri izgubi vonja si namok 3x dnevno vbrizgamo v vsako nosnico. Vsakokrat naj bo rahlo ogret. Pri vbrizgavanju namoka s pipeto je dobro, da držimo glavo močno nagnjeno nazaj, da nam tekočina čim bolj steče v votline. Priporočamo tudi postopek, da si po vbrizgu tekočine eno nosnico zapremo s prstom in močno vdihnemo zrak, da nam gre tekočina čim globje v nosne votline. Ta postopek ponavljamo toliko časa, da se nam vrne vonj, oziroma da občutimo, da imamo sinusne votline zdrave.

V ta namen svetujemo tudi ayurvedsko Olje za nos – Nasya olje MP16.

NAHOD, ZAMAŠEN NOS

Ta obolenja se največkrat pojavljajo spomladi ali jeseni, ko pride do sprememb vremena. Največkrat obolevajo za tem otroci, ki so bolj izpostavljeni zaradi druženja v večjih skupinah v šolah ali v vrtcih. Mi namesto fiziološke raztopine soli v vodi, raje svetujemo hladni namok slezenovih korenin jm 183Ta namok hitro topi sluzi in ni tako agresiven kot solna raztopina. Tudi pri tem postopku rabimo pipeto, da rahlo ogret namok nekajkrat na dan vbrizgamo v nos. S tem postopkom hitro rešimo težave z zamašenim nosom.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> JM 301 MAZILO OGNJIČ

>> MP16 OLJE ZA NOS – NASYA OLJE

>> JM 183 SLEZENOVE KORENINE