Interno Gradivo Članki

KARPALNI KANAL

KARPALNI KANAL

Ljudje so od nekdaj uporabljali za zdravljenje pripravke iz gline in zdravilnih rastlin. Celili so rane in blažili bolečine. Vprašali se boste zakaj. Pri teh terapijah uporabljamo sinergijsko moč mešanice. Rastline, ki jih lahko uporabimo za mešanje z glino, so: islandski lišaj, gabez, dežen in brin. Te zmesi so izključno za zunanjo uporabo. Uporabimo lahko suh pripravek, na primer mešanico suho drobno zmlete gline in posušenega dobro zmletega islandskega lišaja za posipanje ran, ki se težko zacelijo.

Mokra obloga pa se naredi tako, da posušeno in zdrobljeno zdravilno rastlino poparimo s primerno količino umirjenega kropa in ji po določenem času primešamo glino v prahu. Tako pripravimo oblogo iz gabeza in gline.

V tem primeru gabezove korenine, naberemo pozno jeseni, posušimo in zmeljemo. Pri teh oblogah moramo paziti, da jih smemo uporabljati le 15 dni, nato pa tri meseca gabeza tudi zunanje ne smemo uporabljati. Take obloge uporabljamo pri čiščenju karpalnih kanalov v zapestju, pri zlomih, zatrdlinah, zvinih in artroznih obolenjih. Za odpravo bolečin v kolenih uporabljamo zmes gline in dežna. Pri ljudeh, ki imajo kožo zdravo in razmeroma debelo, lahko naredimo za te težave zmes line, dežnovih korenin in jabolčnega kisa.

V Bosni priporočajo zdravljenje artroze z zmesjo gline, zmletih plodov brina in močnega kisa lesenik. Take obloge se daje bolniku na koleno čez noč, ni pa priporočljiva za ljudi s tanko kožo, ker je praksa pokazala, da se je koža zaradi kisa močno vnela. Skratka pri uporabi gline, rastlin in vode ali kisa je potrebna previdnost in predvsem preudarnost.

Zmes gline in vode dajemo bolniku na prizadeto mesto 1x ali 2x dnevno. Uporabljeno oblogo vedno zavržemo. Obloga, ki se da na prizadeto mesto naj bo debela od 5 do 10 mm. Priporočamo da se pripravi obloga s čisto (priporočamo prekuhano) vodo, naj bo rahlo ogreta, nikakor pa ne pripravljena z mrzlo vodo. Pri tem je potrebno paziti, da se obloga če je potrebno zaščiti z zračno čisto tkanino, pa naj bo to gaza ali druga čista tkanina. Ne priporočamo sintetičnih tkanin. Nikakor pa ne smemo obloge zaščititi s folijo, ki ne prepušča vode.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini: