CELULIT

Bi se tudi vi radi znebili celulita, čeprav ste že skoraj obupali?

Celulit, ki se kaže kot nagrbančena, jamasta koža, je posledica upočasnjene presnove in propadanja vezivnega tkiva. Namreč, ko kopičenje maščobnega tkiva zmanjša prekrvavitev v vseh plasteh kože, nastane celulit, ki najpogosteje prizadene meča in stegne, občasno pa tudi gležnje, roke in trebuh. Razlogov za nastanek celulita je veliko, vsi pa so povezani s tem, da zaustavijo cirkulacijo krvi: način prehranjevanja, sedeče delo, stresna služba, nošenje tesnih oblačil, pa tudi dednost. Dejstvo je, da je v človekovem telesu ravno maščobno tkivo najmanj prepredeno z žilicami in zato tudi najmanj prekrvavljeno.

 

Kako si lahko povečamo cirkulacijo v vseh plasteh kože in tako najbolj učinkovito odpravimo celulit?

Vsekakor se priporoča, da se pravilno prehranjujemo – najbolje 5 obrokov na dan (3 glavni obroki, plus 2 malici). Uživamo čim več sadja in zelenjave, polnovrednih živil, rib, pomembno pa je tudi, da preko dneva popijemo dovolj tekočine, najbolje vode. Izogibati se je potrebno gaziranim pijačam, škrobnatim jedem, sladkorju in rdečemu mesu.

Poleg prehrane, se poskušamo čim več gibati in tudi na ta način pospešiti prekrvavitev v podkožju, ali pa masirati predel telesa, kjer je celulit prisoten. Pri tem nam lahko pomaga mazilo iz bršljana JM 306, ki zaradi svojih učinkovin naravno spodbudi krčenje vseh treh plasti kože.
Raziskave kažejo, da je pri odpravljanju celulita zelo učinkovita glina, najbolje, kar v obliki glinenega blata. Ta spodbuja prekrvavitev v maščobnem tkivu in pomaga odpravljati odvečno vodo iz telesa. da ne zastaja v podkožju, saj deluje v globino.

Za svetovanje ali naročilo pokličite:

07/30 66 830 ali 041/887362 oz. pošljite email: info@k2m.si

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> MAZILO IZ BRŠLJANA JM306

>> GLINENO BLATO