KALCINACIJA oz. KALCIFIKACIJA

Če tudi vi čutite bolečino ob zapenjanju nedrčka, pri dvigu rok nad glavo ali pri zapenjanju varnostnega pasu oziroma težje premikate roko v višini nad glavo ali za hrbet, lahko tudi vi trpite za nalaganjem kalcija v tkivih, kjer ga ne bi smelo biti.
Kalcinacija na območju ramenskega sklepa je precej pogosta tegoba, ki po novejših podatkih prizadene od 2 do 22 odstotkov ljudi, starih od 40 do 65 let, najbolj pogosto ženske. Kalcinacija povzroči bolečino ob premikanju rok ali ležanju na rami, pomeni tudi slabšo gibljivost ramenskega sklepa.

Strokovnjaki še niso odkrili pravega vzroka, znano pa le to, da težava nastanejo zaradi obrabe, zlasti pri ljudeh, ki opravljajo ponavljajoče se gibe (dvigovanje, prenašanje, delo za računalnikom …) in pri tistih, ki so utrpeli kako poškodbo. Tovrstne težave torej niso povezane s prehrano oziroma vnašanjem kalcija, kot bi lahko pomislili zaradi imena.

Kalcinacija

Jože Majes: Kako preprečiti kalcinacijo?

Paziti moramo kako premikamo roke, da torej ne poškodujemo ramenskega sklepa in ne natrgamo mišic v njem. Priporoča se postopno razgibavanje ramenskega obroča in čim manj odročnih gibov nad višino prsnega koša. Težave se lahko večajo, razlogov pa je lahko več: preobremenitev, poškodbe nastopi zaradi vnetja mišic in tkiv na kosti ali natrganje mišice. Če poškodbe ne zdravimo, pa temu sledi še kalcinacija.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Related Posts