CELULIT – POMARANČNA KOŽA

Bi se tudi vi radi znebili celulita, čeprav ste že skoraj obupali?

Celulit, ki se kaže kot nagrbančena, jamasta koža, je posledica upočasnjene presnove in propadanja vezivnega tkiva. Namreč, ko kopičenje maščobnega tkiva zmanjša prekrvavitev v vseh plasteh kože, nastane celulit, ki najpogosteje prizadene meča in stegne, občasno pa tudi gležnje, roke in trebuh.

nagrbančena, jamasta koža

Razlogov za nastanek celulita je veliko, vsi pa so povezani s tem, da zaustavijo cirkulacijo krvi: način prehranjevanja, sedeče delo, stresna služba, nošenje tesnih oblačil, pa tudi dednost. Dejstvo je, da je v človekovem telesu ravno maščobno tkivo najmanj prepredeno z žilicami in zato tudi najmanj prekrvavljeno.

“Celulit je vsekakor težava, ki pesti veliko število žensk. Za odpravo celulita so seveda zelo pomembne tudi vaše prehranjevalne navade in koliko časa na dan namenite telovadbi. V razporeditvi kolagenskih vlaken se skriva razlog, da celulit prizadene predvsem ženske, moške pa le v redkih primerih.

                     – Jože Majes

Na kaj morate paziti pri prehrani:

  • zmanjšajte vnos nenasičenih maščob
  • vsaj za nekaj tednov se odpovejte sladkorju in ogljikovim hidratom
  • pijte veliko vode, zjutraj pa ji dodajte še nekaj jabolčnega kisa.

Kako si lahko povečamo cirkulacijo v vseh plasteh kože in tako najbolj učinkovito odpravimo celulit?

Vsekakor se priporoča, da se pravilno prehranjujemo – najbolje 5 obrokov na dan (3 glavni obroki, plus 2 malici). Uživamo čim več sadja in zelenjave, polnovrednih živil, rib, pomembno pa je tudi, da preko dneva popijemo dovolj tekočine, najbolje vode. Izogibati se je potrebno gaziranim pijačam, škrobnatim jedem, sladkorju in rdečemu mesu.

pravilno prehranjevanje

Poleg prehrane, se poskušamo čim več gibati, lahko se poslužujemo savne pa tudi masaže predelov telesa, kjer je celulit prisoten. Na ta način pospešiti prekrvavitev v podkožju. Pri tem nam lahko pomaga mazilo iz bršljana JM 306, ki zaradi svojih učinkovin naravno spodbudi krčenje vseh treh plasti kože.
Raziskave kažejo, da je pri odpravljanju celulita zelo učinkovita glina, najbolje, kar v obliki glinenega blata. Ta spodbuja prekrvavitev v maščobnem tkivu in pomaga odpravljati odvečno vodo iz telesa. da ne zastaja v podkožju, saj deluje v globino.

Zelo dobro pospeši prekrvavitev tudi masaža z vodnim curkom, pri kateri izmenjavamo vročo in mrzlo vodo, končamo pa vedno z mrzlo. Sicer pa zelo dobro pripomore k reševanju te težave tudi: DVOROČNI MASER – MASER PROTI CELULITU leseni masažni valjar, vam pomaga v boju proti neprijetnim maščobnim oblogam in obenem odstrani neprijeten videz pomarančne kože. Pomaga pri cirkulaciji krvi, oblikuje mišice in zgladi kožo.

Jože svetuje tudi pitje čaja iz hrastove skorje, rmana in plešca JM 165 Hrastek in JM 164 Šenko. S to mešanico si prizadeto mesto tudi umivamo. Postopek delamo teden dni. Pijemo 3 skodelice čaja na dan. Zvečer si lahko pripravite kopel iz mladih brezovih listov in skorje. Kopajte se vsaj 20 minut. Priporočamo uporabo diurfix kapljic JM 412 (pomagajo odpravljati odvečno vodo v telesu). Svetujemo vam tudi uživanje OLJA GROZDNIH PEČK (modra frankinja), to olje je močan antioksidant, kateri povečuje elastičnost kože, tudi zmanjšuje strije,pospešuje cirkulacijo sistema in pomaga pri obnavljanju kože,…

 

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> MAZILO IZ BRŠLJANA JM306

>> GLINENO BLATO

>> JM 165 HRASTEK

>> JM 164 ŠENKO

>> JM 412 DIURFIX KAPLJICE

>>OLJA GROZDNIH PEČK

Related Posts