ČIŠČENJE TELESA – RAZSTRUPLJANJE TELESA

 

Spomladi ponavadi čutimo potrebo, da bi se s posebnimi očiščevalnimi postopki znebili nakopičenih snovi v telesu. Tudi, če smo se pozimi dovolj ukvarjali s športom, z gibanjem, če smo se zdravo prehranjevali in s pravilnim dihanjem ohranjali telesno sposobnost, imamo občutek, da so naše zaloge skoraj izčrpane.

Poleg tega, da se počutimo brez moči, da nas muči utrujenost, se v telesu sčasoma nabirajo toksini, ki nam povzročajo občutek napihnjenosti, težave s prebavo, kožo, le ta postana pusta nagubana tudi nabrekla in uvela,razpoloženje nam niha, razne alergije…

Telo nam sporoča, da je preobremenjeno in da potrebuje počitek ter hranila, ki mu bodo pomagala odvesti toksine ven iz telesa in okrepila naše razstrupljevalne organe in razstrupljevalne poti. Takšno telo je potrebno prečistiti oz. razkisati.

 telo je potrebno prečistiti oz. razkisati.

Sami nismo zagovorniki močnih in intenzivnih razstrupljanj, saj lahko le ta še dodatno obremenijo že tako utrujeno telo, ki mu manjkajo primerna hranila. Veliko bolje je, če telesu pomagamo z izbiro primerne hrane in mu dovedemo hranila, ki bodo pomagala pri procesu naravnega razstrupljanja telesa.

“Če ima naše telo vsa potrebna hranila in energijo, bo samo poskrbelo za učinkovito razstrupljanje in ne bo potrebovalo naših, običajno premočnih razstrupljevalnih tehnik, ki jih telo v trenutku utrujenosti in podhranjenosti z minerali in vitamini ni sposobno izvesti.

 – Jože Majes

Sledite spodnjim nasvetom in obljubim vam, da se boste počutili mnogo bolje, izgubili boste nekaj odvečnih kilogramov, prišli do več energije, lepše kože in krepkega zdravja!

Prehranjevanje in gibanje

Svetujemo, da najprej spremenite način prehranjevanja in se začnete čim več gibati na svežem zraku, ker boste tako telesu pomagali, da se hitreje razstrupi. Pomembno je tudi, da pijete dovolj tople vode in pospešite procese v celicah.

Kar se tiče prehrane, vam predlagamo naslednje:

– 80% vašega jedilnika naj sestavlja (zelenolistna zelenjava), saj je le ta bogata z antioksidanti, vlakninami, vodo, vitamini, klorofilom in minerali

– živalske izdelke omejite njihovo uživanje na 2 do 3 obroke na teden

– izdelki živalskega izvora (meso, jajca …) naj bodo le-ti na voljo le v enem obroku dneva (ne zvečer) in to v minimalni količini ter ne več kot 2-3 x tedensko

– iz jedilnika odstranite vse živalske mlečne izdelke (mleka, jogurte, sire …)

– pšenični izdelki, kruh, testenine in sladice kri še bolj zgostijo. Raje uživajte polnovredna žita in kaše kot so proso, ajda, oves …

– uživajte veliko zelenjavnih juh in enolončnic

– pijte toplo vodo (če vam ustreza lahko vanjo stisnete nekaj limone ali limete), po požirkih skozi cel dan. Jutro začnite z 2-3dcl tople vode, da nadoknadite vodo, ki jo je telo ponoči porabilo za razstrupljanje.

– poskrbite za dobre črevesne bakterije

– izogibajte se sladkorjem

 

Čiščenje telesa s sivo glino

Sočasno je priporočljivo pitje prečiščene sive gline. Tako boste zagotovo naredili veliko uslugo vaši prebavni poti.

Glina razstruplja, absorbira strupe in odstranjuje radioaktivne nabite delce iz našega telesa. Ne samo, da bo glina očistila črevesne obloge, ki se nabirajo v črevesnih žepkih kot posledica nezdrave prehrane in stresa, ampak bo tudi zaščitila želodec in črevesno sluznico. Raztopino gline in vode priporočamo piti ljudem, ki jih dostikrat napenja. Vzrok temu je razpadajoča hrana, ki gnije v žepkih tankega črevesja. To gnitje hrane povzroča pospešeno izločanje plinov in krče, v tankem črevesju pa posledično lahko povzročijo nastanek prostih radikalov. Prosti radikali pa lahko povzročajo celo rakasta obolenja v našem telesu.

PRIPRAVA GLINE ZA NOTRANJO UPORABO :

1 čajno žličko gline stresemo v porcelanasto ali keramično skodelico volumna 2 dcl, vanj vlijemo 2dcl čiste vode-naj bo prekuhana. Uporabljamo leseno žlico ali kuhalnico. Vodo z glino dobro premešamo in postavimo na kuhinjsko polico na vidno mesto. Zjutraj na tešče vsebino premešamo in popijemo.

To delamo 3 tedne(max 21 dni ) 3-4 x letno. Pitje gline lahko prakticira celotna družina, otroci pijejo manj.

Ljudem s povišanim tlakom svetujemo previdnost, v kolikor se jim tlak dvigne, naj prenehajo. Bolnikom ki jemljejo zdravila, priporočamo pitje gline 1,5 pred ali po jemanju zdravil. Glina lahko tudi izniči učinek kontracepcijskih tablet.

spremenite način prehranjevanja

Jože Majes priporoča pitje čaja JM 151, ki ga sestavlja kar 7 različnih zdravilnih rastlin – to je izboljšana receptura čaja za razstrupljanje. Za še bolj celostno zdravljenje vašega telesa s čajem JM 151 Mladost, priporočamo uporabo naslednje razkisovalne diete. Popiti je potrebno 1 liter čaja dnevno, po požirkih skozi dan. To delamo 21 dni, potem pa sledi en teden pavze, nato kuro po potrebi ponovimo.

Namesto čaja lahko uživate KAPLJICE MLADOST JM 440. Kapljice so narejena na osnovi rastlinskega glicerola, ne vsebujejo alkohola.. Uživajo se 3x na dan po 20 kapljic v 1dcl vode ali čaja in se popije, pol ure pred jedjo.

Priporočamo: (ekološko pridelana) polnozrnata žita (ječmen, oves, pšenica, pira in rž, proso) in listnate dele hitro rastoče zelenjave. Zelo so priporočljivi šparglji in artičoka. Zelenjava naj se uživa v obliki blago dušenih prilog, kot surova solata pa le občasno. Priporoča se tudi uživanje živil, kot je ajda, stročnice, zbita, špičasta zelenjava (recimo vodna kreša). Občasno si velja pripraviti tudi rjav riž, proseno kašo in koruzne žgance. Zelo dobra jed je kuhan riž z zelenjavo, zelenjavne juhe…itd. Če imate radi meso, potem se raje zatekajte k piščančjemu oz. kurjemu dušenemu mesu.

Odsvetujemo: pitje kave, zelenega čaja, gaziranih pijač in alkoholnih pijač. Iz jedilnika odstranimo vse, kar vsebuje rafiniran sladkor in konzervanse. Izogibamo se sladkarijam, težki hrani in škrobnatim jedem (bel kruh, bele testenine…).

 

Čiščenje telesa z Ayurvedo – indijsko tradilcionalno zeliščarstvo

Tisti, ki bi se radi spomladanskega čiščenja telesa lotili bolj celostno, Jože Majes priporoča še uživanje ayurvedskega preparata Trojno čiščenje. Pakiranja so namenjena za 1 mesečno kuro, ali 3 mesečno kuro. Ti zeliščni tableti učinkovito čistijo črevo, ter na ta način ustvarjajo mnogo boljše zdravje in počutje.

Po opravljeni čistilni kuri se ne počutimo več napihnjene, prebava se nam uredi in posledično imamo tako več moči, se bolje počutimo. Spremembe se opazijo tudi na koži, saj postane bolj čista in mehka.

Zeliščni tableti MA1010 Čisto telo; Ta preparat čisti kri in pomaga izločiti strupene snovi iz metabolizma in iz vseh telesnih kanalov. Velja za enega najmočnejših ajurvedskih preparatov za razstrupljanje saj med drugim vsebuje rastline kot so Gokšura, katera velja za najboljše prečiščevalno rastlino za ledvica in urin in Guduči – pomlajujejo in podaljšujejo življenje. Njena posebnost je, da je izreden razstrupljevalec in uničevalec strupov. Poleg naštetih dveh rastlin vsebuje še 18 drugih skrbno izbranih zdravilnih rastlin, ki pomagajo pri razstrupljanju celega telesa, tako da se telo počuti bolj zdravo, jasno in prenovljeno. Najbolj primerne so za vata in kapha tip doše. Če pa ste bolj Pitta tip doše (ljudje kateri se močno potijo, pot je smrdeč…), potem so za vas bolj primerni zeliščni tableti Čisto telo G MA1663.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> ČAJ MLADOST (JM 151)

>> SIVA GLINA V PRAHU

>> SIVA GLINA V KOZARČKU

>> TROJNO ČIŠČENJE (VELIKO)

>> TROJNO ČIŠČENJE (MALO)

>> KAPLJICE MLADOST JM 440

>>MA 1010 ČISTO TELO

>>MA 1663 ČISTO TELO G

Related Posts