ASTMA – DIHALA

Astma spada med najpogostejše kronične pljučne bolezni, sploh v razvitejših področjih, kjer je nasploh več alergijskih bolezni. Vzrok za nastanek ni znan, znano pa je, da vnetje pospešujejo in s tem tudi poslabšujejo alergeni iz okolja (npr.  hišne pršice, pelodi, poklicni alergeni, virusi in nekatere bakterije). V večini primerov je astmo možno zelo uspešno zdraviti tudi na naraven način, brez nezaželjenih stranskih učinkov.

Astma spada med najpogostejše kronične pljučne bolezni

Pravilno zdravljen bolnik z astmo je brez težav, je normalno telesno zmogljiv, nima nočnih poslabšanj astme in ima normalno pljučno funkcijo. Slabo zdravljena astma pa vam lahko povzroča hude neprijetnosti, pomembno zmanjšuje kakovost vašega življenja ali ga celo nevarno ogroža.

“Astma se lahko pojavi kadarkoli v življenju, vendar je pogostejša pri otrocih. Gre za ponavljajoče se zožitve dihalnih poti, ki povzročijo zadihanost in piskajoče dihanje.

                                                                                                                                – Jože Majes

Znaki astme:

– kašelj,

– napadi kratke sape,

– piskanje v pljučih,

– dušenje,

– pretirano nabiranje sluzi v dihalih,

– občasno tiščanje v prsnem košu,

– težko dihanje.

Ukrepi, ki pomagajo preprečiti  napade in lajšajo simptome astme:

– Izogibanje zakajenim prostorom in kajenju.

– Redna telesna aktivnost za izboljšanje telesne pripravljenosti( plavanje, telovadbo v mrzlem vremenu odsvetujemo)

– Izogibanje alergenom.

– Uživanje zadostnih količin vode ali čaja.

Pravilno zdravljen bolnik z astmo je brez težav

Kako lahko zdravimo astmo na naraven način?

Glede na znanje Jožeta Majesa in povratne informacije ljudi, lahko priporočimo piti čajno mešanico Astmatko /Dihko JM 115. Ta mešanica zelišč pomaga proti oženju dihalnih poti, kar pa je glavni problem astmatičnih bolnikov. Čaj je potrebno piti najprej 3 tedne (1 vrečka čaja zadošča za 3 tedne), nato sledi 1 teden pavze in kura se po potrebi ponovi. Vsak dan se spije 1 liter čaja, ki ga pripravimo tako, da 4 žličke zelišč poparimo in po 10 minutah precedimo. Celotno količino čaja nato popijemo v treh obrokih preko dneva.

Ker vemo, da je Olje črne kumine JM 702 zelo zdravilno za pljuča in deluje proti različnim alergijam, ga priporočamo piti v kombinaciji s prej omenjenim čajem in ayjurvedsko Prana tekočino MA 357. Glede na to, da je črna kumina močen antioksidant, se bo naše telo hitreje in bolj celostno zdravilo.

Kot podpora imunskemu sistemu pa vam svetujemo uživanje Jožefove paste jm 500 in sirupa iz Aloe arborescens.

Indijsko tradicionalno zeliščarstvo –  AYURVEDA pa za podporo telesu, da bo zdravljenje astme hitreje potekalo, svetujemo piti tudi ayurvedsko Prana tekočino MA 357. Deluje tako, da zdravi bronhije, poveča prekrvavitev v pljučnih mešičkih in odpravlja morebitno sluz, ki se nabira na pljučih. Ljudje pravijo, da jim pomaga pri suhem kašlju, ko zaradi premalo sape v pljučih težje dihajo. Vsebuje različne sestavine med drugim tudi pravi ingver, sveto baziliko, cimet, dolgozrnati poper, sladki koren…Sirup je primeren tudi za otroke.

Ayurveda pa svetuje tudi naslednje zeliščne tablete MA 251, ki pomagajo pri infekcijah zgornjega respiratornega trakta (astma, sinusitis, laringitis, suh kašelj, prehlad),deluje proti alergijsko in proti mikrobom, primeren tudi za nosečnice.

 

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si

 
Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:
>> JM 115 ČAJ Dihko-Astmatko
>> MA 357 PRANA TEKOČINA
>> JM 702 OLJE ČRNE KUMINE

 

Related Posts