JM 405 ČESNOVE KAPLJICE

 

Česen je naravno zdravilo, ki so ga cenili in poznali že naši predniki. V sebi nosi minerale, olja, vitamine in zdravilne učinkovine.
Ima kvaliteto, ki jo nosijo naše domače zdravilne rastline in sicer, da ureja več področji telesnega zdravja. Tako nam česen, ki ga uporabljamo 3 mesece lahko prinese :

 • Izboljšanje in uravnavanje holesterola v krvi,
 • Uravnavanje pritiska,
 • Čiščenje žil,
 • Čiščenje jeter,
 •  Urejanje prebave,
 • Uničevanje parazitov,
 • Pomoč pri izločanju plinov,
 • Odprava napihnjenosti,
 • Urejanje ravnovesja bakterij in virusov v telesu,
 • Dvigovanje splošne telesne imunosti,
 • Dvigovanje splošne telesne energije in vitalnosti,
 • Pomoč pri izgubi kg

 

Česen uporabljen za kapljice je delno pridelan pri nas, delno pa na sosednji ekološki kmetiji, torej ima eko certifikat. Za kapljice prav tako uporabimo rastlinski glicerol, zato so primerne tako za odrasle kot otroke. V kolikor imate zdravila za redčenje krvi, potem lahko jemljete polovično dozo kapljic, prav tako 3 mesece. Če imate bolj občutljiv želodec, vam tudi česen lahko malo podraži želodec, tako da ga zjutraj ne uživajte na tešče, ampak raje 1 uro po zajtrku.  Po naših in tradicionalnih izkušnjah, je kapljice dobro uporabljati 3 mesece, saj delujejo naravno in temeljito, zato potrebujejo malo več časa.

Uporaba : 2 krat na dan po 30 kapljic s toplo vodo pred jedjo ( ali 3 x na dan po 20 kapljic )

Zelo priporočljivo je kapljice kombinirati s čajno mešanico JM 151 Mladost, ki še dodatno pomaga, da se holesterol hitreje uravna in da se telo zares celostno zdravi. Izkušnje kažejo, da nekaterih to pozdravijo po mesecu dni, eni po šestih mesecih, drugi po enem letu. Je pa res, da ljudem vedno priporočamo tudi primerno dieto. Ko pa se enkrat uravna, se načeloma več ne dvigne. Do takrat je potrebno kapljice uživati brez prekinitve.

Priporočamo, da ste pozorni pri prehrani in se vsaj za nekaj časa držite diete, ki izključuje iz jedilnika sladkarije, konzervanse, ocvrte jedi, rafinirana živila, belo moko (kruh, testenine…), svinjine, slane jedi,…

Odsvetujemo pitje kave, zelenih čajev, gaziranih pijač, alkoholnih pijač.

Kaj pa je v česnu tisto, kar je tako zdravilno? Če bi gledali po teži, bi bilo sigurno največ vode, beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob. Vsebuje precej eteričnega olja, ki vsebuje tiste snovi, ki so tako zdravilne. To so žveplove spojine, med njimi alin, po katerem ima česen tudi latinsko ime. A v stiku z vodo preide alin v sulfide.

Alini so učinkovine, ki zdravijo holesterol in so močni antioksidanti. Le-ti se skrivajo v česnu in se v kapljicah, alkoholu ali olju najhitreje in v največji meri izločijo. Zato ni isto, če pijemo kapljice ali pa, če jemo česen – nikoli ne bi mogli namreč pojesti toliko česna, da bi vase dobili isto količino učinkovin kot s kapljicami, ne da bi nas bolel želodec.

Poleg tega vsebuje česen cel kup nam zelo potrebnih vitaminov, mineralov in topne kremenčeve kisline.

Še nekaj uporabnih nasvetov o česnu:

Česen mora imeti duh. Če le tega ni česen ne zdravi. Vprašati moramo: ali biti zdrav in smrdeti po česnu ali pa ne smrdeti in tarnati za vse mogoče težave. Duh po zaužitem česnu se, da kar precej uspešno odpraviti z metinim čajem ali žvečenjem peteršiljevih svežih listov.

Ljudi, ki jih muči arterioskleroza priporočamo učenje, reševanje križank in redno uživanje česnovih kapljic. Ljudje me vedno sprašujejo, kako dolgo naj uživajo kapljice. Vedno odgovorimo, da morajo biti potrpežljivi in uživati tako dolgo, da bo težava prešla.

Kot prvo je česen vita tonik. Vpliva na vse življenjske funkcije telesa. K meni prihajajo možakarji srednjih let, kjer jim njihov prijatelj med nogami nagaja in noče sodelovati pri ljubezenskih dogodivščinah. Eno od zdravil za te njihove tegobe je redno uživanje česna.

Česnove kapljice priporočamo tudi starostnikom, ki jim peša vid. Česen namreč vpliva na prekrvavitev oči.

Česen so ljudje od nekdaj uporabljali kot sredstvo proti notranjim zajedavcem, parazitom kot je trakulja. Danes vemo, da odpravlja tudi  notranje glivice.

Pri hudih bronhialnih vnetjih stari ljudje priporočajo utiranje pripravka v predel vratu in prsi. Naredimo ga iz na drobno narezanega česna in govejega loja. Prav tako se za iste težave uporablja česnove kapljice.

Zaradi antioksidativnih in antiseptičnih lastnosti uporabo česnovih pripravkov priporočamo tudi bolnikom z rakom.

Česen priporočamo tudi bolnikom, ki se jim gosti kri. Pri tem pa moramo paziti, da česnovih kapljic  ne kombiniramo  drugimi sinteznimi zdravili za redčenje krvi oziroma prilagodimo doziranje, jemljemo le polovično dozo predlagane.

Za svetovanje o izbiri naših zeliščnih izdelkov in prehranskih dopolnil

pokličite: 07/30 66 830 ali 041/887 362
pošljite e-mail: info@k2m.si
ali nam zastavite vprašanje TUKAJ

Predstavljene izdelke lahko naročite tudi v naši eTrgovini:

>> JM 405 ČESNOVE KAPLJICE

>> JM 151 MLADOST