HIPERTENZIJA ALI ZVIŠAN KRVNI TLAK

Visok krvni tlak ali hipertenzija je bolezen, ki lahko poteka nemo, čisto brez težav, vendar jo je potrebno zdraviti. Sicer tvegamo pojav:  možganske kapi, srčnomišičnega infarkta, odpovedi ledvic in drugih zapletov.

Krvni tlak zagotavlja primeren pretok krvi v ožilju. Pretok krvi mora zadostiti potrebe organov po kisiku in hranilnih snoveh, ki so potrebni za normalno delovanje.

Krvni tlaka določata dve vrednosti:

  • višja vrednost ali sistolični tlak je tlak v arterijah med srčnim utripom, ko se srce skrči in iztisne kri v ožilje;
  • nižja vrednost ali diastolični tlak je tlak v arterijah med dvema utripoma, v času relaksacije srca.

Vrednosti krvnega tlaka zaradi enostavnosti še vedno izražamo v milimetrih živega srebra (mmHg).

Krvni tlak se spreminja z s spreminjanjem telesnega položaja, odvisen je od telesne aktivnosti, višji je podnevi, med spanjem pa se zniža.

Da se krvni tlak zviša je lahko vzrok tudi: tudi ob razburjenju,strahu, bolečini, med telesno obremenitvijo in podobno, vendar se kmalu po prenehanju dražljaja potem zniža. To je normalno reakcijo organizma, ki se pojavlja pri zdravih osebah in tudi pri bolnikih s hipertenzijo.

Krvni tlak je zvišan, če je sistolični krvni tlak enak ali višji kot 140 mmHg, diastolični krvni tlak pa enak ali višji kot 90 mmHg.

Medicinski izraz za trajno zvišan krvni tlak je arterijska hipertenzija.

Razvrstitev arterijske hipertenzije glede na višino krvnega tlaka:
sistolični krvni
tlak (mmHg)
diastolični krvni
tlak (mmHg)
optimalni krvni tlak pod 120 pod 80
normalni krvni tlak 120-129 80-84
visoko normalen krvni tlak 130 -139 85 -89
arterijska hipertenzija ≥140 ≥90

Dolgotrajno zvišan krvni tlak lahko povzroči:

  • okvare ožilja, srčno odpoved, srčnomišično in možgansko kap, ledvično odpoved,…

Vzroka arterijske hipertenzije v večini ne poznamo in je ne moremo ozdraviti, z ustreznim zdravljenjem pa lahko znižamo krvni tlak na normalne vrednosti in s tem celo preprečimo nastanek zapletov zaradi trajno zvišanega krvnega tlaka.

Arterijska hipertenzija običajno ne povzroča težav, zato jo lahko odkrijemo le z merjenjem krvnega tlaka. Da bi potrdili, da je krvni tlak trajno zvišan, je dobro, da si ga sami merite doma!

Krvni tlak merimo običajno na nadlahti v sedečem položaju. Paziti moramo, da krvni tlak merimo z manšeto, ki ustreza obsegu preiskovančeve nadlahti. Za lažjo postavitev diagnoze in spremljanju učinkovitosti zdravljenjasi pišite dnevnik meritev krvnega tlaka.

KAKO SI LAHKO POMAGAMO Z ZDRAVILNIMI RASTLINAMI:

Čajna mešanica JM 208 PRITISK, pomaga pri težavah s previsokim krvnim tlakom, ga uravnava in krepi srčno mišico.. Ta mešanica je sestavljena iz naslednjih zdravilnih rastlin: glog,srčnica, melisa, plešec in ajda. Čaj se pripravi po navodilih 1 liter dnevno, se ga popije. 100g pakiranje zadostuje za 1 zdravilno kuro, cca. 21 dni. Ker vsebuje mešanica glog, raje ne kombiniramo s farmacevtskimi zdravili za srce oz. povišan krvni tlak.

Odlične so tudi JM413 KARIDO KAPLJICE, so sestavljene iz naslednjih sestavin: osnova je glicerol in voda in pa glog, srčnica in melisa. Svetujejo se za krepitev srčne mišice, proti povišanem krvnem tlaku.  Priporoča se da jih uživamo 3 krat na dan po 20 kapljic pred obrokom. Kapljice zmešamo z malo čaja ali vode. Eno pakiranje 1 dcl zadostuje za 1 zdravilno kuro, cca. 21 dni. Ker vsebujejo kapljice glog, raje ne kombiniramo s farmacevtskimi zdravili za srce oz. povišan krvni tlak.

Indijsko tradicionalno zeliščarstvo AJURVEDA pa priporoča za to težavo naslednji izdelek: ZELIŠČNI TABLETI MA289 KALMOMAP. Ti zeliščni tableti delujejo kot tonik za možgane, zato pomagajo pri vseh živčnih stanjih. Ker tako, dobro pomirjajo, pomagajo tudi pri povišanem krvnem tlaku in boleznih srca, ki nastanejo zaradi stresa. Priporoča se uživati  po 1 zeliščno tableto 2x dnevno s toplo vodo pol ure pred obrokom, zjutraj in zvečer. Pakiranje vsebuje 60 zeliščnih tablet.

Drugi primerni zeliščni tableti pa imajo oznako MA1779 KARDIPROTEKT. Ti zeliščni tableti so primerni za zaščito srca, pomagajo znižati tlak, ter znižujejo holesterol. Pakiranje vsebuje 60 zeliščnih tablet.Uživajo pa se po 1 zeliščno tableto 2x dnevno s toplo vodo pol ure pred obrokom, zjutraj in zvečer.

Če jemljete farmacevtska zdravila, naše pripravke jemljite z 1-2 urnim zamikom.
Ne pozabite, da je pomemben prispevek k zdravju tudi zdrav življenjski slog, izogibanje stresu in kvalitetna prehrana oz. dieta.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

JM 208 ČAJNA MEŠANICA PRITISK

JM413 KARIDO KAPLJICE

MA 289 KALMOMAP

MA 1779 KARDIPROTEKT