Interno Gradivo Zelišča

DROBNOCVETNI VRBOVEC

DROBNOCVETNI VRBOVEC

Epilobium parviflorum

Vrbovec, drobnocvetni - Zdravilne rastline - Svetovanje - Gorenjske lekarne

 

 

 

 

 

 

Drobnocvetni vrbovec je zdravilna rastlina,  ki je predvsem po zaslugi avstrijske zeliščarke Marije Treben  sploh v zadnjem času, kot zelo cenjena in iskana rastlina predvsem za težave s prostato. To zdravilo zelišče je trajnica, najdemo pa ga predvsem ob poteh, potokih in na travnikih. Cveti od junija do septembra.

Vrste vrbovca:

 • drobnocvetni vrbovec (zdravilen)
 • močvirski vrbovec
 • gorski vrbovec (zdravilen)
 • rožnatocvetni vrbovec  (zdravilen)
 • robatastostebelni vrbovec
 • temnozeleni vrbovec (zdravilen)
 • hribski vrbovec (zdravilen)
 • alpski vrbovec ( zdravilen)
 • dlakavi vrbovec
 • gozdni vrbovec

Drobnocvetni vrbovec lahko uspešno gojite tudi na domačem vrtu, če mu ustrezajo pogoji se zelo hitro razrašča.

Nabira se celotni zeleni del – nadzemne dele cvetoče rastline. Nabira se v času cvetenja (svetlo vijolični cvetki), takrat ga tudi najlažje najdemo. Če ga nabiramo za čaj, še sveže nabranega razrežemo in posušimo. Ta rastlina zraste do 60 cm visoko,  in ima podolgovate, suličaste liste, ki so na robu rahlo nazobčani.

Drobnocvetni vrbovec vsebuje flavonoide, sterodie, palmitate in tanine. Vse te aktivne snovi delujejo protivnetno in proti bakterijsko.

Delovanje v zdravilne namene:

 • deluje protivnetno
 • zdravilo proti povečani prostati
 • svetuje se pri vseh obolenjih prostate (če je težko odvajanje vode, rak na mehurju in prostati, bolečine v mehurju in ledvicah)
 • mnogi ljudje z dolgoletno uporabo vrbovca pozdravijo težave tudi brez agresivnega zdravnišničnega zdravljenja
 • če pa so osebe že po operacijah, potem pomaga lajšati pekočo bolečine in druge težave po posegu

Pripravki in uporaba:

1.) Za zdravljenje POVEČANE PROSTATE: Za to težavo svetujemo pitje čajne mešanice JM133 MOŠKI ČAJ (sestavljen je iz: drobnocvetnega vrbovca, ptičje dresni, korenin pekoče koprive, poprova meta, zlate rozge in listov breze). Tega čaja (poparek) je potrebno popiti 1 liter na dan. Pijemo ga lahko preventivno in kurativno. Pri kurativnem zdravljenju priporočamo trimesečno pitje. Pijemo na način: 3 tedne po  liter čaja na dan, nato teden dni premora, zopet pijemo 3 tedne, sledi teden dni premora in nato nadaljujemo s pitjem še 3 tedne.

Če vam je težava redno pitje čajne mešanice po 1 liter na dan, vam potem raje svetujemo ta izdelek v obliki kapljic, MOŠKE KAPLJICE JM 419. Te kapljice se narejene na osnovi rastlinskega glicerola in se uživajo 60 kapljic dnevno (3x dnevno po 20 kapljic pol ure pred vsakim obrokom in vsaj 2 urni zamik od sinteznih zdravil). Vsebujejo ekstrakt drobnocvetnega vrbovca, preslice, lista in korenine koprive, lista breze in poprove mete.

2.) Pri RAKU PROSTATE ali simptomih, gremo k zdravniku. Glede na stanje PSA nam zdravnik odredi preventivni pregled prostate. Ponavadi je to punkcija. Po diagnozi in če je ugotovljen karcinom, predlagamo kuro po znani avstrijski zeliščarki Mariji Treben, svetuje se uporabo rastline DROBNOCVETNI VRBOVEC JM 134.

TERAPIJA:

1.)Bolnik naj vsako jutro na tešče popije 2,5 dcl poparka drobnocvetnega vrbovca. Priporoča se trimesečno pitje zelišča. Pijemo na način: 3 tedne pitje, nato teden dni premora, zopet pijemo 3 tedne, sledi teden dni premora in nato nadaljujemo s pitjem še 3 tedne. Po tej kuri ponovni pregled pri izbranem zdravniku.

2.)Lahko pa se ga pripravi zjutraj 1 liter. V 1 liter kropa, damo 4 čajne žličke vrbovca, pustimo 10 minut. Potem precedimo in popijemo skozi celoten dan po požirkih. Pijemo 3 tedne oz. dokler vrečke ne porabimo, potem naredimo 7 dnevni premor in lahko kuro ponovimo!

Drobnocvetni vrbovec JM 134 obstaja tudi v obliki kapljic DROBNOCVETNEGA VRBOVCA JM 420. Te kapljice se narejene na osnovi rastlinskega glicerola in se uživajo 60 kapljic dnevno (3x dnevno po 20 kapljic pol ure pred vsakim obrokom in vsaj 2 urni zamik od sinteznih zdravil).

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> ČAJ JM 133 MOŠKI

>> JM 420 DROBNOCVETNI VRBOVEC KAPLJICE

>> JM 134 DROBNOCVETNI VRBOVEC

>> JM 419 MOŠKE KAPLJICE