Izdelki

POSODA ZA ČIŠČENJE NOSU

POSODA ZA ČIŠČENJE NOSU

(keramika, bela) v tradiciji Ayurvede

 

V starih vedskih spisih je JALA NETI opisana kot vsakodnevno čiščenje predela nosu z uporabo lončka za čiščenje nosu. To je zelo učinkovita metoda za lajšanje vseh pogostih nepravilnosti v predelu nosu. Postopek jala neti pomaga pri lajšanju neravnovesij in lajša ohranjanje mladosti.

Nudi učinkovito in enostavno čiščenje dihalnih poti ter izločanje sluzi, ki je morebiti gosta ter lepljiva ter onemogoča normalno dihanje.

Higiena nosne votline je izredno pomembna predvsem pri vseh tistih, ki imajo težave z dihali, astmatiki, vsi, ki pogosto zbolevajo za prehladom, vnetjem ali podobnimi infekcijami dihalnega sistema.
Učinkovito lajša tudi probleme s smrčanjem in alergijami.

izpiranje nosu z neti lončkom

KOMU JE TO NAMENJENO:

  • osebe z akutnim in kroničnim rinitisom ali sinusitsom ter alergikom
  • po operativnih posegih v nosu (posvet prej z zdravnikom)
  • za vzdrževanje higiene nosu in nosne votline, predvsem športnikom oz. osebam, ki se veliko ukvarjajo s športom
  • osebam, ki imajo težave z dihanjem v zaprtih prostorih, kjer se ogreva na centralni ali klimatski sistem

Osebe, ki imajo težave s sinusi in alergijami, lahko postopek ponavljajo dnevno. Športniki in rekreativci pa vsaj vedno pred vadbo.

NAVODILA ZA UPORABO:

1.) Posodico za čiščenje nosu neti napolnite s toplo, rahlo soljeno vodo. Izogibajte se soli, obogateni z jodom,  uporabite samo dobro in naravno sol brez kakršnih koli dodatkov, kot je himalajska kristalna sol ali čista morska sol. Koncentracija soli je približno 1 % (kar pomeni 2,5 g soli na 1/4 l vode).

2.) Vstavite izliv lončka za čiščenje nosu v eno nosnico. Položaj glave in lončka za čiščenje nosu se prilagodi tako, da voda izteka iz druge nosnice. Vdihnite vodo, da izteče iz druge nosnice. Med postopkom sproščeno dihajte skozi usta.

Tehnika ni tako težka ali neprijetna, kot si človek misli na prvi pogled. Nad tem preprostim in učinkovitim načinom ohranjanja zdravja boste prijetno presenečeni. Ko se vadba naučite, se opravi v približno 3 minutah in se zlahka vključi v vsakodnevno rutino čiščenja telesa, kot je prhanje ali čiščenje zob.

V primeru telesne bolezni priporočamo, da se posvetujete s svojim zdravnikom.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> NETI POT POSODICA ZA NOS – VELIKA

>> NETI POT POSODICA ZA NOS – MALA

>> NETI SOL ZA ČIŠČENJE NOSU