OVES

(Avena sativa)

 

Oves spada med žitarice. Lahko rečemo, da spada med trave. Zraste čez meter visoko in uspeva od nižin do višine okrog 1700m. Sejemo ga zgodaj spomladi, Ko oves dozori, uporabljamo plodove v kulinariki in za zdravljenje. Zelen požet, ko rastlina že ima klase, vendar se zrna še mlečna, pa požanjemo slamo, ki jo na hitro posušimo na temperaturi do 40C. Tako požeto slamo uporabljamo za kopeli in čaje.
oves

Ovseno zrnje uporabljamo za različne stvari. Ovseno zrnje je odlična hrana za konje. V posušenem zrnju je veliko škroba, vlaknin, beljakovin, aminokslin, cel spekter vitaminov B. Ker se škrob v ovsenih kosmičih pretvori v lahko prebavljiv dekstrin, je lahko prebavljiva hrana za otroke in tudi za diabetike.

 

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ