JM 700 PEGASTI BADELJ

Pod izrazom zeliščna olja razumemo hladna stiskana semenska olja, v katere namočimo dele rastlin. V olje namakamo sveže ali suhe dele rastlin. V naših krajih največkrat uporabljamo hladno stiskana oljčna olja.

Semensko olje pegastega badlja je neuporabno. Zdravilni silimarini in silibumi se skrivajo v eteričnem olju badlja.  Eterična olja se iz semena izločijo le v alkohola in olja.

Za pripravo 1 litra olja potrebujemo 150g grobo zmletih semen pegastega badlja, ki ga zalijemo z 850g hladno stiskanega olivnega olja. Uporabimo lahko tudi hladno stiskano sezamovo olje. Če seme preveč fino zmeljemo bo šlo na dno, kar pa ni dobro. Kozarec v katerega smo naredili badljevo olje, damo za 30 dni na okensko polico, da je čimbolj izpostavljeno soncu. Po 30 dneh olje precedimo, ga pretočimo v temno steklenico in ga spravimo v temno omaro.

Z oljem badlja zdravimo jetra, vranico in slinavko. Dejansko ščiti jetra pred strupi. Kurativno priporočamo piti tri čajne žličke olja pegastega badlja na dan, preventivno dve čajni žlički na dan. Zraven priporočamo še pitje čajne mešanica za zdravljenje jeter – Hepa čaj jm 157.

Če se vprašate zakaj seme pegastega badlja ne namakamo v alkohol – kot tinkturo. Preprosto zato, ker z oljem badlja zdravimo jetra, vranico in slinavko. Za te organe pa je že majhna količina alkohola škodljiva. Zamislite si, da dajemo tinkturo zdravljenemu alkoholiku, ki ima poškodovana jetra.

Jetra so organ, kjer se nabirajo vsi strupi, ki pridejo v naše telo ali jih proizvede naše telo samo. Niso oživčena, zato ne bolijo.

Na Kmetiji Plavica priporočamo olje pegastega badlja za te bolezni:

  • hepatitisi
  • ciroza jeter
  • zamaščena jetra
  • metastaze na jetrih
  • povečani jetrni testi
  • za čiščenje jeter zaradi uživanja analgetikov, citostatikov in drugih sinteznih zdravil
  • za vnetje slinavke
  • za težave z vranico
  • za zastrupitve z gobami
  • za sladkorne bolnike

Pri olju pegastega badlja do zdaj niso odkrili stranskih učinkov. Priporočamo ga tudi športnikom, za regeneracijo po hudih naporih. Uporablja se preventivno in kurativno. Priporočamo, da se ga po treh tednih jemanja olja kura prekine za par dni cca.7 dni in potem nadaljujete. Priporoča se narediti do 3 zaporedne kure potem pa malo daljši premor.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> JM 700 PEGASTI BADELJ, 200ml

>> JM 700 PEGASTI BADELJ, 100ml