Vzroki za slabost, ta neprijeten občutek v želodcu, ko nas sili na bruhanje, so lahko različni. Najpogosteje se to dogaja nosečnicam in mlajšim otrokom, zaradi stresa v šoli, ali ker imajo občutljiv organ za ravnotežje.

Kako si lahko pomagamo z zdravilnimi rastlinami? Tudi proti slabosti si lahko pomagamo z naravnimi pripravki. Glede na povratne informacije in znanje Jožeta Majesa, svetujemo piti čajno mešanico Slabopreč JM 181, ki je sestavljena iz korenin encijana in orehovih listov. Res je čaj zelo grenkega okusa, a ravno v tem se skriva zdravilnost in to pripelje do hitrega rezultata. Ljudje pravijo, da jih slabost mine že po nekaj popitih skodelicah čaja. Tudi za nosečnice je čajna mešanica Slabopreč JM 181 je povsem varna – potrebno je namreč vedeti, da nosečnice ne smejo uživati vseh zelišč.

Navodila za pripravo čaja: 2 čajni žlički mešanice ali 3 ščepe mešanice poparimo s 6 do 7 dcl umirjenega kropa. Precedimo čez 5 do 10 min in popijemo v treh obrokih na dan. Čaj pijemo 21 dni, prekinemo za 7 dni in ponovimo po potrebi. Pripravimo vsak dan svež čaj.
Opozorilo: Običajno slabost izgine prej kot v 3 tednih.

Za svetovanje ali naročilo pokličite:
07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si
Spletna trgovina: www.kmetija-plavica.si