Jožetovi nasveti

HUD KAŠELJ PRI DOJENČKIH

HUD KAŠELJ PRI DOJENČKIH

Dojenčkom dajemo čaj po steklenički ali pa po žlički. Zelo pomaga čaj naših babic. Naredimo pa ga tako, da čebulo prekuhamo in jo posladkamo z medom. Čaj ima zelo neprijeten vonj. Otrok naj ga popije največ pol ali celo manjšo stekleničko. Priporočamo tudi prsne obkladke, ki jih naredimo tako: na olju prepražimo dve pesti suhih kamiličnih cvetov, da potemnijo. Kamilice zavijemo v dve krpi in jih tople položimo na otrokove prsi. Ko se ohlade, jih spet segrejemo.

Recept ki je Jožetu rešil življenje kot dojenčku: Ko sem bil star 3 mesece sem dobil hudo vnetje pljuč. Takrat je prišla do moje matere starejša ženica katera je veliko vedela o zdravilnih rožah in kako pomagati, če ne moreš do zdravnika. Krpo je namočila v rahlo ogreto olivno olje. To krpo – obkladek položimo dojenčku na prsa. Potem ga ovijemo z brisačo. Ko se olje ohladi, ga spet segrejemo. Jože pravi, da takrat ko so bili zdravniki zelo redki in je njegovo življenje viselo na nitki, mu je ta gospa mu je rešila življenje.

Od čajev pa je zelo dobra tudi čajna mešanica JM 197 OTROCI, KAŠELJ. Ta mešanica vsebuje slez list, timijan, islandski lišaj, in slezenovec list; pripravi pa se kot hladni namok. V 1 liter hladne vode se namoči 4 čajne žličke mešanice. Pustite namakati 6-8ur, najbolje čez noč. Zjutraj precedite in segrejete vendar ne zavrete!. Shranite v termovko in se pije po požirkih skozi celoten dan. Otrokom ni potrebno piti ravno 1 liter dnevno lahko tudi manj. Pije se 3 tedne, potem 7-dnevna prekinitev in lahko kuro ponovite.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> ČAJ JM 197