BRADAVICE – KOŽNA ZNAMENJA

Bradavice so nenevarna a zelo pogosta okužba kože in sluznice. Povzroča jo humani papiloma virus (HPV). Nastanek bradavice povzročajo le nekateri tipi tega virusa (obstaja jih več kot 200). Bradavice so kožni izrastki, kateri so veliki 2 do 6 milimetrov. Največkrat se pojavijo na rokah in podplatih, lahko pa tudi kjerkoli drugje na koži.
Različni tipi HPV virusa, povzročajo različne oblike bradavic(navadne, plantarne bradavice na rokah in nogah, ploščate bradavice, tenka pecljate bradavice, ter genitalne bradavice – te nastanejo na koži in sluznici splovila). Ta virus se prenaša z dotikom, z rokovanjem, preko predmetov ali okuženih tal, v kožo vstopa na mestu, kjer je leta poškodovana in razpokana, razmnožuje pa se le v povrhnjici. Bolj dovzetni za okužbo so ljudje z slabšim imunskim sistemom.
Nekatere bradavice izginejo brez zdravljenja, druge so na koži več let in se lahko širijo. Z odstranjevanjem bradavic preprečujemo širjenje okužbe, ter prenos virusa na druge osebe.
zelo pogosta okužba kože in sluznice
Z izrazom “znamenja” poimenujemo številne pigmentirane (obarvane) pa tudi nepigmentirane kožne spremembe. Skoraj vsak ima na koži nekaj tovrstnih znamenj. Velika večina, so povsem nenevarni – benigni, zgolj kot estetske spremembe. Na koži pa lahko vzniknejo tudi maligni tumorji kateri se lahko pojavijo na novo ali pa iz obstoječih znamenj, to se potem diagnosticira kot kožni rak. Pri vseh ljudeh se tekom življenja pojavljajo nove kožne spremembe, ki počasi rastejo in niso nevarne za zdravje.
Starostne pege se načeloma bolj pojavljajo pri starejših nad 50 let, lahko pa tudi že pri mlajših, še posebej pri ljudeh ki preživijo veliko časa na soncu. Pigment v zgornji plasti kože, ki naši koži daje normalno barvo se imenuje melanin. Starostne pege se pojavijo na področjih, ki so dolgo in redno izpostavljene soncu, saj je na teh mestih tvorba melanina še posebej visoka. Najpomembnejša je zaščita pred soncem, sploh pri tistih ljudeh kateri imajo bolj svetlo kožo.

“Veliko ljudi me je spraševalo, če obstaja v naravi kakšna rastlina, ki bi pomagala proti bradavicamznamenjem na koži, starostnim lisam. V ljudskem zdravilstvu je namreč znano, da lahko krvavi mlečnik, natančneje rečeno sok v steblu in listih te rastline, odpravi nepravilne tvorbe na površini kože kot so bradavice.                                                                                                                                       – Jože Majes

Kaj vemo o “krvavem mlečniku”?

Krvavi mlečnik je trajnica, ki raste ob škarpah, zidovih starih hiš in grobovih. Zapomnimo si ga lahko po turkizno zelenih listih, rumenih cvetovih in oranžnem soku, ki priteče iz odlomljenih stebelc. Rastlina uspeva v  senci in potrebuje zadosti vlage. Čeprav raste in cveti od spomladi do jeseni, mu vroča poletja ne ustrezajo, saj se začne sušiti. V ljudskem zdravilstvu se uporablja tako zunanje kot notranje. Znano je, da si s sokom krvavega mlečnika odpravimo starostne bradavicekurja očesaluskavico.

Ker rastlina ne raste preko celega leta in tudi ne na vseh podlagah, smo na kmetiji izdelali tinkturo iz te rastline in tudi mazilo.

Tinkturo krvavega mlečnika JM 433 naredimo iz listov, cvetov in korenine. V domače 50-odstotno žganje damo 20% sveže mešanice korenin, listov, in cvetov, ostalo je žganje. To namakamo 10 dni, nato precedimo in hranimo v temnem prostoru. Tinkturo svetujemo uporabljati 3 krat dnevno, tako da namažemo tvorbo na koži. Tekočina ne razžira kože, zato ne bo nič narobe, tudi če namažete okrog same bradavice ali znamenja.

Poleg tinkture smo izdelali tudi mazilo JM 304 , ki poleg krvavega mlečnika vsebuje tudi rumeno lakoto, da obenem kožo tudi negujemo. Rumena lakota namreč zdravi kožo, pospešuje regeneracijo in deluje tudi proti lišajem, nečisti koži. Glede na povratne informacije ljudi, lahko priporočimo mazilo tudi v primeru, ko se hočemo znebiti starostnim lisam na koži, lahko tudi na obrazu.

Največkrat se pojavijo na rokah in podplatih, lahko pa tudi kjerkoli drugje na koži.

Če imamo veliko takšnih neželenih tvorb na koži, kot so bradavice, ali pa če so te tvorbe trdovratne, potem svetujemo, da uporabljate kar oba pripravka skupaj. Najprej se namažete s tinkturo JM 433, ko pa se le-ta posuši, namažete še z mazilom JM 304 rumene lakote in krvavega mlečnika. Postopek ponavljate tako dolgo, dokler tvorbe ne izginejo. Pri nekaterih gre to zelo hitro, spet drugi morajo postopek ponavljati dlje časa. Lahko pa tudi tako, da kos vate napojite z tinkturo krvavega mlečnika in jo potem date čez bradavico ter prelimate z mikroporom. Pustite do 20 minut, potem odstranite in namažite z mazilom. To ponavljajte vsaj 2x dnevno.

Za zdravljenje genitalnih bradavic Jože svetuje pitje čajne mešanice jm 210 Virus PAP . Čaj se pije 3 tedne in potem 1 teden pavze. Čajna mešanica vsebuje naslednje rastline:  plahtica, krvomočnico, kamilica, materna dušica in preslica. Bradavice pa namažete s tinkturo Divjega kostanja jm 401 (malo zapeče saj je alkoholna osnova), takoj zatem pa čez z šentjanževim oljem jm 703.  Oboje skupaj vsaj 3x dnevno! Zraven vam svetujemo, da si krepite imunski sistem z Jožefovo pasto jm 500.

Indijsko tradicionalno zeliščarstvo AJURVEDA pa priporoča za okrepitev imunskega sistema telesa, redno uživanje AMRIT KALASH PASTE MA 4,. Ta pasta vsestransko krepi organizem, izboljšuje zdravje in počutje, krepi imunski sistem ter ustvarja ravnovesje v duhu in telesu.

 

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> TINKTURA JM 433 KRVAVI MLEČNIK
>> MAZILO JM 304 RUMENA LAKOTA+ KRAVI MLEČNIK

>> JM 210 VIRUS PAP

>> JM JOŽEFOVA PASTA 500

>> JM 401 DIVJI KOSTANJ TINKTURA

>> JM 703 ŠENTJANŽEVO OLJE

>> MA 4 AMRIT KALASH PASTA

Related Posts