KANDIDA

 

Kandida (notranje glivice) je težava vedno večjega števila ljudi, saj k njenemu razrastu najbolj pripomore neuravnotežen način prehranjevanja in stres. Na razrast kandide vplivamo tudi z zdravili, ki uničujejo črevesno floro (antibiotiki, hormonske terapije, kontracepcijska sredstva, steroidi) in če imamo šibak imunski sistem.
kandida

 

Preden se lotimo odpravljanja kandide, moramo vedeti, da je to dolgotrajen postopek, saj do vzpostavitve zdrave črevesne flore ne pride čez noč. Opustiti moramo uživanje hrane, ki prija kandidi in uničuje koristne mlečnokislinske bakterije, poskrbeti, da je v črevesju dovolj mlečnokislinskih bakterij in z nekaterimi naravnimi snovmi dodatno uničiti kandido. Pri celovitemu odpravljanju kandide je zelo koristna tinktura JM 402.

dieta.

 

Kaj jesti in česa ne?

Najprej moramo iz prehrane izločiti prav vse sladkorje, tudi manj škodljive, kot so rjavi sladkor, med in melasa. Izogibati se moramo tudi sadju in suhem sadju, čeprav je škoda, ki jo povzroči sadje, manjša kot pri uživanju dodanih sladkorjev, saj vsebujejo tudi vlaknine, vitamine in rudnine. Ker se ogljikovi hidrati v presnovi pretvarjajo v sladkorje, moramo opustiti tudi belo moko in pecivo. V majhni meri lahko uživamo polnovredna žita, piro, kamut, rž, proso, kvinojo in amarant. Izogibati se moramo živilom, ki vsebujejo aktivne kvasovke: alkoholu, gobam (z izjemo svežih šitak) in sirom s plemenitimi plesnimi. Lahko pa jemo fermentirane mlade sire (mocarela, beli sir) ter nepasteriziran ovčji ali kozji sir. Naš prehranjevalni načrt je lahko sestavljen iz zelene zelenjave, buč, graha, leče, čičerke, boba, fižola, oreščkov in semen. Mesu, jajcem in ribam se raje izogibamo, živalske beljakovine in maščobe pa nadomeščamo z rastlinskimi. Namesto mleka uživajte fermentirane mlečne napitke in napitke iz soje. Uživajte tudi veliko kislega zelja, kisle repe ali fermentirane soje v obliki tempeha in misa.

 

Mlečni fermenti

Probiotiki obnavljajo koristno črevesno floro in normalizirajo kislost v črevesju. V zdravem črevesju je več bakterij, ki proizvajajo kisik, česar glivice ne marajo (s protiglivično dieto ne dobijo hrane, z razkisanjem je telo bazično), saj je zanje primernejše anaerobno okolje.

 

Česa kandida ne mara?

Kandido uničujejo tinktura ameriškega oreha, kokosova maščoba, česen, čemaž, grenivkine pečke ter eterično olje poprove mete ali origana, ki ju zaužijemo v obliki kapsul. Priporočljivo je, da jih uporabljamo le, če so težave s kandido še v začetni fazi ali ko je telo že dovolj razstrupljeno.

 

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

 

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> TINKTURA JM 402 AMERIŠKI OREH

 

Related Posts