GLIVICE

Tudi vas mučijo glivice na nohtih?

Glivice na nohtih so nadloga, ki se je težko znebimo. Pri ljudeh, ki glivic pravočasno ne zdravijo, ima noht lahko že precej spremenjeno obliko. Najprej začne spreminjati barvo – namesto prozorne barve, postaja vedno bolj bel, lahko tudi rumenkast. Nekateri temu ne posvetijo pozornosti, zato ima noht po več mesecih ali celo letih že povsem spremenjeno barvo in tudi obliko. Vsekakor pa se tudi takšno težavo lahko odpravi, če smo le dovolj vztrajni in dosledno uporabljamo naravne pripravke.

Kako si lahko sami pomagamo?

Najprej je zelo pomembno, da imamo obuvala iz naravnih materialov, ki dihajo in se tako stopala ne potijo. Nositi je potrebno bombažne nogavice, brez umetnih materialov (poliestra, elastana), da se stopala ne potijo. Tisti, ki se jim že po naravi noge bolj potijo, svetujemo vsaketoliko časa narediti kopel za stopala. V posodo natočimo toplo vodo, v katero vlijemo malce kisa in dodamo eno pest sive gline v prahu, vse skupaj premešamo in namakamo stopala 15 min. Potem si noge izperemo, nato pa pričnemo v prizadet noht in okolico nohta vtirati tinkturo divjega kostanja JM 401. Vtiranje tinkture izvedemo 2 krat dnevno, pri čemer naj vtiranje traja cca 5 min. Če želimo odpraviti glivice na nohtih, je potrebno biti vztrajen in res vsak dan vtirati tinkturo divjega kostanja. Vedno je dobro najprej zmehčati nohte v kopeli, ker bodo učinkovine divjega kostanja hitreje delovale na glivice.

Nekateri ljudje imajo glivice na koži, recimo po hrbtu, na dlaneh, ali v ušesu. V takem primeru tudi uporabimo tinkturo divjega kostanja JM 401 in skrbimo, da kožo posušimo – pomembno, da ni vlažna oziroma potna.

Jože Majes pravi: „Veliko ljudi si je na takšen način pomagalo proti glivicam. Nazadnje mi je Marija Kancler zaupala, da je na dlani leve roke ter za nohti imela glivice, da kljub dolgoletnem zdravniškem zdravljenju ni bilo želenega učinka, ko pa je vtirala tinkturo divjega kostanja, so se koža na dlani in nohti pozdravili.“

 

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite mail: info@k2m.si

 

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> TINKTURA JM 401 DIVJI KOSTANJ
>> SIVA GLINA V PRAHU

 

Related Posts