Razno

MEŠANICE AJURVEDSKIH ZAČIMB – ČURNE

MEŠANICE AJURVEDSKIH ZAČIMB – ČURNE

Z ajurvedskimi začimbnimi mešanicami (čurnami) lahko pripravite odlično začinjene jedi in istočasno uskladite vse tri doše Vato, Pitto in Kapho (trije osnovni principi v naravi, kot pravi Ajurveda biti v ravnovesju, za izpolnjeno in srečno življnenje). Ni pravil katero Čurno moramo uporabljati pri določeni hrani, zato eksperimentirajte in odkrijte sami ves razpon možnosti. Najbolje da imate vse tri Čurne vedno pri rokah in izberete Čurno katere okus najbolje ustreza izbrani hrani. Na voljo so v priročnih škatlicah.

 

VATA ČURNA

Pikantna in z pridihom karija. S kumino, grškim semenom, kurkumo, asafoetido in ingverjem. Uravnoteža Vata došo. Posebno je primerna za hrano, ki zvišuje Vato došo, kot je npr. vsa zelena zelenjava 8zelje, bučke, brokoli,…), koruza, stročnice in solate. Odlična tudi za vse juhe.

vata churna

PITTA ČURNA

Rahlo eksotična in prefinjena. S koriandrom, komarčkom, kuminim semenom, kardamomom, ingverjem in kurkumo. Uravnoteža Pitta došo. Posebno je primerna za hrano, ki zvišuje Pitta došo, kot je paradižnik, paprika ali pri mesnih jedjeh, ali pa jo uporabljajte glede na okus. Posebej se prileže poleti ali v času vročega vremena.

 

Rahlo eksotična in prefinjena

KAPHA ČURNA

Pikantna z rahlo pekočim okusom. Z ingverjem, koriandrom, črnim poprom in kurkumo. Pomaga uravnovesiti Kapha došo. Priporočamo pri težje prebavljivih jedeh in ko se želite poigravati z dodajanjem rahlo posebnih začimb.

Pikantna z rahlo pekočim okusom

 

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> CHURNA VATA BIO, 50g

>> CHURNA KAPHA BIO, 35g

>> CHURNA PITTA BIO, 50g