Gradivo, Interno Gradivo Članki

Akne

Akne so vnetna kožna bolezen

AKNE – MOZOLJAVOST 

Ali imate tudi vi težave s kožo, ker se ne morete znebiti mozoljev, aken?

Akne so vnetna kožna bolezen, na katero vplivajo številni dejavniki. Največkrat na nastanek aken vplivajo hormonske spremembe (v času najstniških let, med nosečnostjo, menopavzo ali tekom menstrualnega ciklusa). Hormoni v telesu vplivajo na lojnice, na izločanje, čiščenje telesa…

Zakaj pride do nastanka aken: žleze , ki izločajo loj, ohranjajo prožno in vlažno kožo. Če pa pride do prekomernega izločanja in kopičenja loja globljih plasteh kože, potem nastanejo akne.

Akne so vnetna kožna bolezen

Vzroke za nastanek aken lahko najdemo tudi pri določenih zdravilih (kortikosteroidi, kontracepcijska zdravila…), psihični stres, neprimerna kozmetika (mastne kreme, ki zapirajo pore), nezdrav način življenja (kajenje neprimerna mastna hrana…) tudi preveč agresivna čistilna sredstva. Akne pa niso le mladostniška težava, saj se lahko pojavijo v kateremkoli življenjskem obdobju. K nagnjenosti za nastanek aken pa lahko svoje prispeva tudi genetika.

“Zdravljenje aken je odvisno od oblike oz. razširjenosti aken, starosti in spola osebe katera ima te težave. Prvi in glavni ukrep je primerno čiščenje in nega kože   – Jože Majes

Akne ne pomenijo le kozmetične napake, pač pa so bolezen kože. Tudi ko niso življenjsko nevarne, marsikdaj sprožajo hude stiske pri ljudeh.

Pri aknah so na koži vidni črni ogrci, ter rdeče in gnojne bunkice. Pri hujših oblikah vidimo večje zatrdline, ki lahko zelo bolijo. Spremembe se pojavljajo na obrazu, pa tudi na sprednjem delu trupa, hrbta, nadlakteh in zadnjici. Večinoma se pojavijo na koži v puberteti in po nekaj letih minejo, neredko pa se vlečejo v odraslo dobo.

Pri aknah ne gre za problem nečistoče. Prekomerno čiščenje in nega ne samo da ne pomagata, pač pa lahko dodatno zaplete zadevo.

Kaj Jože Majes priporoča proti aknam in mozoljem na koži?

Za odpravo aken Jože svetuje pitje čajne mešanice Mladost JM 151 za čiščenje telesa. Vsekakor je treba takšno težavo zdraviti od znotraj in ni dovolj le umivanje kože, ker bo hitro težava spet prisotna. S čajem težavo pozdravimo za dlje časa.

Umivanje obraza: Če si pripravite doma TINKTURO OGNJIČA jo razredčimo z destilirano vodo v razmerju 1:5 in si s tem umijemo obraz vsako jutro in večer. Po tem si na obraz ne nanašamo krem ali olja, ker je pomembno, da kožo pustimo “dihati”. Ognjič ima v sebi učinkovine, ki delujejo antiseptično, protivnetno. Te zdravilne učinkovine so skoncentrirane v tinkturi, zato jo je potrebno razredčiti.

Aknavost v vseh obdobji

Pitje čaja: Svetujemo, da se čajna mešanica Mladost JM 151 pije vsaj 2 oziroma 3 mesece. Gre namreč za čiščenje krvi in pomoč telesu, da pride nazaj v ravnovesje, to pa zahteva svoj čas. Najprej popijemo eno vrečko čaja, ki zadostuje ravno za tri tedne. Nato sledi en teden pavze in kuro po prekinitvi ponovimo z drugo vrečko čaja. Čaj se lahko sicer pije daljši čas. Preko dneva je potrebno popiti en liter čaja, ki ga pripravimo zjutraj in ga potem skozi dan pijemo toplega (shranimo v termovki), lahko pa tudi hladnega. V 1 liter umirjenega kropa dodamo 4 čajne žličke mešanice, ki jo po 10 minutah precedimo.

Namesto čaja lahko uživate Kapljice Mladost JM 440. Kapljice so narejena na osnovi rastlinskega glicerola, ne vsebujejo alkohola.. Uživajo se 3x na dan po 20 kapljic v 1dcl vode ali čaja in se popije, pol ure pred jedjo.

V praksi se je izkazalo, da mozolje, akne zelo dobro izsuši tudi glineno mazilo. Mazilo točkovno nanesem na mozolje in akne ter pustimo, da deluje preko noči. Glina je antiseptična in potegne vase nečistoče. Če so “akne mokre”so uporablja prečiščeno sivo glino v pahu. 

Indijsko tradicionalno zeliščarstvo AJURVEDA pa priporoča naslednji izdelek:

Zelo se priporočajo tudi zeliščni tableti BLEŠČEČA KOŽA MA926. Zelišča, ki jih vsebuje ta preparat, pomagajo odstraniti nečistoče iz krvi in podpirajo razstrupljanje tkiv v telesu. Uravnoteženo čiščenje krvi in razstrupljanje tkiv je bistveno za lesk in lepo kožo.  Ta preparat: čisti kri in razstruplja tkiva; izboljšuje delovanje jeter in ledvic; izboljšuje polt in celoten proces nastajanja kože; pomaga pri odpiranju por, da se lažje izločajo nečistoče; krepi prebavni ogenj in s tem preprečuje nastajanje nečistoč v koži!

Običajen način polepšanja kože je uporaba krem, ki vlažijo in hranijo. V resnici pa je kože le podaljšek notranjega stanja fiziologije. Kožne celice dobivajo hrano od znotraj, zato je primarno potrebno poskrbeti za notranje stanje telesa, če želimo izboljšati kožo. Preparat, zato ni krema za kožo, temveč učinkovite zeliščne tabletke, ki prečiščujejo kri in tkiva, predvsem jetra. Ravno jetra so tista, ki so najpogostejši vzrok za obolenja kože. To je najboljši preparat za čiščenje krvi in kože.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> JM 151 ČAJ MLADOST

>> SIVA GLINA V PRAHU
>> 
GLINENO MAZILO


>> KAPLJICE MLADOST JM 440
>> MA 926 BLEŠČEČA KOŽA