Jožetovi nasveti

PRIPRAVKI PROTI OSTEOPOROZI

PRIPRAVKI PROTI OSTEOPOROZI

Osteoporoza je bolezen, ki prizadene kosti.  Govorimo o zmanjšanju gostote kostne mase. Bolezen je zelo razširjena v razvitem svetu. Pri ženskah starejših od 50 let, ima to bolezen skoraj 30% žensk, pri moških, starejših nad 60 let, pa le 18%. V ZDA in v Evropi prizadene ta bolezen skoraj 70 milijonov ljudi. Bolezen je dostikrat povezana z osteo artritisom in revmatoidnim artritisom. Bolezen predstavlja veliko tveganje, da bomo utrpeli zlom kolka ali zlom vretenc. V naši bližini je center za diagnosticiranje osteoporoze v zdravilišču Dolenjske Toplice.

Dejavnosti tveganja pri tej bolezni so pretirano uživanje alkohola, kave in kajenje. V borbi proti tej bolezni je zelo pomembno gibanje, jemanje D vitamina in fermentiranega kalcija. V tradicionalni medicini poznamo kar nekaj pripravkov, kako dati našemu telesu fermentiran kalcij. Poznamo, kar nekaj načinov, kaj narediti, da bomo pridobili potrebno količino kalcija.

1.PRIPRAVEK PROTI OSTEOPOROZO Z JAJCEM IN S SOKOM LIMONE

Celo surovo domače jajce damo v kozarec za vino. Nanj ožamemo limonin sok toliko, da se jajce prikrije. To pustimo stati čez noč. Zjutraj odlijemo sok limone in na jajce spet ožamemo limono. Po osmih urah sok limone odlijemo in po potrebi to ponavljamo toliko časa, da se vsa lupina raztopi in jajce skupaj drži samo še opna. Raztopino, ki vsebuje veliko fermentiranega kalcija, prek dneva porabimo. Raztopino lahko popijemo v čaju. Dnevna doza tega je do dve čajni žlički. Ta sok s fermentiranim kalcijem pijemo redno toliko časa, da se stanje bolezni izboljša.

2.PRIPRAVEK PROTI OSTEOPOROZI Z JAJCI, S SLADKORJEM IN Z ŽGANJEM IN VISKIJEM

Deset čistih domačih jajc (celih) damo v štirilitrski kozarec s širokim grlom. Na jajca stisnemo toliko limonovega soka, da se jajca pokrijejo. Kozarec zapremo in ga damo za 10 dni v hladilnik. Po 10 dneh vsebino kozarca z mešalnikom zmešamo in precedimo. V precejeno vsebino vmešamo 1 kg rjavega sladkorja in liter domačega 50% žganja ali še bolje viskija. Vsebino nato pretočimo v steklenice in damo na hladno mesto (hladilnik ali hladno klet). Vsako jutro na tešče popijemo veliko jušno žlico pripravka. To delamo redno.

3. PRIPRAVA KISLEGA ZELJA S KALCIJEM

Iz jajčnih lupin odstranimo kožico, jih posušimo in zmeljemo. Ko ribamo zelje, na vsako zeljno glavo potrosimo čajno žličko zmletih semen. To nadaljujemo do konca priprave kislega zelja. Tako kislo zelje vsebuje veliko uporabnega in sprejemljivega kalcija. Če pa kislo zelje kupimo v trgovini že narejeno, je dobro, kakšen dan pred uporabo vmešati vanj zmlete lupine in pustite čez noč. Kalcij se v zelju fermentira. Če takšno zelje, ki je zelo zdrava hrana, redno uživamo, dobimo v naše telo zadostno količino kalcija.

A pri težavah z osteoporozo je zelo pomembno. Zavedati se moramo svojih let in kot star pregovor pravi, moramo trikrat premisliti predno brcnemo v temo. Nevarnost nam preti predvsem pozimi ob poledicah. Danes se dobi že poceni dereze, ki si jih lahko nataknemo na vsako obutev. Nas pa učinkovito varujejo pred zdrsi.

 

Prilagam še mnenje zadovoljne stranke:

“Pohvala: Moja teta sedaj stara 83 let ji je zdravnik pred 4 leti rekel, da ima tako močno osteoporozo, da bo nekoč pristala na inv. vozičku. Ker ni želela jesti tablet je delala in uživala cca 4 leta vaš pripravek za osteoporozo: 10 jajc, limonin sok, sladkor in viski. Po 10 dneh namakanja je začela uživati. Že po cca 2 letih se je pokazalo izboljšanje. Po 4 letih z malo premora je zdravnik rekel: ja gospa, kakšne kosti, katere tablete ste pa uživala? Kosti so bile tako polne kot 20 letnica, pred vašim uživanjem pa so ji obetali voziček – res pohvalno!”

 

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ