OLJE OREHOVO

Orehovo olje je tako dragoceno, da ga nekateri imenujejo “tekoče zlato”. Izredno bogato je z omega 3 maščobnimi kislinami, ki so esencialnega pomena za telo. Orehovo olje je izvrsten dodatek za preliv solat, žitnih jedi in tudi jutranjih kosmičev z jogurtom. Še posebej je zdravo jutranjo žvrkljanje.

Le malo je naravnih izdelkov, ki vsebujejo toliko zdravilnih učinkovin kot oreh. Orehovo olje je koncentrat tega izjemnega plodu narave. Medicina v zadnjem času vse bolj priznava pozitivne učinke orehovega olja. Že več medicinskih študij je pokazalo, kako zelo čudežno moč bi lahko oreh skrival v sebi – povezujejo ga z zmanjševanjem tveganja za bolezni srca in ožilja, pomen mu pripisujejo pri preprečevanju sladkorne bolezni in celo pri premagovanju raka. Orehovo olje si počasi, vendar vztrajno utira pot v sodobno medicino, kjer postaja vse bolj cenjen. Najnovejša znanstvena dognanja so pokazala v izjemne pozitivne učinke za zdravje, ki jih je mogoče doseči pri rednem uživanju orehovega olja. Rezultati novih medicinskih študij nam pomenijo potrditev naše dosedanje prakse. V nadaljevanju predstavljamo povzetke omenjenih znanstvenih študij, s katerimi so bili dokazani mnogi pozitivni učinki orehovega olja za zdravje.

Orehovo olje je naravni balzam in ga lahko uživamo tri krat po ŽLIČKO NA DAN. Uživanje orehovega olja je istočasno čiščenje krvi in preprečevanje kislosti v tankem črevesju. Deluje na vse kisline tako jih najprej nevtralizira, nato se z njimi spoji in izloči se biorazgradljiv lug.

Ker blokira kisline (jeter, žolča ), zavira prebavo in telo dobi iz hrane samo uporabne snovi; vitamine, minerale, esencialne aminokisline, ki so v živih beljakovinah in orehovem olju samem. Vse ostalo se neprebavljeno, razgrajeno z lugom, izloči. Orehovo olje se razgradi in telo dobi dovolj moči, da opravi vse funkcije v telesu. Bolni, predvsem rakasti bolniki, s tem ne hujšajo niti jim ni treba biti na postu, ker ne prebavijo hrane.

Orehovo olje vedno uživamo pred obrokom!

Lug, ki se ustvari (olje + hrana), je najboljše čistilo črevesja, istočasno se črevesje zdravi oblog in vnetja. Orehovo olje je odlično za ljudi, ki jim ledvice delajo premalo. Če popiješ olje, se ohladi črevesje in to požene ledvico. LJUDEM, KI IMAJO HIPREFUNKCIJO LEDVIC PITJE OREHOVEGA OLJA ODSVETUJEMO.

Uporaba orehovega olja in zakaj je dobro:

  • Izboljšuje spomin; Omega3 je pomembna komponenta zunanje membrane možganskih celic, ki skrbijo za prenašanje živčnih signalov, potrebnih za razmišljanje, učenje in spomin. Redno uživanje orehov ali orehovega olja izboljša sposobnost za učenje in zmanjša pozabljivost.
  • Pomaga pri nespečnost; Orehovo olje povečuje produkcijo melatonina v krvi. Ta hormon je odgovoren za dober spanec. Orehovo olje preko blagodejnega učinka na spanec pomaga pri zmanjševanju stresa, depresije in anksioznosti. Pred spenjam priporočamo 2 žlički orehovega olja.
  • Odpravlja slabovidnost; Žvrkljanje orehovega olja v ustih se priporoča ob slabovidnosti in sivi mreni. Olje žvrkljate (lahko tudi pogoltnete) trikrat na dan. Po enem mesecu naj bi bila izboljšava vida takšna, da bi se vam spremenila dioptrija. Olje razširi arterije v glavi, ob zaužitju vam bo postalo vroče, vendar bo občutek po nekaj minutah minil.
  • Odlično za srce in ožilje; Orehovo olje vsebuje zdrave maščobe, ki znižujejo holesterol, prav tako kontrolira sladkor v krvi. Omega3 zmanjša LDL holesterol (slabi holesterol) in poviša HDL (zdravi) holesterol. Olje pomaga pri vzdrževanju prožnosti arterij in s tem ščiti pred boleznimi srca in ožilja.
  • Razstruplja telo; Ko strupi pridejo v stik z orehovim oljem, se naložijo in se preko urina izločijo iz telesa. Orehovo olje na kisline učinkuje tako, da jih nevtralizira. S tem preprečuje kislost v tankem črevesu in čisti kri.
  • Sredstvo za hujšanje; Olje uživamo pred obrokom, ali 1 čajno žličko 3x dnevno, ali pa ga 1x dnevno grgramo v ustih po eno minuto. Daje nam občutek sitosti še dolgo po zaužitju, zavira kisline in s tem prebavo.

 

Orehovo olje v prehrani

Orehovo olje se v prehrani uporablja hladno, kar pomeni, da se ga ne peče ali cvre, saj je občutljivo za oksidacijo in s kuhanjem dobi rahlo grenak okus. Kljub temu je samo po sebi odličen dodatek za solate, pečen krompir, ribe, zelenjavo, različne žitne jedi na primer za kosmiče za zajtrk. Dodajajo ga tudi k makaronom in sladicam, na primer pečenim breskvam. Hrani da rahel okus po orehih.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> OLJE OREHOVO 

 

Related Posts