Izdelki

KOPELI, pripravljene z zdravilnimi rastlinami

KOPELI, pripravljene z zdravilnimi rastlinami

V veliki večini smo vsi med prenovami kopalnic nadomeščali banje s tuši. Sedaj pa, ko pomislimo nazaj, nam je večkrat žal kot ne. Karkoli že, če nimamo kadi, se pa znajdemo, kako drugače.

kopeli z različnimi zelišči

KOPEL IZ SENENGA DROBRIRJA

nekaj prgišč senenega drobirja (najboljši je drobir planinskega sena, ki ni bil nikoli gnojeno ali polivamo z gnojevko ali z umetnim gnojilom), tudi do 1,5 kg poparimo z 5 litri kropa. Pustimo 30 minut, da se izlužijo zdravilne snovi iz sena. Precedimo in zalijemo z vodo temperature 38°C do 39°. Vstopimo v vodo in se skupaj z njo ohlajamo do največ 20 minut. Ko gremo iz vode, se ne obrišemo, ampak zaviti v rjuho zlezemo v postelj in se dobro pokrijemo. Po kopeli počivamo 1 do 2 uri. Važno! Pazite da se ne prehladite, prostor naj bo dobro ogret!

KOLMEŽEVA KOPEL

Iz 100g zrezane korenine pripravimo zavretek, ki naj pokrit stoji 15 minut. Ta ekstrakt dodamo kopeli. Ekstrakt lahko hranimo v hladilniku nekaj dni in ga uporabljamo za delne kopeli pri mrzlih nogah, rokah in ozeblinah. Kolmeževe kopeli so zaradi močno poživljajočega delovanja posebno priporočljive pri splošnem slabem počutju, okrevanju, pri anemijah in presnovnih obolenjih. Ob uporabi čaja kopeli dodatno izboljšujejo počutje pri prebavnih težavah.

RMANOVA KOPEL

Uporabi se 100g svežega ali suhega zelišča, pripravimo kot poparek z enim litrom vode. Uporablja se za sedežne kopeli.Poparek naj bo pokrit 20 minut, nato ga precedimo in dodamo vodi.

KOPEL IZ PLAHTICE IN DODATNIH ZELIŠČ ZA ŽENSKE TEŽAVE

Za sedežno kopel si pripravimo mešanico zelišč (v enakih delih) iz plahtice, hrastove skorje, preslice in ovsene slame. 50 do 60 g mešanice damo v 1 liter hladne vode, segrejemo do vretja in pokrito pustimo stati 10 minut. Prevretek odcedimo in dodamo sedežni kopeli.

KOPEL ZA ZDRAVLJENJE SINDROMA NEMIRNIH NOG

Mnogo ljudi se srečuje s težavo, nemirnih in pekočih nog. Naredimo mešanico preslice, plahtice in hrastovega lubja. Pet jušnih žlic posušene mešanice poparimo s petimi litri kropa in pustimo vreti še kakih 5 minut. Po 10 minutah prevretek precedimo in ga zlijemo v lovor. V tem prevretku si namakamo noge do 20 minut. Potem gremo spat. Dobro pa je udi, da nam zdravnik ugotovi, če imamo v telesu dovolj kalija, ali če smo slučajno sladkorni bolniki.

KOPEL IZ OVSENE SLAME

Koliko ovsene slame si vzamemo za kopel – z obema rokama primemo narezano slamo in jo poparimo z 10 l kropa. Vse kuhamo še, kakšne 4 minute in nato ta prevretek precedimo v kopalno kad. Kad napolnimo z vročo vodo cca. 35°C. V tej vodi se namakamo 20 minut. Nato se nič ne obrišemo in zlezemo med rjuhe. S takim kopanjem si zdravimo bolečine v kosteh, ki so bodisi revmatičnega izvora ali posledica hudih anginjskih obolenj. Take kopeli si delamo toliko časa, da bolečine minejo.

KOPELI PRI TEŽAVAH Z NEPLODNOSTJO

Dve pesti zmletega hrastovega lubja dajte v desetlitrski lonec. Uporabimo lubje 2 do 3 leta starih hrastovih poganjkov. Lubje nabiramo v času muževnosti. Prelite s 5 litrov kropa in kuhajte še pol ure. Če ste to kuhali zjutraj, naj stoji do večera. Prevretek precedite v kad in dodajte primerno količino vroče vode. Nato sedite v čaj in sicer za 20 minut. Ko vstanete se nič ne obrišete in takoj pojdite v posteljo med rjuhe. To delajte 7 dni.

Drugi teden kuro ponovite, le da naredite prevretek iz posušene ovsene slame, požete, ko so klasi še zeleni.

Po 7 dneh naredite še tretjo kuro s posušenim mladim brezovim listjem.

Tritedensko kuro začnete izvajati takoj po menstruaciji. Počakate, da menstruacija mine in kakšen teden počivajte. Nato tritedensko kuro ponovite. Ponavadi pride do zanositve že po dveh kurah. Ta postopek je zelo učinkovit pri vnetih jajčnikih, cistah na jajčnikih in neplodnosti.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> KOLMEŽ KORENINA 100g

>> RMAN 100g

>> OVSENA SLAMA 100g

>> HRASTOVO LUBJE 100g