Gradivo, Interno Gradivo Članki

Rozacea

ROZACEA

Kaj je rozacea?
Rozacea je dolgotrajno ali celo trajno obolenje kože, pri katerem se ponavadi po osrednjem delu obraza, predvsem po licih, okrog ust ter po nosu, lahko pa tudi po čelu, pojavljajo rdečica, vidne so tanke, popokane kapilare. Gre za kronično dermatološko bolezen, ki sicer ni nevarna, je pa seveda zelo moteča in se lahko s starostjo, z leti, še poslabša, če je ne zdravimo.

Najbolj je opazna začetna nagnjenost k zardevanju, ki se lahko stopnjuje v trajno rdečico. Če bolezen napreduje, se začnejo pojavljati razširjene krvne žilice in majhni mozoljčki na pordelih predelih. Po prvem pojavu lahko rozacea izgine sama od sebe. Če pa se koža preneha vračati v svoje normalno stanje ali ko se pojavijo simptomi, kot so mozoljčki, in postanejo vidne povečane kapilare, je zelo priporočljivo, da začnemo težavo zdraviti na naraven način.

Ali lahko rozaceo zdravimo na naraven način?
Glede na svoje znanje in veliko izkušenj, Jože Majes svetuje souporabo 3 pripravkov: čajno mešanico Venček JM 129, tinkturo ognjiča JM 416 in mazilo ognjiča JM 301.

Rozacea je namreč obolenje, ki ga je potrebno zdraviti “od znotraj”, saj je smiselno za dlje časa težavo odpraviti in preprečiti nadaljnje pokanje žilic. V ta namen priporočamo piti čajno mešanico Venček JM 129, ki je sestavljena iz 70% ajde (steblo, listi, cvet) in 30% šipkovih ovojnic. Ta kombinacija zelišč zdravi ožilje po celem telesu, naredi stene žil bolj elastične, zato posledično kapilare ne pokajo več in se izboljša prekrvavitev po celem telesu. Čaj pijemo 60 dni brez prekinitve, vsak dan 1 liter čaja, ki ga pripravimo kot poparek. Za 1 liter čaja, poparimo 4 čajne žličke zelišč, 10 minutah precedimo in preko dneva popijemo v štirih obrokih.

Zelo pomembno je tudi, s čim takšno občutljivo kožo čistiti in jo negovati. Svetujemo 2 pripravka, ki ne bosta kože le negovala, vendar tudi zares zdravila simptome rozacee. Eno je tinktura ognjiča JM 416, s katero si 2 krat dnevno (zjutraj in zvečer) umivamo obraz – tinkturo razredčimo z destilirano vodo. Drugo pa je mazilo ognjiča JM 301, ki ga na kožo nanesemo na tanko in po potrebi – če je koža suha in napeta. Ognjič je namreč rastlina, ki zdravi našo kožo in deluje antiseptično, protivnetno.

Česa se je dobro izogibati?
Ne uporabljajte agresivnih pripravkov za nego obraza: čistilnih tonikov, krem in podobnega. Pri tej bolezni svetujemo, naj se bolniki izogibajo sprožilnim dejavnikom oziroma vsem stvarem, ki povzročajo rdeč obraz ali rdečico, npr. pekoči hrani, kofeinu, alkoholnim pijačam ter vročim pijačam. Svetujemo, da se bolniki dobro zavarujejo pred soncem. To vključuje omejeno izpostavljenost sončni svetlobi, nošenje klobukov in uporabo krem za sončenje s širokim spektrom SPF 20 ali več ter izogibanje ekstremno vročim ali hladnim temperaturam, kar lahko stopnjuje simptome rozacee.

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> ČAJ JM 129 VENČEK
>> TINKTURA JM 416 OGNJIČ
>> MAZILO JM 301 OGNJIČ