CELULIT

Celulit, ki se kaže kot nagrbančena, jamasta koža, je posledica upočasnjene presnove in propadanja vezivnega tkiva. Namreč, ko kopičenje maščobnega tkiva zmanjša prekrvavitev v vseh plasteh kože, nastane celulit, ki najpogosteje prizadene meča in stegne, občasno pa tudi gležnje, roke in trebuh. Razlogov za nastanek celulita je veliko, vsi pa so povezani s tem, da zaustavijo cirkulacijo krvi: način prehranjevanja, sedeče delo, stresna služba, nošenje tesnih oblačil, pa tudi dednost. Dejstvo je, da je v človekovem telesu ravno maščobno tkivo najmanj prepredeno z žilicami in zato tudi najmanj prekrvavljeno.

 

Prehrana:
Vsekakor se priporoča, da se pravilno prehranjujemo – najbolje 5 obrokov na dan (3 glavni obroki, plus 2 malici). Uživamo čim več sadja in zelenjave, polnovrednih živil, rib, pomembno pa je tudi, da preko dneva popijemo dovolj tekočine, najbolje vode. Izogibati se je potrebno gaziranim pijačam, škrobnatim jedem, sladkorju in rdečemu mesu.

Poleg prehrane, se poskušamo čim več gibati in tudi na ta način pospešiti prekrvavitev v podkožju, ali pa masirati predel telesa, kjer je celulit prisoten.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Related Posts