Interno Gradivo Članki

MA 505 TRIPHALA

MA 505 TRIPHALA – TROJNO ČIŠČENJE

Najbolj poznan in najbolj učinkovitejši preparat za čiščenje telesa in odlična rasajana (zeliščni pripravek za pomlajevanje) sestavljen iz treh sadežev. Primerna za dolgotrajno uporabo. Triphala čisti prebavila, presnovo, kri, imunski sistem, mišice in maščobe. Poleg tega, da globinsko prečiščuje telo, ga hkrati tudi neguje oz. hrani dele telesa, ki so bili očiščeni, kar jo odlikuje napam drugim izdelkom, saj je to eden redkih izdelkov, ki hkrati prečiščuje in hrani telo. Zato velja za rasajano – preparat za pomlajevanje.

Uporaba triphale:  1 zeliščno tableto 2x dnevno s toplo vodo – pred spanjem in zjutraj na tešče. V primeru težjega odvajanja blata pa 2 zeliščni tableti pred spanjem s toplo vodo.

UČINKI DELOVANJA:

– jemlje se lahko dlje časa in ima ob tem globok očiščevalni učinek; prodira globoko v fiziologijo in sprošča toksine iz krvi, mišičnega in maščobnega tkiva

– ker čisti kri, dobro vpliva na čistočo in zdravje kože

– posebej poživlja prebavni trakt: delovanje prebavil, spodnjega dela trebuha, menstrualni tok, izločanje

– pomaga ohranjati zdrav prebavni trakt in razstruplja jetra, črevesje, kri, izloča toksine

– znižuje raven rdečih krvnih celic in uravnava sladkor v krvi

– pomaga pri izločanju maščob iz telesa

– uravnava holesterol

– čisti urin in podpira zdravje urinarnega trakta

Trifala dobesedno pomeni trije sadeži Haritaki, Amalaki in Bibhitaki. Vsak od sadežev je vsak za sebe zelo učinkovit, učinkovitost Trifale narašča s pravilnimi proporci mešanice.

Malo bolj podroben opis dveh sadežev:

HARITAKI Beseda haritaki pomeni odpeljati vse bolezni stran. Podobno kot amalaki vsebuje haritaki 5 do 6 okusov, kar v skladu z znanjem Ayurvede pomeni, da ima zelo široko delovanje in dejansko pomirja vse tri doše. Od vseh doš najbolj pomiraja Vata došo. Prinaša nežno hranljivo energijo, ki ustreza hranljivosti materinega mleka. Je rasajana – sredstvo za pomlajevanje in krepitev organizma. Haritaki je odličen za oči in kožo. Kožo čisti in pomlajuje. Odpravlja mastnost kože in vnetja – ekceme. Notranje deluje zdravilno na vse organe in jih regenerira. Podpira boljše razgrajevanje hrane in očiščenje telesnih kanalov. Vzpodbuja jasnost duha in krepi spomin. S tem harmonizira delovanje možganov. Znanstveno je potrjeno da krepi delovanje jeter.

AMALAKI ali Amla je ena najbolj znanih ajurvedskih rastlin če ne najbolj znana. Indijska tradicionalana medicina ji pripisuje izjemne učinke, opisovana je v vseh vedskih starodavnih tekstih. Imenujemo jo Dhatri ali dojilja, ker ima s svojim negujočim, blagodejnim in zdravilnim učinkom lastnosti kot jih ima mati dojila. Je izjemno satvična rastlina. Teksti o njeni uporabi obljubljajo dolgo in zdravo življenje. Amalaki izboljšuje moč prebave – prebuja Agni in hkrati pomirja Pitta došo, izboljšuje moč, spomin in izžarevanje.

Po opravljeni čistilni kuri se ne počutimo več napihnjene, prebava se nam uredi in posledično imamo tako več moči, se bolje počutimo. Spremembe se opazijo tudi na koži, saj postane bolj čista in mehka.

DOZIRANJE:

– kot RASAJANA: 1 tab. 2x dnevno s toplo vodo

– kot ODVAJALO: 1-2 tab. pred spanjem s toplo vodo

– OGNOJKI V USTIH: pol grama prahu mnanaesemo na zob 2-3x dnevno in 2-3 tablete 2x dnevno s toplo vodo

– TEŽAVE Z OČMI: 1 žlico prahu nmočimo v vodo, pustimo čez noč, odcedimo in spiramo oči s tekočino.

Primerno za vse starostne skupine.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> MA 505 TRIPHALA, 60g

>> MA 505 TRIPHALA, 250g